روستاهاي بالاي هزارنفر مقصدروحاني طرح هجرت/از دعوت به اقامه نماز باران تا مشاركت در عمران روستا

خبرگزاری شبستان: روحانيون در قالب طرح هجرت با حضور در روستاها و مناطق محروم، علاوه براقامه نماز اول وقت و انجام فعاليت هاي فرهنگي و تبليغي در امور عمراني روستاها نيز مشاركت دارند.

حجت الاسلام سيد اسماعيل كريمي، روحاني طرح هجرت بلند مدت امروز(12مهر) با اشاره به اهميت فعاليتهاي تبليغي در روستاها و مناطق محروم و كم برخوردار،به خبرنگار خبرگزاري شبستان گفت: با توجه به بيانات رهبري(دامت بركاته) در سفرقم سال 80پيرامون اعزام روحاني به روستاها، طرح هجرت بلند مدت با دستور كار اعزام مبلغ به مناطق محروم و روستاهايي كه روحاني مستقرندارند حدود13سال با قوت در كشور درحال اجرااست.

 

وي با بيان اينكه در اين طرح روحانيون كه قدرت تبليغي دارند به مناطق محروم جهت برپايي نماز در سه وعده صبح، ظهر-عصر و مغرب-عشا، امورات فرهنگي، بيان احكام و نكات اخلاقي و تربيتي، عيادت و سركشي از بيماران و... اعزام مي شوند، اظهار داشت: خدارا شاكريم كه مازندران داراي ثبات فرهنگي است اما برخي مناطق در سطح كشور وجود دارد كه وهابيت، بهائيت و... در آنجا فعاليت مي كنند كه اعزام روحاني به آن مناطق منشاء خير و بركت فرهنگي است.

 

حجت الاسلام كريمي با اشاره به فعاليت 15روحاني در روستاهاي محروم ساري، افزود:  7مبلغه خواهر ويژه طرح هجرت بلند مدت، درطول سال تحصيلي با حضور در مدارس امين از صبح تا ساعت 14 براي دانش آموزان مقاطع ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان فعاليت هاي تبليغي انجام مي دهند.

 

وي اظهار داشت: طي ارزيابي هاي صورت گرفته درسطح مدارس، حضور بانوان مبلغه در زمينه هاي عفاف و حجاب، نماز اول وقت و... كارهاي چشمگيري انجام شده است.

 

حجت الاسلام كريمي با بيان اينكه فرهنگ سازي براي حضور در نماز جمعه يكي از فعاليت هاي روحانيون در مناطق محروم محسوب مي شود، يادآورشد: در برخي مناطق تاكنون محافل قرآني، شبي با قرآن و حتي يادواره هاي شهدا برگزار نشده كه با همكاري روحانيون طرح هجرت اين مراسم ها نيز اجرايي مي شود.

 

وي بابيان اينكه روحانيون براي شركت در طرح هجرت بلند مدت در قم و مشهد تشكيل پرونده مي دهند، گفت: در بدو ثبت نام سطح علمي و تبليغي روحاني مورد بررسي قرار مي گيرد و بعد از آن يك دوره كارگاه آموزشي پيرامون روش تبليغ، مهارت هاي تبليغي و قرائت نماز را طي مي كنند.

 

حجت الاسلام كريمي با اشاره به اينكه حداقل زمان استقرار روحانی در منطقه هدف در دوره های بلند مدت یک سال است،  بيان داشت: بسياري از روستاها نيازمند مبلغ هستند اما مراجعه نمي كنند؛ در بسياري موارد  با اشتياق مردم براي اقامه نماز اول وقت در مسجد روبرو مي شويم اما مسئولين روستا براي جذب روحاني اقدام نمي كنند و يا برخي روستائيان از شرايط درخواست و جذب روحاني براي روستا آگاهي ندارند.

 

وي با بيان اينكه روستاهايي كه بالاي يكهزار نفر جمعيت دارند مي توانند با مراجعه به معاونت تبليغ شهرستان كه عموما در حوزه علميه و يا دفاتر ائمه جمعه مستقر هستند، خواستار حضور روحاني در روستاي خويش شوند، گفت: مردم ، هيئت امنا مساجد، شورا ها و دهیاری ها بايد شرايط حضور و فعالیت مبلغین در روستاها را ایجاد کنند.

 

حجت الاسلام كريمي با بيان اينكه روحانيون طرح هجرت علاوه بر كارهاي فرهنگي و تبليغي و اقامه نماز در امور عمراني مناطق اعزام شده نيز مشاركت مي كنند، افزود: ارائه مشاوره در زمينه هاي درسي، ازدواج، احياي زكات، وقف، امر به معروف و نهي از منكر و آشتي دادن اقوام، سركشي و دلجويي از خانواده هاي آسيب ديده همانند زندانيان، آموزش نهج البلاغه و... از ديگر آثار بركات حضور روحانيون طرح هجرت در مناطق اعزامي است.

 

وي با بيان اينكه تاكنون در استان هاي خراسان جنوبي، سمنان و مازندران به فعاليت هاي فرهنگي تبليغي پرداخته، گفت: سال 85 و يا 86بوده كه در گرمسار فعاليت مي كرده كه مردمان آنجا از خشكسالي رنج مي برند و طي گفتگو با روستائيان برآن شدند نماز باران اقامه نمايند كه صف اقامه نماز باران روستائيان و باران بعد ازآن توجه دوربين هاي صدا و سيما را به خود معطوف داشت.

 

حجت الاسلام كريمي ادامه داد: همچنين در منطقه اي سمنان فعاليت داشته كه تصميم به تشييع شهداي گمنام در آن منطقه گرفته شد و مردم با استقبال از اين ايده روحاني طرح هجرت به صورت خودجوش به بيش از 700نفر اطعام دهي كردند.

  

وي با تاكيد اينكه با توجه به فعاليت هاي ضد فرهنگي دشمن اسلام و انقلاب اسلامي براي كمرنگ شدن اعتقادات ديني نوجوانان و جوانان حضور روحانیون در روستاها از بروز آسيب هاي اجتماعي جلوگيري مي كند، اظهار داشت: رفتار صحيح و مناسب روحاني اعزامي موجب جذب بيشتر نسل جوان به فعاليت هاي فرهنگي و مذهبي مي شود.

 

کد خبر 490944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha