غدیر نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت

خبرگزاری شبستان: غدیر آغازی بر یک پایان است تا نقشه‌های منافقان را یکجا خنثی، و اسلام را در چنان برهه حساسی حفظ کند، چنان که حضرت زهرا(سلام الله علیها) می‌فرمایند: «پیامبر در روز غدیر، عقد ولایت را برای علی علیه‌السلام محکم کرد».

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ واقعه غديرخم، يكي از مهم ترين حادثه هاي تاريخ صدر اسلام و به تعبير معصومان(علیه السلام)، عيد بزرگ الهي است كه همه پيامبران به پاسداشت حرمت آن مأمور بودند، چنان كه امام صادق(علیه السلام) مي فرمايد:" يَوم الغَدير عيدُ الله الاَكبر و ما بَعَثَ الله نبيّاً الّا عرَّفَه حرمَتَهُ و انَّه عيدٌ في السَّماء و في الاَرض . روز عيد غدير، عيد بزرگ خداست و خداي تعالي هيچ پيغمبري نفرستاد جز اينكه به او حرمت اين روز را شناساند".

 

روزی که حقیقتا سرنوشت تاریخ بشر و تاریخ اسلام به صورت خاص تعیین می‌شود و برکه غدیر گر چه به ظاهر برکه ای است که تشنگان از آن سیراب می شوند اما امروز به مثابه یک نماد بیان گر سیراب شدن بشریت از چشمه سار ولایت و امامت است.

 

بشریتی که به دین و هدایت دینی سخت محتاج است و اتفاقی که در کنار این برکه رخ می‌دهد، ارتباطی نمادین با برکه غدیر دارد و رسالت هر دو فرو نشاندن عطش تشنه­گان است. کنار این برکه پیامبر صلی الله علیه و آله به امر الهی فرصتی فراهم آورد تا انسان­ها پس از رحلت آخرین پیامبر آسمانی تشنه کام نمانند و با معرفی امام علی علیه السلام به عنوان جانشین خود، عمیق ترین نیاز معنوی انسان را تا پایان تاریخ بشریت پاسخ گفت.

 

غدیر آغازی بر یک پایان است که دشمنان اسلام آنرا به انتظار نشسته بودند به همین جهت خداوند این روز را روز یأس مخالفان نامید. «الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ دینِکُمْ» (مائده/3) ولایت تداوم نبوت و علی علیه السلام ادامه و تداوم بخش راه پیامبر(صلی الله علیه و آله) است.

 

به راستی در غدیر چه گذشت؟ رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌ و‌آله در آن هنگام و در زیر آن آفتاب سوزان، آن همه جمعیت را برای چه نگه می‌دارد و چه پیامی برایشان دارد آیا این پیام اساسی‌ترین پیام دین او بود و به راستی پیامبر اسلام بر عظمت و ضرورت آن واقف بود، که مردم را در آن گرمای سوزان نگه داشت و رسالت آسمانی خویش را به مسلمانان ابلاغ فرمود.

 

غدیر؛ خنثی کننده توطئه و نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت

آنچه می‌توانست همه نقشه‌های منافقان را یکجا خنثی، و اسلام را در چنان برهه حساسی حفظ کند، تعیین جانشین پیامبر و اعلان رسمی آن بود، چنان که حضرت زهرا(سلام الله علیها) می‌فرمایند: «پیامبر در روز غدیر، عقد ولایت را برای علی علیه‌السلام محکم کرد». غدیرخم منافقان را فلج کرد و مانع اجرای نقشه‌ها و توطئه‌های شیطانی‌شان شد.

 

«غدیر» عصاره و نتیجه خلقت و چکیده تمام ادیان الهی و خلاصه مکتب وحی است و صرفا واقعه‌ای تاریخی نیست که در کنار دیگر وقایع بدان نگریسته شود. این نام مقدس، عنوان عقیده ما و اساس دین است. غدیر تعیین کننده مشی مسلمانان تا آخرین روز دنیاست آری غدیر نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه‌داران امامت است. غدیر ماجرایی سرنوشت‌ساز است که «خطبه غدیر» شاخص‌ترین و زنده‌ترین سند آن است.

 


غدیر؛ برترین عید امت و روز سپاس و شادی

رسول خدا صلی‌الله‌علیه ‌و‌آله فرمود: «روز غدیر خم، برترین عیدهای امت من است، و آن روزی است که خداوند بزرگ دستورداد برادرم، علی بن ابی‌طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم به دست او هدایت شوند، و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل، و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را دین آنان قرار داد».

 

امام صادق علیه‌السلام فرمود: «عید غدیر، روز عبادت و نماز و سپاس و ستایش خداست، و روز سرور و شادی است؛ به دلیل ولایت ما خاندان که خدا بر شما منت گذاشت. من دوست دارم شما آن روز را روزه بگیرید».

 

عید غدیر، فرصتی برای بازخوانی جایگاه امامت و ولایت

عید غدیر، یعنی فرصتی که ما جایگاه امامت و ولایت را بازخوانی کنیم و نقش او را در ارتباط با پیامبر(صلی الله علیه و آله) تبیین و تفسیر کنیم و اجازه ندهیم مولودی خوانی دست افشانی و شادمانی ما را از توجه به این نکات غافل کند.

 

اهل بیت پیامبر و امامان بر حق شیعه، كه نگاهبان اسلام حقیقى بودند و سعى داشتند آن را از خطرات دور سازند، از هر فرصتى بهره بردند تا غدیر را زنده بدارند و آن خاطره گرامى و به یاد ماندنى را مطرح كنند؛ زیرا در تابش آفتاب غدیراهداف والاى پیامبر جامه عمل  پوشید و براى فتنه انگیزى كج  اندیشان فرصت  باقى نماند.
 

«ولایت» اصلی ترین و اساسی ترین آموزه دین اسلام است
نگاهى گذرا به سیره فاطمه و امیرمؤمنان علیهماالسلام و دیگر امامان راستین شیعه ما را با اهمیت واقعه غدیر و نقش عظیم و سرنوشت ساز آن در هدایت و نیكبختى بشر آشنا می سازد چرا که «ولایت» یکی از ارکان اصلی و آموزه های اساسی دین مبین اسلام و بلکه به تعبیری، اصلی ترین و اساسی ترین آموزه آن است.

 

روایات متعددی وارد شده که «اسلام» را بر «پنج پایه »استوار دانسته و از میان آنها «ولایت» را مهم ترین رکن برشمرده در حدیثی از امام باقر(علیه السلام) آمده که فرمودند: " بُنی الإسلام على خمس: على الصلاه، والزکاه، والصوم، والحج، والولایه، ولم یناد بشیء کما نودی بالولایه. اسلام بر پنج پایه استوار گردیده است بر نماز و زکات و روزه و حج و ولایت؛ و آن چنان که به ولایت فراخوانده شده، به هیچ چیز دیگری فراخوانده نشده است". این قبیل روایات به روشنی اهمیت فوق العاده و ویژه مسأله «ولایت» را بیان می دارد.

 

البته باید توجه داشت امروزه نیز مسأله «ولایت» هم چنان به عنوان اساسی ترین رکن اسلام مطرح است و آنچه به عنوان «ولایت فقیه» و فقها در زمان غیبت امام زمان(عج الله تعالی شریف) مطرح می شود و در واقع استمرار همان ولایت اهل بیت(علیه السلام) و مرتبه ای از همان چیزی است که درباره آن فرموده اند: "ولم یناد بشیء کما نودی بالولایه. به هیچ رکنی به اندازه ی ولایت سفارش نگردیده است". و اگر مسلمانان به آن توجه و به درستی به مقتضای آن عمل نمایند بسیاری از مشکلاتی که گریبان گیر امت اسلامی است مرتفع خواهد شد.

 

عید غدیر خم فرصتی برای شناخت اصل ولایت فقیه است
جامعه‌ دارای ولایت، جامعه‌ای است که تمام استعدادها در آن امکان رشد دارد و انسانها را به تکامل می‌رساند و حکومت ولایی، حکومتی است که مردم، با ایمان، آگاهی، بصیرت و اعتقاد قلبی، امام و رهبر خود را بر می‌گزینند و عاشقانه به سوی او می‌شتابند. رهبری که همچون قلبی تپنده، تمام نیروهای جامعه را به پیکری واحد و متّصل و همسو تبدیل می‌کند، و آن گاه جامعه با حرکت هماهنگ به سوی کسب کمالات و ارتقا در تمامی ابعاد، به راه خود ادامه می‌دهد.

 

عید غدیر خم فرصتی برای شناخت اصل ولایت فقیه است، اگر انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و عزت حقیقی را به ملت ایران بازگرداند، به برکت ولی فقیه بوده است و افراط و تفریط همواره اسلام را با معضلات متعددی رو به رو کرده است و کسی که جلوتر از رهبری حرکت کند و از رهبر فاصله بگیرد، نمی‌تواند ادعای ولایتمداری داشته باشد، بنابراین باید همگام با ولایت حرکت کنیم.

 

در اهميت عيد غدير  به عنوان بزرگ‌ترين و مهم‌ترين اعياد اسلامى است آداب بى‌شمارى براى آن بيان شده است. فراوانى آداب و اعمال اين روز، با اعمال هيچ روزى قابل مقايسه نيست و در اين آداب و اعمال، همه گروه‌ها مورد خطاب قرار گرفته‌اند. از جمله آداب عبادى اين روز به نماز شب و روز غدير، نماز مسجد غدير، روزه، ياد خدا و پيامبر، زيارت امير مؤمنان على عليه‌السلام و غسل مى‌توان اشاره كرد.

 

خداوند قرآن را بدون ولایت امام علی علیه السلام کامل نمی‌داند

حجت الاسلام محمد باقر عبادی شب گذشته(9 مهر) در مراسم جشن عید غدیر در محل مسجد محمد رسول الله(سلی الله عیله و آله)، اظهار کرد: غدیر خم روزی است که آیه شریفه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینًا» نازل شد.

 

وی با اشاره به اینکه در این روز حضرت علی علیه السلام به عنوان جانشین پیامبر اسلام و ولایت منصوب شد، افزود: خداوند قرآن را بدون ولایت امام علی علیه السلام کامل نمی‌داند.

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اسلام پاکی باطن و جسم را به انسان آموخت، گفت: پیامبر صلی الله علیه و آله با بعث خود وحدت و برادری، عطوفت و مهربانی در جامعه ایجاد کرد.

 

حجت الاسلام عبادی با اشاره به اینکه در زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله کسی در قرآن سرگردانی نداشت و اگر هم بود از ایشان می‌پرسیدند تا شبهات برطرف می‌شد، تصریح کرد: اما بعد از رحلت پیامبر اسلام مشکلات و مذهب‌های مختلفی به وجود آمدند که همه آنان به قرآن استناد می‌کردند.

 

انکار غدیر  و امامت ریشه تمام اختلافات و جریانات بعد از پیامبر (صلی الله علیه و آله) است

به گفته وی در زمان پیامبر صلی الله علیه و آله کسی اختلاف نداشت اما تمام این جریانات و اختلافات بعد از پیامبر گرامی به وجود آمدند چرا که غدیر و امامت را انکار کردند.

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نقش قرآن نقش قانون اساسی اسلام را دارد که در آن کلیات مطرح شده بنابراین نیاز به مفسر دارد چرا که اگر خداوند جزئیات را می‌خواست در قرآن بیان کند  10 هزار جلد هم کفایت نمی‌کرد.

 

حجت الاسلام عبادی افزود: خداوند در کنار قرآن کریم مفسرانی را فرستاده تا مایه نجات بشریت شوند.

 

وی با بیان اینکه قرآن بدون ولایت و مفسران آن که حضرت علی علیه السلام و اهل بیت هستند باعث قتل انسان‌ها می‌شود، عنوان کرد: به همین دلیل بسیاری از مفهوم قرآن دچار اشتباه شدند چرا که قرآن به تنهایی کامل نیست اگر ولایت نباشد.

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به جنایات آل سعود و سوء مدیریت آنان و فاجعه منا، گفت: عده ای مانند آل سعود فقط به شهوت و شکم پرستی می‌اندیشند و به فکر مسلمانان نیستند.

 

حجت الاسلام عبادی تاکید کرد: آل سعود اگر امام علی علیه السلام  را کنار قرآن می گذاشتند امروز از قرآن چنین برداشتی برای رمی جمرات نمی‌کردند که از طرفی دست بوس شیطان بزرگ و امریکا باشند و از طرفی دیگر خود را مقید به انجام رمی جمرات بدانند.

 

 

 

گزارش: زهرا مهرور

 

کد خبر 490466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha