«ده هزار و یک شب»، نمایشی که به صورت شعر گونه روایت می شود

خبرگزاری شبستان: کارگردان نمایش « ده هزار و یک شب» گفت: این نمایش قصه ای است که در روایت شکل خواهد گرفت و ادبیاتی است که در کنار ادبیات نمایشی به صورت شعر گونه روایت می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور 9 گروه از 10 مهر به میزبانی شهر یاسوج در حال برگزاری است.

 

این نمایش ها به مدت دو روز در سالن های یونس آبسالن واقع در هنرستان هنرهای زیبا، سالن حسین پناهی و تالار سینما هنر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به روی صحنه می روند.

 

یکی از این نمایش ها، نمایش «ده هزار و یک شب» به نویسندگی صابر محمدی و کارگردانی مهرداد علی پور بود که شب گذشته ساعت ۲۱ در تالار سینما هنر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به روی صحنه رفت.

 

مهرداد علی پور، کارگردان این نمایش به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: از سال 72 تاکنون نمایش را نیایش می کنم.

 

وی، افزود: نمایش ده هزار و یک شب نوشته صابر محمدی، آمیخته ای از ادبیات فارسی با شعر و تئاتر است و این را از این بابت می گویم که شاید در نوشته کار به این قضیه بهتر برسیم.

 

علی پور، اضافه کرد: این نمایش قصه ای است که در روایت شکل خواهد گرفت و ادبیاتی است که در کنار ادبیات نمایشی به صورت شعر گونه روایت می شود.

 

این کارگردان، عنوان کرد: در خصوص کلیت کار شاید ده هزار و یک شب، ده هزار تکه پاره از نامه هایی است که به بهانه های مختلف به مقصد رسیده یا نرسیده اند.

 

وی، اذعان کرد: این نمایش قصه شنا کردن با دست بسته در خاک است که این اشاره به صورت شاعرانه ای است نسبت به متنی که من کار کردم.

 

علی پور، ادامه داد: بازیگران این نمایش کسانی هستند که دو نفر از آنها (محبوبه خادمی و سیده شیما رضوی) به صورت حرفه ای کار کردند و سایر بازیگران این نمایش افرادی هستند که دیالوگ ندارند و به صورت فرم از آنها استفاده می شود و حدود دوماه تمرین کردند و به صورت دوسویه اجرا می شود.

 

این کارگردان، یادآور شد: با توجه به این که قصه ما قصه ای است که هر شخصیتی دوسوی روایت را روایت می کند، من فکر کردم شاید دوسویه کارکردن کمکی باشد موازی با آن چیزی که در خود روایت و اثر دارد.

 

وی، به سوابق کاری خود اشاره و اظهار کرد: از سال 72 با کار «توکای در قفس» کار خود را آغاز کردم که در واقع برگردانی از یک قصه ای کهن بود که در قالب شعر و برای کودک روایت می شد.

 

علی پور، گفت: فریدون داوری اشعار را تنظیم و محمدعلی پیرسبزی این کار را انجام دادند و  از آن زمان تاکنون، کارهای بسیاری داشتیم که بنده به عنوان بازیگر، طراح صحنه و موسیقی در جشنواره استانی شرکت داشتم.

 

کارگردان نمایش «ده هزار و یک شب» اضافه کرد: فعالیت گسترده من بیشتر در حیطه بازیگری است و با گروه ها و کارگردانان مختلفی در سطح استان فعالیت داشته و به موفقیت هایی دست پیدا کردیم.

 

وی،  ادامه داد: با رضا گشتاسب، امیر نوروزی، رضا کرمی، محمدعلی پیرسبزی، اورنگ نارکی، کورش شمس، علی شفیعی به صورت حرفه ای کار کردم که خوشحالم تجارب خوبی با این افراد که کار خود را به صورت تخصصی انجام می دهند، داشتم.

 

علی پور در ادامه ضمن انتقاد از روند برگزاری جشنواره، اظهار کرد: اصل انتقادی که به صورت کلی از جشنواره تئاتر دارم این است که جشنواره فرصت آموزش را به ما نمی دهد.

 

این کارگردان ادامه داد: وقتی کسانی به عنوان داور یا ناظر جشنواره در استان حضور پیدا می کنند که این افراد می توانند درس های بزرگی را به ما ارائه کنند ولی فشرده بودن روند برگزاری جشنواره عملا فرصت آموزش را از ما می گیرد.

 

وی، کمبود اعتبار برای برگزاری جشنواره را از جمله مشکلات دانست و خاطرنشان کرد: می توان ادارات را در این کار دخیل کرد و خوابگاه ها را در اختیار هنرمندان قرار داد.

 

علی پور، عنوان کرد: هنرمندان استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ امکانات کم توقع هستند و اگر از هزینه های دیگر کاسته و در عوض طول جشنواره بیشتر شود، شاهد برگزاری جشنواره تئاتر و داوری بیشتر و بهتر آثار خواهیم بود.

 

کارگردان نمایش «ده هزار و یک شب» اظهار کرد: وقتی قرار است 9 اثر نمایشی در مدت دو روز به اجرا برود، قطعا داوری آثار سخت تر و حتی فرصت تفکر برای داوری آثار فراهم نمی شود.

 

وی، افزود: سال گذشته جشنواره در شهرستان گچساران با همکاری و مشارکت ادارات و نهادهای این شهرستان برگزار و همکاری خوبی(علیرغم کمبود اعتبار برای جشنواره) ادارات با فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان داشتند.

 

علی پور، یادآور شد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در یاسوج به تنهایی نمی تواند جشنواره برگزار کند، بلکه باید سایر ادارات و نهادها به کمک این اداره آمده و بخشی از کار را برعهده بگیرند.

 

این کارگردان، اذعان کرد: فرهنگ هنوز بین ادارات عمومیت پیدا نکرده و دغدغه اصلی ما فقر فرهنگی است که بین ادارات به عنوان متولیان فرهنگی باید رواج پیدا کند تا به سایر بخش ها تعمیم داده شود.

 

وی، در ادامه به فعالیت های فرهنگی و مذهبی خود اشاره و اظهار کرد: حدود 15 سالی است که شب تعزیه داریم و با همکاری دایی (پیر سبزی) به صورت خانوادگی برگزار می شود.

 

علی پور، گفت: همه شبیه خوانان و مخالف خوانان، خانوادگی و محرم یکدیگر هستند و بنده روایت و نویسندگی تعزیه را انجام می دهم.

 

این کارگردان خاطرنشان کرد: کارهایی که نوشته خودم بود با عنوان اشک مشک که شبه تعزیه بوده و به صورت خیابانی اجرا می شد.

 

وی، یادآور شد: 15 روز در 30 نقطه تهران اجرا به صورت خیابانی داشتم و در جشنواره ها و سوگواره سوق شرکت کردم.

 

علی پور در پایان، با بیان این که کار خود را از پنجم دبستان در مسجد شهیدان با کار در رشته های تواشیح، قرآن و اذان آغاز کرده، گفت: موسیقی اصیل را با شناخت دستگاه های موسیقی عرب آغاز و این کار به رشته ها و فعالیت های دیگری تعمیم داده شد.

 

کد خبر 490899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha