نماینده ای که زنده ماند تا حادثه منا را روایت کند

خبرگزاری شبستان: نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه منا که در آن تعداد زیادی از حاجیان کشته شده اند، گفت: از منا به سمت رمی جمرات راه ما اختصاصی است یعنی معلوم است این راه را ببندند چه کسانی در این راه گیر می افتند.

امیرحسین قاضی‌زاده، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی که مناسک حج امسال حضور داشت با اشاره به حادثه منا که در آن تعداد زیادی از حاجیان کشته شده اند به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: عربستان طبق یک برنامه ساخت و ساز بازسازی را از ۳ تا 4 سال قبل آغاز کرده است که بتواند در یک افقی 5 میلیون زائر را پوشش دهند، کار آنها در منا و رمی جمرات تمام شده است.



وی اظهار کرد: خود منطقه ای که مراسم رمی جمرات را انجام داده ایم شلوغ نبود ازدحام وجود داشت ولی این ازدحام زیاد نبود، این 5 تا 6 راه را به گونه ای طراحی کرده اند که زائران هر منطقه راهشان اختصاصی است، یعنی مسیر تردد ایرانیان روشن است، محل تردد ایرانیان در عرفات مشخص است از منا به مشعر نیز جاده ایرانیان معلوم است و از داخل مشعر نیز این مسیر مشخص است و از مشعر به منا نیز مسیر معلوم است و از منا به سمت رمی جمرات نیز راه ما اختصاصی است یعنی معلوم است این راه را ببندند چه کسانی در این راه گیر می افتند.


قاضی زاده اضافه کرد: آنها راهها را برای گروههای مختلف مشخص کرده اند مثلاً گروه حجاج زائران عرب، آفریقایی های غیرعرب، جنوب آسیا، ترکیه و مسلمانان اروپا و جنوب شرق آسیا و ایران است و در واقع براساس تقسیم بندی سنتی که در عربستان وجود دارد مسیرها را به این 6 تا 7 بخش تقسیم کرده اند و هر راه نیز مربوط به یک عده است. در فاجعه منا نیز می بینیم که بیشترین کشته ها مربوط به نیجریه، مصر، عراق و ایران است و کشورهای دیگر کشته هایشان کمتر است.


وی گفت: معلوم است که وقتی راه بسته است بر روی کدام دسته از حجاج بسته است و شاید به همین دلیل است که برخی ها می گویند این حادثه عمدی بوده است به دلیل همین است که مسیرها و راهها برای زائران هر منطقه مشخص است یعنی معتقدند که مسیر زائران ایرانی و آفریقایی را بسته‌اند.


وی تاکید کرد: در حال حاضر در عربستان در مسیری که باید 5 میلیون زائر حضور داشتند 1 میلیون و 700 زائر حضور داشت و تعداد آنها بسیار کم بود و آنها همه راهها را نیز نبسته بودند بلکه فقط راه حجاج ایرانی و آفریقایی که مشخص بود بسته شده بود.



وی ادامه داد: بعد از وقوع ماجرا آنها فیلم و دوربینهای حجاج ایرانی را که اقدام به عکسبرداری و فیلمبرداری کرده بودند ضبط کرده اند یا حافظه دوربینها را پاک کرده بودند.



وی تاکید کرد: آنها حتی اجازه کمک به حجاج را نیز نمی دادند و کسانی که موفق به امدادرسانی به حجاج را شده بودند از راههای فرعی و از بین چادرها خودشان را به حجاج رسانده اند زیرا سه لایه حفاظتی گذشته بودند که هیچکدام از تیمهای امدادی موفق به امدادرسانی نشوند.



این نماینده مجلس گفت: اگر حجاج را از هم جدا می کردند که هوایی به اینها برسد و اکسیژنی دریافت کنند یا آبی به آنها داده می شد شاید نجات پیدا می کردند، یکی از بچه های امداد 22 نفر را توانسته بود احیا کند قطعاً اگر کارهای بسیار ساده نیز برای این افراد انجام می شد زنده می ماندند.



وی با بیان اینکه حجاج رها شده بودند، گفت: اتفاق ساعت 9 رخ داد، تیم ما ساعت ۱۰ و ۵ دقیقه خودشان را به حادثه می‌رسانند و تا فراخوان می زنند که همه گروهها بیایند طول می‌کشد و ساعت 3 ارتش را وارد می کند و ساعت 6 بعدازظهر نیز با لیفتراک جنازه های حجاج را جمع‌آوری می کنند و در کامیون می‌ریزند. سردخانه مکه 700 نفر جا دارد و بقیه جنازه ها در کامیونها بودند و همین باعث شد اجساد از هم متلاشی شده و قابل شناسایی نیست.


وی تاکید کرد: در حال حاضر اجساد حجاج ایرانی که شناسایی شده اند به دلیل علایم و نشانه هایی است که داشتند در حال حاضر شناسایی افراد نیازمند تست DNA یا اقدامات دیگر است چرا که به این راحتی ها قابل شناسایی نیستند.



قاضی زاده بیان کرد: عربستانی ها به دنبال این بوده اند که بسیاری از اجساد را دفن کنند و خیلی ها را نیز دفن کرده بودند و البته گفته اند که در مورد اجساد حجاج ایرانی چنین کاری نکرده اند اما وقتی جنازه ای قابل شناسایی نیست چگونه می خواهند ایرانی است و یا غیرایرانی است.

کد خبر 491125

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha