به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمود حکمت نیا، دبیر جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی امروز (9 مهر) در مراسم اعطای جوایز نخستین جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد،عنوان کرد: جشنواره علامه طباطبایی ویژه علوم انسانی جشنواه ای است که برای اولین بار با شیوه ابداعی و با مشارکت 26 نهاد پژوهشی در کشور سامان یافته است.
دبیر جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی اظهار داشت: مراکزی در کشور وجود دارد که در پژوهش علوم انسانی فعالیت می کنند و به این نتیجه رسیدند که باید یک ارزیابی کلی و مطالعه تطبیقی آثار در حوزه علوم انسانی صورت بگیرد.
حکمت نیا با بیان این که آثار برجسته علوم انسانی را باید به جامعه معرفی کرد، گفت: در حوزه علوم انسانی، آثاری وجود دارد که به نقل گفتمان غالب در حوزه علوم انسانی می پردازند، همچنین در این آثار می توان ظرفیت ها و خلاهایی که در علوم انسانی وجود دارد،شناسایی کرد.
وی با بیان این که جشنواره علامه طباطبایی، محیطی برای پژوهشگران در نظریه پردازی و نقد علوم انسانی بود، یادآور شد: مرحله اول ارزیابی آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره به خود مراکز واگذار شد و مقرر شد که 3 درصد آثار توسط مراکز برگزیده شود.
دبیر جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی با اشاره به این که در بازه زمانی ده ساله، حدود 10 هزار اثر تولیدی در 26 مرکز پژوهشی تولید شده است، عنوان کرد: در این جشنواره، 389 اثر پذیرش شد که در 12 گروه علمی طبقه بندی شدند.
حکمت نیا افزود: در این جشنواره، در مجموع 60 محقق و پژوهشگر توانا این آثار را ارزیابی و به 249 اثر تقلیل یافت، سپسس این آثار توسط 80 ارزیاب به میزان 103 بار ارزیابی شدند و هر اثر دو یا سه بار مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: نتیجه ارزیابی این آثار به 27 اثر تقلیل یافت که در سه رده رتبه اول و دوم و سوم دسته بندی شد.
دبیر جشنواره علمی پژوهشی علامه طباطبایی عنوان کرد: مهم ترین ویژگی جشنواره علامه طباطبایی این بود که مراکز پژوهشی در این جشنواره مشارکت جمعی داشتند، همچنین تقویت و تبیین علوم انسانی از دیگر آثار برگزاری این جشنواره بود.
حکمت نیا در پایان گفت: این جشنواره با کمترین هزینه و از سوی مراکز با برنامه ریزی قبلی مدیریت شد.
نظر شما