تلاش دولت برای التیام زخم داغداران حادثه منا/مخالفت با افزایش واردات خودرو

خبرگزاری شبستان: دولت و التیامی که بر زخم دل داغدیدگان منا می گذارد، با افزایش واردات خودرو مخالفیم، پیشنهاد تصویب سند مبارزه با تروریسم، برجام برای جهانیان امید آفرید از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته ای که گذشت بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، دولت و التیامی که بر زخم دل داغدیدگان منا می گذارد، با افزایش واردات خودرو مخالفیم، پیشنهاد تصویب سند مبارزه با تروریسم، برجام برای جهانیان امید آفرید از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته ای که گذشت بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

 

استفاده دولت از ابزارهای رسمی و غیررسمی برای تماس با حکومت عربستان

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در بخشی از نشست خبری امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درخصوص تلاشهای دولت یازدهم در مورد رسیدگی به وضعیت حادثه دیدگان منا و همچنین چگونگی برقراری ارتباط با مسئولین حکومت عربستان در این خصوص گفت: دولت یازدهم بی‌شک از همه ابزار و اهرمهای خود چه به صورت رسمی و چه به صورت غیررسمی برای برقراری ارتباط با مسئولین دولت عربستان استفاده می‌کنند.

 

وی افزود: بسیار حادثه غم‌انگیز و دردناکی در منا رخ داده و از دو جنبه این حادثه قابل تامل است یکی اینکه تعدادی از زائرین خانه خدا به صورت مظلومانه کشته شده اند و فی نفسه این حادثه قابل تامل است حتی در هر جای دیگری پیش می آمد و همچنین نکته دیگر اینکه خادمین زائرین حداقل مسئولیت در مقابل صیانت از سلامت زائرین را بر عهده نگرفته‌اند.

 

سخنگوی دولت افزود: این افراد حداقل باید عذرخواهی کنند و از خانواده حجاج نیز دلجویی کنند که این کار را نکرده‌اند.

 

نوبخت نکته مهم دیگری را درخصوص اقدامات نادرست دولت عربستان در رسیدگی به این حادثه گفت: نکته دیگر این است که عده و عده عربستان برای خدمت رسانی به زائرین ناکافی است و به حد کافی نیرو برای خدمت نداشته است و از سوی دیگر هم کشورهایی که برای کمک در این زمینه اعلام آمادگی می‌کنند از طرف حکومت عربستان ویزا دریافت نمی‌کنند.

 

معاون رییس‌جمهور در ادامه از تمرکز دولت برای رسیدگی به مجروحین حادثه منا خبر داد و افزود: در همین جهت یک هیئت به نمایندگی از دولت با مسئولیت وزیر فرهنگ تشکیل شد که قرار بود روز اول به عربستان اعزام شوند اما ویزا دریافت نکرده‌اند و در ادامه هم با شکنی‌های دولت عربستان روبرو بودیم.

 

با افزایش واردات خودرو مخالفیم/مجلس در مساله برجام رقیب دولت نیست

 

محمدباقر نوبخت، سخنگوي دولت در نشست خبري هفتگي خود ضمن اعلام تسليت به خانواده كشته شدگان حادثه منا و تكريم هفته دفاع مقدس به ارايه گزارش عملكرد دولت در اقتصاد مقاومتي پرداخت.

 

وي با اعلام اين خبر كه در راستاي افزايش پرداخت ها به طرح هاي عمراني تا ٢ مهر ٨٢٤٣ ميليارد تومان به اين طرح ها اختصاص يافته، افزود: همچنان سير صعودي اين پرداخت ها ادامه دارد.

 

معاون رييس جمهور گفت: اين سياست موجب افزايش اشتغال و فعال كردن عرصه هاي مختلف صنعتي مي شود.

 

رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي در ادامه به توجه ويژه دولت به توليد داخلي اشاره كرد و ادامه داد: در همين رابطه توافقنامه اي با وزير صنعت، معدن و تجارت امضا شده تا دولت در پرداخت يارانه هاي توليد اقدام كند و وزارت صنعت تسهيلاتي را در اختيار واحدهاي توليدي قرار مي دهد.

 

وي در ادامه در خصوص پرداخت يارانه هاي توليد در ٦ ماه گذشته اعلام كرد: يارانه شير ١٦٠ ميليارد تومان در ٢٧ ارديبهشت ٩٤، كمباين ٣ ميليارد و ٥٥٩ ميليون تومان به وزارت كشاورزي در ٣٠ ارديبهشت، ٥٠ ميليارد تومان به وزارت صنعت در خصوص خدمات فني و مهندسي در تاريخ سوم خرداد بوده است.

 

نوبخت در ادامه خبر داد كه تا پايان سال ٢٠٠ ميليارد تومان ديگر از سوي دولت به كل صنعت پرداخت مي شود.

 

وي از جلسات مختلف ديگر دولت با وزارتخانه هاي ديگر براي يارانه توليد خبر داد و گفت: ما براي دوران بعد تحريم هم برنامه هايي براي عمل به اقتصاد مقاومتي داريم.

 

نوبخت با بیان اینکه در سیاست های اقتصاد مقاومتی به تقویت اقتصاد داخلی تاکید شده است ، گفت:اگر انتقادی هم به صنعت خودرو داریم باید در جهت کمک به تولید داخل باشد چرا که حذف این صنعت به منزله واردات بی رویه خودروهای خارجی است که دولت به شدت با این امر مخالف است .

 

وی همچنین اظهارداشت: به منظور تقویت تولید داخل توافق نامه ای نیز با وزارت جهاد و کشاروزی برای کمک به طرح های اشتغالزا انجام شده است.

 

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در جلسه ای که با وزیر راه و شهرسازی انجام شد برای تحرک بخشی به بخش مسکن، سازمان مدیریت و برنامه ریزی اجرای مصوبه هیات وزیران را در جهت ارایه تسهیلات به زوج های جوان در دستور کار دارد.

 

گذراندن ساعات آخر نیویورک با اعضای ۱+۵

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان شب گذشته در نیویورک برنامه های سخت و فشرده ای را پشت سر گذاشت.

 

وی پیش از مهمترین برنامه سفر خود یعنی سخنرانی در هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس برای دومین بار به دیدار و گفت و گو پرداخت.

 

حسن روحانی روز دوشنبه در دیدار «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان در مقر سازمان ملل اظهار داشت: باید همزمان با اجرای توافق از سوی ایران، طرف مقابل نیز اقدامات لازم را برای تدوین آیین نامه های لازم برای همه ابعاد بویژه رفع تحریم های اقتصادی و ملی انجام دهد.

 

 

رئیس جمهوری به روابط تهران – لندن نیز اشاره کرد و گفت: بازگشایی مجدد سفارتخانه های دو کشور آغاز مناسبی در ایجاد تحرک و گسترش روابط دو کشور خواهد بود.

 

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت درک دلایل واقعی گسترش تروریسم و ناامنی در منطقه و جهان به ارائه راهکارهای لازم در این عرصه پرداخت و افزود: اگر ریشه های تروریسم را محو نکنیم، حتی در صورت موفقیت در مبارزه با آن در یک نقطه، ممکن است بلافاصله از منطقه دیگری سر درآورد.

 

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: چگونه است که تروریست ها در عراق و سوریه می توانند نفت استخراج کرده و بفروشند و پول آن را هم دریافت و در مسیر تشدید اقدامات تروریستی خود هزینه کنند و با مشکلات تحریم که برخی کشورها با آن مواجه اند روبه رو نشوند؟!

 

روحانی افزود: این اقدام آشکار گروه های تروریستی در سوریه و عراق این تردید را ایجاد می کند که آیا همه کشورهای مدعی، در مبارزه با تروریسم واقعا جدی هستند؟

 

رئیس جمهوری، تثبیت حکومت مرکزی برای مبارزه با تروریسم و سپس اصلاحات سیاسی در سوریه را ضروری دانست.

 

همچنین «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه لندن به همه تعهدات خود در برجام عمل خواهد کرد، گفت: اطمینان داریم دیگر طرف ها نیز به تعهداتشان عمل می کنند.

 

وی در ادامه به روابط تهران - لندن اشاره کرد و افزود: امیدوارم توانسته باشم حسن نیت خود را با کمک به نهایی شدن برجام، سفر وزیرخارجه به تهران، بازگشایی سفارتخانه ها و اعزام هیات های تجاری به تهران ثابت کنم.

 

نخست وزیر انگلستان در خصوص اقدامات گروه های تروریستی در سوریه نیز گفت: در مرحله نخست آنچه برای ما مهمتر است، انگیزه وحشیانه داعش است.

 

کامرون افزود: فلسفه داعش توسعه خشونت و افراط است و ما حتی حرکت های اولیه آن را در خیابان های لندن، پاریس و آمریکا مشاهده کرده ایم.

 

پس از گفت و گو با کامرون، روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی پرداخت و سپس با همتای روس خود دیدار کرد.

 

پیشنهاد تصویب سند مبارزه با تروریسم/سازمان ملل در اکثر موارد موفق نبوده است

 

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان دقایقی پیش در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی پرداخت.

 

وی گفت: آقایان و خانم ها من به نمایندگی از سوی ملت بزرگی سخن می گویم که امروز در غم از دست دادن هزاران زائر مسلمان و صدها نفر از هموطنان خود به سوگ نشسته است.

 

روحانی با بیان این که سالمندان، زنان، مردان و جوانانی که برای انجام مناسک مذهبی در گردهمایی عظیم و جهانی حج شرکت کرده بودند ولی متاسفانه قربانی بی کفایتی و سوء مدیریت مجریان شده  اند، افزود: حتی به دلیل عدم پاسخگویی از شناسایی مفقودین و بازگرداندن سریع پیکر قربانی ها به خانواده های عزادارشان دریغ شده است.

 

رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: ابعاد فاجعه جان باختن و مجروح شدن هزاران انسان بی گناه از چهارگوشه جهان فراتر از آن است که در حد یک ثانیه طبیعی یا مساله محلی با آن برخورد شود. خسارت جریحه دار شدن عواطف میلیون ها مسلمان بزرگتر از آن است که صرفا با محاسبات مادی قابل جبران باشد.

 

روحانی با بیان این که افکار عمومی خواستار آن است که مسولان دولت عربستان سعودی بی درنگ به مسئولیت بین المللی خود در تامین دسترسی کنسولی فوری برای شناسایی سریع بازگرداندن بدون تاخیر اجساد مطهر عمل نمایند، خاطر نشان کرد:‌این دولت باید شرایط لازم را برای بررسی دقیق و مستقل علل و عوامل این فاجعه و روش های پیشگیری از تکرار آن در آینده فراهم کنند.

 

رئیس شورای عالی امنیت ملی کشورمان ادامه داد:‌من به نمایندگی از ملتی سخن می گویم که دو سال قبل تعامل سازنده با جهان را رای داد و با افتخار می توانم اعلام کنیم که امروز فصل جدیدی در روابط ایران با جهان آغاز شده است.

دیدارهای مهم روحانی در روز آخر حضور در نیویورک

 

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که از پنجشنبه در نیویورک به سر می برد امروز دوشنبه به وقت محلی قرار است در هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی بپردازد.

 

روحانی قرار بود این سفرش را تا فردا سه شنبه ادامه دهد که برای رسیدگی به وضعیت حادثه دیدگان منا امروز راهی تهران می شود.

 

بنابراخبار منتشر شده رئیس جمهور کشورمان اما پیش از ترک نیویورک دو دیدار مهم با مقامات عالیرتبه کشورهای دیگر را نیز انجام خواهد داد.

 

بنابراین گزارش. طبق گفته خبرگزاری ایتارتاس روسیه دیدار رئیس جمهور کشورمان با پوتین رئیس جمهور روسیه در نیویورک انجام خواهد شد.

 

علاوه براین، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس شخص دیگری خواهد بود که رئیس جمهوری اسلامی ایران با او به تبادل نظر در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل می پردازد.

 

ادامه بدون وقفه تلاش ها برای رسیدگی به وضعیت حادثه دیدگان منا

 

جلسه ویژه ی ستاد رسیدگی به حادثه دیدگان منا عصر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور و با حضور وزرای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ وارشاد اسلامی و معاونین وزرای امور خارجه و اطلاعات تشکیل شد.

 

اسحاق جهانگیری در این جلسه با یادآوری مسئولیت دینی، اخلاقی و سیاسی دولت عربستان در قبال حادثه دیدگان و کشورهای اسلامی، بر لزوم اهتمام جدی و سریعتر دولتمردان سعودی در تعیین تکلیف مفقودین و همکاری در شناسایی پیکرها و انتقال سریع جان باختگان به میهن اسلامی تاکید کرد.

 

معاون اول رییس جمهور اولویت اصلی همه ی نهادهای مسئول را رسیدگی به وضعیت مفقودین، تعیین تکلیف آنان و شناسایی پیکر جان باختگان دانست و همه ی دستگاه های اجرایی را به پیگیری مسئولیتهایی که در این زمینه دارند، مامور کرد و به مردم مسلمان ایران نیز اطمینان داد که تا تعیین تکلیف همه ی زائران، این تلاش ها بدون وقفه ادامه خواهد یافت.

 

در این جلسه آخرین اخبار دریافتی از بعثه ی مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت مستقر در مکه و گزارش پیگیری های سیاسی رییس جمهور و وزیر امور خارجه مورد بررسی قرار گرفت و بر بهره گیری از تمامی ظرفیت های سیاسی و مدیریتی برای رسیدگی هرچه سریعتر به وضعیت مفقودین تاکید شد.

 

دوشنبه داغ نیویورک برای ایران

 

دوشنبه ۶ مهر ۱۳۹۴ قرار است دو فرصت مهم در اختیار مقامات کشورمان در مقر سازمان ملل متحد قرار گیرد تا بر لزوم احقاق حقوق مسلم ایرانیان تاکید کنند.

 

بنابراین گزارش، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه امروز در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به سخنرانی خواهد پرداخت.

 

وی که از روز پنجشنبه به نیویورک سفر کرده پس از سخنرانی امروز خود به دلیل رسیدگی بیشتر به ابعاد مختلف حادثه منا آمریکا را به مقصد ایران ترک خواهد کرد.

 

این در حالی است که روحانی دو سال گذشته هم در این اجلاس ها به ایراد سخنرانی در کسوت رئیس جمهور ایران پرداخته بود و در اولین اظهارات خود طرحی به نام جهان عاری از خشونت ارایه داد که با اتفاق آرا در سازمان ملل به تصویب رسید.

 

علاوه براین عصر امروز دوشنبه به وقت نیویورک، محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان با همتایان خود از گروه ۱+۵ و مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا به همراه معاونانشان دور میز مذاکره جمع می شوند تا برجامی را که به ۲۳ تیرماه سال جاری پس از دو سال گفت و گو به امضا رسانده بودند به فرجام برسانند.

 

قرار است در این دیدار طرفین کمیسیون مشترک اجرای برجام را تشکیل دهند و در همین رابطه بعدها مذاکرات بیشتری برگزار خواهند کرد.

 

تعداد فوتی ها در مکه بیش از آن چیزی است که اعلام شده است

 

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور صبح امروز در نشست خبری خود گفت:هر اطلاعی درباره‌ علل این فاجعه به دست بیاوریم حتما به مردم اطلاع رسانی می‌کنیم.

 

وی اظهار کرد: طبق آخرین آمار تاکنون 169 نفر از زائران ایرانی جان خود را از دست داده‌اند، 295 نفر مفقود و 45 نفر نیز مجروح هستند که تعدادی از آنها امروز از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند.

 

رئیس ستاد ویژه رسیدگی به امور حجاج ایرانی افزود: رئیس جمهور از اولین لحظات این فاجعه دستورات لازم را صادر کرد، هیات دولت هم تشکیل شد و ستاد ویژه پیگیری این فاجعه با حضور چند وزارتخانه و سازمان تشکیل شد. همزمان در استان‌ها نیز این ستاد به مسئولیت استاندارها نیز تشکیل شد. ماتاکنون 3 جلسه اصلی و 5 جلسه فرعی در این ستاد داشته‌ایم و در تمامی استان‌ها نیز جلسات مختلفی برگزار شده و همه مسئولیت‌های خود را پیگیری می‌کنند.

 

وی ادامه داد: تاکنون به خانواده‌های جانباختگان سرکشی شده و برنامه ریزی کاملی برای تشیع جنازه و سهولت انتقال زائران انجام شده است. همه این اقدامات به اطلاع ریاست جمهوری می‌رسد. آقای روحانی نیز تاکنون چندین بار تماس داشته و این اخبار را پیگیری کرده است. خود ایشان نیز به آقای فریدون و نهاوندیان هم مسئولیت دادند و آنها موضوع این فاجعه را در تمام ملاقات‌های خود مطرح کردند.

 

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود افزود:‌ بر اساس اطلاعی که به ما رسیده تعداد فوتی‌ها در مکه بیش از آن چیزی است که اعلام شده است. ما اکنون منتظر اعلام آمار جدید فوتی‌های مراسم منا هستیم که البته این آمار مربوط به کل زائران است نه فقط زائران ایرانی.

 

اقدامات دولت در دفاع مقدس متاثر از هدایت‌های ولایت فقیه بود

 

مرتضی بانک، معاون کل نهاد ریاست جمهوری در مراسم افتتاح نمایشگاه – موزه تبیین اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس گفت: هفته دفاع مقدس هفته بزرگداشت عزیزانی است که برای این کشور تلاش کرده‌اند و امسال متاسفانه این هفته مصادف شد با حادثه خونبار منا که از همین جا به خانواده شهدای منا تسلیت می‌گوییم.

 

وی ابراز امیدواری کرد که دولت با برنامه‌ریزی ها و اقدامات مناسب خود بتواند در تشکیل کمک به خانواده های شهدا حادثه منا و همچنین انتقال پیکر جانباختگان به ایران موفق عمل کند.

 

بانک در ادامه اظهارات خود با یادآوری اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس عنوان کرد: اقدامات دولت در زمان دفاع مقدس را می توان براساس پیشرفت جنگ تحمیلی به سه دسته تقسیم کرد.

 

وی افزود: در زمان شروع جنگ دولت به عنوان پشتیبان در دفاع مقدس اقدام می‌کرد و یار و همراه مردم در جنگ بود و هر چقدر جنگ پیشرفته تر شد اقدامات دولت نیز حالت ساختارمندی به خود گرفت.

 

بانک اظهار داشت: در مرحله دوم دولت علاوه بر پشتیبانی از مردم در دوران دفاع مقدس با ایجاد شعبه در استانها و گسترش فعالیتهای خود  توانست نقش موثرتری در پشت جبهه ایجاد کند.

 

وی مرحله سوم اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس را حضور مستقیم آن از طریق وزارتخانه‌هایی چون وزارت راه و جهاد سازندگی در خط مقدم دانست و افزود: نقش دولت در دوران دفاع مقدس هم مانند دیگر موفقیت‌های گروههای نظامی و مردمی در این دوران متاثر از هدایت های ولایت فقیه بود.

 

موزه اقدامات دولت در دفاع مقدس حق شهدا را ادا می کند

 

سردار یاحی، دبیر اجرایی نمایشگاه – موزه تبیین و ارایه اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس در مراسم افتتاحیه این موزه گفت: این نمایشگاه موزه است که تلاش می‌کنیم از نمایشگاه به یک موزه تبدیل شود.

 

وی با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جنگ یک گنج است خاطرنشان کرد: ما تلاش می‌کنیم از گنج دفاع مقدس بهره برداری داشته باشیم و رشادت‌های ایرانیان در این جنگ را تا سالهای سال ماندگار کنیم.

 

یاحی با اظهار اینکه موزه 8 سال دفاع مقدس برای تبیین نقش دولت در این دوران راه‌اندازی می‌شود گفت: تلاش می کنیم تا حق 20 هزار شهید دولت در دفاع مقدس را ادا کنیم.

 

وی همچنین تاکید کرد: جوانان ایرانی حق دارند که مکانی به منظور یادآوری شهدا و اقدامات آنها در دفاع مقدس داشته باشند که متاسفانه تاکنون و با گذشت 27 سال از پایان جنگ تحمیلی چنین تصمیمی اتخاذ نشده بود و امروز با افتتاح این نمایشگاه دستگاههای دولتی اسنادی که از فعالیتهایشان در طول دفاع مقدس دارند را در اختیار عموم قرار می‌دهند.

 

اطلاعی درباره تماس رییس جمهور با مقامات عربستان درباره حادثه منا ندارم

 

مرتضی بانک، معاون کل نهاد ریاست جمهوری راجع به بازگشت رییس جمهور از نیویورک برای پیگیری حادثه منا به خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان گفت: این اقدامی که رییس جمهور برای رسیدگی به موضوع بسیار مهمی که اتفاق افتاد انجام می‌دهند و پیش از موعد به ایران بازمی‌گردند اقدام مناسبی است.

 

وی تاکید کرد: این سفر نشاندهنده توجه ویژه جهانیان به حادثه منا و حضور رییس جمهور می‌تواند سرعت بیشتری به امدادرسانی برای انتقال پیکر جانباختگان و کمک به خانواده‌های شهدا این اتفاق داشته باشد.

 

بانک در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آیا رییس جمهور پس از بازگشت به تهران برنامه‌ای برای تماس با مقامات عربستانی و اعتراض به آنها در پی وقوع این حادثه ندارند گفت: خبر دقیقی از برنامه های رییس جمهور در این خصوص ندارم.

 

نمایشگاه - موزه تبیین و ارایه اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس افتتاح شد

 

همزمان با هفته دفاع مقدس با حضور مرتضی بانک معاون کل نهاد ریاست جمهوری، نمایشگاه – موزه تبیین و ارایه اقدامات دولت در دوران دفاع مقدس در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران در سالن شماره 1 این نمایشگاه افتتاح شد.

 

بنابراین گزارش در مراسم افتتاح این موزه دبیر اجرایی نمایشگاه و رییس سازمان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و همچنین نماینده دولت یعنی معاون کل نهاد ریاست جمهوری به ایراد سخنرانی پرداختند.

 

پایبندی آمریکا به تعهداتش زمینه ساز همکاری بیشتر تهران و واشنگتن است

 

نهاوندیان در گفت وگو با پایگاه خبری «المانیتور» افزود: اگر آمریکا به تعهداتش در قبال توافقنامه هسته ای ایران در زمینه لغو تحریم ها عمل کند، امکان همکاری بیشتر بین ایران و آمریکا در جنگ با تروریسم در منطقه فراهم خواهد شد.

 

وی در پاسخ به این سؤال که چشم انداز تمایل وزیر خارجه آمریکا به گفت وگو با ایران درباره سوریه و ورود ایران به مذاکرات منطقه ای را چگونه می بینید، گفت: توافقنامه و مذاکرات هسته ای نه تنها می تواند به کنار گذاشتن این مانع کمک کند، بلکه می تواند در حکم آزمونی برای این موضوع باشد که آیا سیر این مذاکرات می تواند باعث ایجاد میزانی از اطمینان و اعتماد در طرفین شود یا خیر.

 

نهاوندیان ادامه داد: رهبر معظم (آیت الله خامنه ای) این نکته را متذکر شدند که مسأله هسته ای آزمونی برای ماست تا ببینیم طرف مقابل تا چه اندازه در زمینه پیگیری و اجرای واقعی آنچه امضا شده است، صداقت دارد. باید بینیم که آیا مرحله اجرای این توافقنامه می تواند موجب ایجاد اعتماد شود یا خیر.

 

به گفته وی، رهبری ایران منتظر مرحله نخست اجرای توافقنامه است تا ببیند آیا سایر طرفین به تعهدات خود عمل خواهند کرد. لغو تحریم ها نشان دهنده صداقت خواهد بود.

 

نهاوندیان همچنین از برخی موضوعات مورد توجه دوجانبه، به ویژه در منطقه، سخن گفت و افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران همواره این بود که جنگ با تروریسم باید در صدر اولویت های مسایل منطقه ای باشد و این می تواند عرصه دیگری برای نمایش عملی صداقت همه طرفین باشد.

 

ملت ایران در عین ناراحتی از سیاست های آمریکا خواستار کاهش تنش است

 

رییس جمهوری که برای شرکت و سخنرانی در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، با شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت و گو کرد.

 

بخشی از مصاحبه دکتر حسن روحانی با سی ان ان درباره توافق هسته ای و همچنین مسایل منطقه ای و بین المللی است.

 

وی در بخشی از این گفت و گو تاکید کرد: اگر تعهد جدی در اجرای توافقات هسته ای و لغو کامل تحریم ها ببینیم، شاید امکان گفت وگو در سایر مسائل هم فراهم شود.

 

روحانی اظهار داشت : ناراحتی ملت ایران از سیاستهای دولت آمریکا، نظیر مداخلات سیاسی و حتی نظامی طبیعی و منطقی است اما خواستار این هستند که در چارچوب روابطی درست و سازنده و مبتنی بر احترام متقابل، تنش ها کاهش یابد. فاصله بین ایران و آمریکا زیاد است و مسایل بسیاری باید جبران شود. مهم این است که نگرش و رفتار عوض شود. ملت ایران نمی خواهند در گذشته بمانند اما نمی پسندند که گذشته ادامه یابد.

 

روحانی: برجام برای جهانیان امید آفرید/اقدامات غرب در منطقه خشونت را تشدید کرده است

 

حسن روحانی شامگاه یکشنبه به وقت نیویورک در نشست با اعضای اندیشکده های آمریکا با بیان این که از سال گذشته تا به امروز با وجود مشکلات فراوانی که در سطح منطقه و جهان شاهد آن بودیم، تحولات مثبتی که می تواند ما را به آینده امیدوار کند نیز رخ داده است، گفت: امروز در منطقه شاهد شرایط خاصی هستیم؛ خشکسالی ممتد و مشکلات زیست محیطی از جمله مشکلاتی است که وضعیت را در منطقه پییچیده کرده است. از سوی دیگر رسانه ها هر روز نقش خود را در زمینه مسایل فرهنگی و اجتماعی پر رنگ تر می کنند.

 

رییس جمهوری با بیان این که از سوی دیگر خشونت و افراطی گری در منطقه بیداد می کند و بسیاری از کشورها دچار خشونت، جنگ و ویرانی هستند، خاطر نشان کرد: اقداماتی که غرب به ظاهر تحت عنوان مبارزه با تروریسم در منطقه انجام داده خشونت را تشدید کرده است و بمباران مناطق مختلف موجب گسترش ناامنی شده است.

 

روحانی با بیان این که امروز خشونت و ناامنی در سراسر منطقه موج می زند و روزانه شاهد خشونت های غیرمنتظره از سوی گروه های تروریستی بویژه داعش هستیم، گفت: در میان همه این حوادث برجام یک امید بود و این که ایران بتواند با 6 کشور دور یک میز بنشیند و برای حل و فصل مسایل با آنان گفتگو کند، شاید برای خیلی از صاحبنظران قابل باور نبود.

 

رییس جمهوری با اشاره به این که برجام برای جهانیان امید آفرید و به همه اعلام کرد که رسیدن به راه حل از طریق مذاکره پرمنفعت ترین راه برای دو طرف است، افزود: آنچه که ما به آن تأکید داریم این است که باید در تمام مذاکرات به فکر نتیجه برد – برد باشیم، چرا که هر زمان طرفی تنها به دنبال پیروزی خود باشد، اگر موفقیتی هم حاصل شود، موقتی خواهد بود.

 

از اولاند و داوود اوغلو تا مقامات عالی ژاپن، ایتالیا، بولیوی و سنگال

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که از روز پنجشنبه به منظور شرکت در هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شده روز گذشته یکشنبه دیدارهای زیادی را با مقامات کشورهای مختلف در حاشیه این اجلاس برگزار کرد.

 

رییس جمهوری دردیدار رییس جمهوری سنگال، با تاکید براینکه جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای آفریقایی اهمیت ویژه ای قایل است، گفت: ازگسترش روابط با داکار درهمه زمینه ها استقبال می کنیم.

 

روحانی روزیکشنبه دراین دیدار که درمحل اقامت ایشان درنیویورک انجام شد، گفت: ایران و سنگال ظرفیت های فراوانی برای توسعه همکاری های دوجانبه دارند که ازاین ظرفیت ها باید درجهت اهداف دو ملت استفاده کرد.

 

وی اظهارکرد: ایران پیشرفت های زیادی دربخش علم وفناوری های نوین داشته که می تواند دراین زمینه ها نیز با کشور دوست وبرادر سنگال همکاری کند.

 

رییس جمهوری درادامه به بحث تروریسم وآثار مخرب آن درمنطقه خاورمیانه وآفریقا اشاره کرد وگفت : همه باید دربرابر تروریسم یکصدا ویکپارچه شویم.

 

روحانی همچنین با اشاره به ابراز همدردی رییس جمهوری سنگال بخاطر جانباختن حجاج کشورمان درحادثه منا، اظهارداشت: دولت عربستان درقبال این حادثه مسئول است و باید ضمانت های لازم را برای عدم تکرار چنین حوادثی برنامه ریزی کند.

 

'ماکی سال ' رییس جمهوری سنگال نیز دراین دیدار تصریح کرد که داکار علاقه مند به احیای روابط خود با تهران است و ازگسترش روابط دو کشور استقبال می کند.

 

دراین دیدار روسای جمهوری دوکشورهمچنین درباره تحولات مربوط به منطقه خاورمیانه و آفریقا بحث و تبادل نظر کردند.

سفر سوم به نیویورک نا تمام می ماند

 

پروز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری ضمن اعلام این خبر که حسن روحانی عصر امروز سفر خود به نیویورک را نیمه تمام رها می کند و به تهران باز می گردد، افزود: دکتر روحانی از لحظه ورود به نیویورک و اطلاع از حادثه منا، پیگیر وضعیت حجاج عزیز جانباخته و مصدوم کشورمان در این حادثه غم انگیز بود و مرتبا در تماس با معاون اول خود و نیز مسوولان ذیربط، گزارش عملکرد دستگاه های مرتبط را پیگیری کردند.

 

وی یادآور شد: رییس جمهوری همچنین در بدو ورود به نیویورک به وزرای امور خارجه، ارشاد، راه و شهر سازی، کشور، بهداشت و بویژه سازمان حج دستور داد تا با تشکیل ستادی هماهنگ، نسبت به انتقال هر چه سریعتر پیکر قربانیان به میهن اسلامی و مداوای آسیب دیدگان حادثه اقدام کنند.

 

معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهوری گفت: علیرغم کارشکنی ها و تعلل مقامات سعودی، در نتیجه تلاش های صورت گرفته، نخستین گروه از پیکرهای حجاج عزیز کشورمان که در حال انجام مناسک حج ابراهیمی، لباس احرام و در سرزمین منا قربانی شدند؛ روز سه شنبه به کشورمان منتقل خواهد شد و به همین دلیل رییس جمهوری با لغو تعدادی از برنامه و دیدارهای پیش بینی شده خود در سازمان ملل، بعد از ظهر دوشنبه نیویورک را ترک خواهد کرد.

 

تحریم از ابتدا مسیری اشتباه بود؛ اروپا بیشترین ضرر را متحمل شد

 

حسن روحانی در دیدار "دونالد تاسک" رییس شورای اروپا گفت: اعضای اتحادیه اروپا در دوران تحریم، بیشترین ضرر را متحمل شدند و در دوره جدید باید به گونه ای روابط ایران و اتحادیه اروپا را بازسازی کرده و گسترش دهیم که این گذشته جبران شود.

 

دکتر روحانی در این دیدار که در محل اقامت ایشان انجام شد، اجرای سریع و دقیق توافق برجام را در روند توسعه همکاری ها بسیار مهم دانست و اظهار داشت: اقدامات اجرایی و آماده کردن مقدمات لغو تحریم ها نیازمند تحرکی جدی از سوی همه طرفها و بویژه اتحادیه اروپا است.

 

رییس جمهوری با اشاره به اثرات این توافق روی همکاری های ایران و اتحادیه اروپا از یکسو و از سوی دیگر مشارکت و همراهی این دو برای حل معضلات منطقه ای، گفت: ما همواره یک روابط خوب و سنتی با اتحادیه اروپا بویژه با شماری از اعضا داشته ایم که این روابط اکنون باید احیا و تقویت شود.

 

دکتر روحانی افزود: گر چه اکنون کشورهای اروپایی هیات های خود را به ایران اعزام کرده اند، اما باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که بلافاصله در پساتوافق، برنامه ها را در بخش های اقتصادی، تجاری ، فرهنگی، علمی،آموزشی و فناوری اجرایی کنیم.

 

رییس جمهوری اظهارداشت: مرحله دوم چگونگی همکاری ایران و اتحادیه اروپا در سایر زمینه ها از قبیل مسایل منطقه ای است و در واقع توافق میان ایران و 1+5 امیدی را ایجاد کرده که این کشورها بتوانند با همفکری و هماهنگی در سایر مسایل و موضوعات مهم نیز قدمهای مفیدی بردارند.

 

دکتر روحانی از مساله تروریسم به عنوان یک معضل بسیار بزرگ در منطقه یاد کرد و تصریح نمود: اگر برای موضوع تروریسم چاره اندیشی نشود، ممکن است سایر مناطق را هم دچار مشکل کند.

 

رییس جمهور آخرین گزارشها و اقدامات در خصوص حادثه منا را بررسی کرد

 

روحانی در گفت وگویی تلفنی با معاون اول رییس جمهور، آخرین گزارش ها و اقدامات درباره نحوه پیگیری و امدادرسانی به مجروحان حادثه منا را بررسی و دستورات لازم را صادر کرد.

 

رئیس جمهور در این گفت و گو که روز شنبه انجام شد، از جزئیات اقداماتی که برای انتقال سریع پیکر پاک حجاج کشورمان و نیز مجروحان حادثه و سپس مداوا و رسیدگی های پزشکی به مصدومان انجام شده، مطلع شد.

 

رییس جمهوری ضمن همدردی مجدد با خانواده‌های آسیب‌ دیدگان، از درگاه خداوند متعال طلب مغفرت برای جان باختگان، آرزوی شفای عاجل برای مجروحان، و حج مقبول و سعی مشکور برای حجاج عزیز کشورمان توأم با امنیت کافی وسلامت مسألت کرد.

 

یادآوری می شود دکتر روحانی صبح امروز و در دیدار با دبیر کل سازمان ملل ضمن انتقاد شدید از عملکرد دولت عربستان در قبال حادثه منا، اظهار داشت: متاسفانه ریاض همکاری لازم را برای رسیدگی به وضع مفقودین، انتقال اجساد و مجروحان انجام نمی دهد و ضروری است که سازمان ملل وظایف قانونی و انسانی دولت ریاض را در این زمینه متذکر شود.

 

نتیجه عدم رقابت در اقتصاد، ایجاد انحصار، فساد و کاهش کیفیت است

 

حسن روحانی در دیدار با جمعی از نخبگان، مدیران و سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم آمریکا با بیان اینکه سربلندی و رفاه ملت ایران خواست و هدف همه ایرانیان است، گفت: امروز فرصت‌های خوبی برای تحرک در بخش اقتصادی و علمی و صنعتی حاصل شده که باید از آنها به بهترین شکل برای پیشرفت هر چه بیشتر کشور استفاده کنیم.

 

رییس جمهوری با اشاره به توفیق های دولت تدبیر و امید طی دو سال گذشته در زمینه رشد سرمایه‌های اجتماعی، حرکت در جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی، کنترل تورم، خروج از رکود و حرکت در مسیر رشد اقتصادی، گفت: برای رسیدن به رونق اقتصادی باید تلاش بیشتری کرده و بتوانیم از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌ها بهره‌گیری کنیم که ایرانیان خارج کشور سرمایه بزرگی در این مسیر هستند.

 

دکتر روحانی تلاش در جهت رفع اتکای کشور به اقتصاد تک محصولی را از دیگر برنامه‌های دولت یازدهم برشمرد و افزود: با تلاش مسئولان توانسته‌ایم در صادرات محصولات غیرنفتی و واردات موازنه ایجاد کنیم به گونه‌ای که در سال 93 رشد صادرات غیرنفتی 19 درصد افزایش داشته است و تقریبا به سطح تعادل با واردات رسیده است.

 

رییس جمهوری با بیان اینکه توانسته‌ایم در شرایط تحریم‌ به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کنیم، اظهار داشت: یکی از دلایل موفقیت در مذاکرات این بود که مذاکره کنندگان مقابل دریافتند ملت ایران قادر است در شرایط تحریم به اقتصاد خود سامان دهد و آنها نمی‌توانند در شرایط تحریم از ما امتیاز بگیرند.

 

سازمان ملل باید وظایف عربستان را در خصوص حادثه منا متذکر شود

 

حسن روحانی در دیدار "بان کی مون" گفت: منطقه خاورمیانه با بحران های متعددی نظیر تروریسم و خشکسالی مواجه شده که هزاران بیگناه را آواره و میلیونها نفر را نیز با ناامنی مواجه ساخته و وظیفه سازمان ملل متحد، قدرتهای جهانی و کشورهای منطقه در قبال این بحران ها و فجایع بسیار سنگین است.

 

رییس جمهوری با اشاره به اقدامات تروریست ها برای ایجاد و تشدید ناامنی در یمن، سوریه و عراق، اظهارداشت: باید تلاش ها برای مبارزه با تروریسم هماهنگ شود و دخالت ها و اقداماتی که توسط برخی کشورها بویژه در یمن و سوریه انجام می گیرد، پایان پذیرد.

 

دکتر روحانی، توقف سریع مداخله نظامی و بمباران یمن، انتقال کمکهای انساندوستانه اعم از غذا و دارو و آغاز مذاکرات یمنی - یمنی بدون دخالت خارجی را محورهای تلاش برای رسیدن به صلحی پایدار در یمن دانست و گفت: ایران آماده همکاری با سازمان ملل ، نماینده دبیر کل و کشورهای منطقه برای بازگشت ثبات به یمن است.

 

رییس جمهوری همچنین از دخالت های برخی کشورها در سوریه انتقاد کرد و افزود: برخی دولت ها پیش از مبارزه با تروریسم، به دنبال سرنگونی دولت مرکزی سوریه هستند، حال آنکه برای ریشه کن کردن تروریسم، در گام نخست باید دولت مرکزی را که این مبارزه را برعهده دارد، تقویت کرد و البته با گذشت زمان برخی از این کشورها به واقعیت نزدیکتر شده اند.

 

دکتر روحانی همچنین به مذاکرات هسته ای اشاره کرد و اظهارداشت: همه طرفها برای رسیدن به توافق همکاری کرده و حسن نیت نشان دادند و ما همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی را همانند گذشته ادامه می دهیم و امیدواریم برخی ابهامات باقیمانده در هفته های پیش رو کاملا حل گردد.

 

رییس جمهوری همچنین با اشاره به حادثه منا در عربستان خاطر نشان کرد : متاسفانه دولت عربستان همکاری لازم را برای رسیدگی به وضع مفقودین، انتقال اجساد و مجروحان انجام نمی دهد و ضروری است که دبیر کل سازمان ملل وظایف قانونی و انسانی دولت ریاض را در این زمینه متذکر شود.

 

روحانی خواستار دیپلماسی فعال زیست محیطی با همسایگان شد

حسن روحانی در اجلاس توسعه پایدار در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک افزود: ما مشتاقیم از طریق دیپلماسی فعال محیط زیستی با همسایگان خود در زمینه توسعه پایدار منطقه ای همکاری کنیم و در سایه روابط سازنده با دیگر کشورها و همکاری فناورانه، انتقال دانش و مشارکت در فعالیت های علمی مشترک، سهم خود را در ساختن جهانی پایدار تر و مصون تر از تهدیدهای محیط زیستی ایفا کنیم.

رییس جمهوری تصریح کرد : دستیابی به آرمانهای توسعه پایدار بعد از 2015 بدون لحاظ کردن مسئولیت کشورها و سهم آنها در پیدایش وضعیت فعلی محیط زیست، ناممکن بوده و به مناقشهای بی حاصل می انجامد.

متن سخنان رییس جمهوری به این شرح است:

سم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس،عالیجنابان؛

در آغاز سخنم لازم می دانم با ابراز تاسف شدید از حادثه دلخراشی که برای هزاران نفر مسلمان و از جمله ایرانیان، در منا در روز پنجشنبه رخ داد، مراتب تسلیت خود را به خانواده هایی که در سوگ درگذشتگان این مصیبت عزادار شده اند ابراز کنم و بر ضرورت رسیدگی سریع نسبت به آسیب دیدگان و همچنین بررسی علل و عوامل این حادثه و حوادث مشابه در مراسم حج امسال تاکید نمایم.

عالیجنابان، خانم ها و آقایان

مشکلات محیط زیست، به ما انسان های کره زمین آموخته است که همگی در یک کشتی نشسته ایم و بدانیم که هر آن چه دیگران انجام می دهند بر سرنوشت ما نیز مؤثر است و نمی توان صرف نظر از این که دیگران چگونه زندگی می کنند، به امنیت و آسایش خود دل بست . بدون همکاری گسترده در سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی، دست یافتن به «اهداف توسعه پایدار» بسیار دشوار است. این همکاری باید ملهم از آگاهی ناشی از سرنوشت واحد و تعهد مشترک در قبال مسئولیتهای مهم انسانی باشد.

 

نقش دست دادن در روابط ایران و آمریکا

 

حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان روز پنجشنبه راهی نیویورک شد تا در هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کند.

 

رئیس جمهور که چند روزی را در ینگه دنیا به سر خواهد برد از روز جمعه سخنرانی ها، مصاحبه ها و دیدارهایش با مقامات مختلف را کلید زد.

 

رئیس جمهوری کشورمان صبح جمعه به وقت محلی در نیویورک، در دیدار مدیران و مجریان ارشد رسانه های آمریکایی و بین المللی با تشریح و تبیین مواضع منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی ایران، به پرسش های آنان پاسخ داد.

 

روحانی در ادامه این نشست و در پاسخ به پرسشی درباره امکان مبادله زندانیان آمریکایی و ایرانی و از جمله خبرنگار واشنگتن پست، گفت: برخی از این افراد از نظر ما ایرانی هستند زیرا طبق قوانین ایران، ما دو تابعیتی را نمی پذیریم و البته از سوی دیگر، عده ای ایرانی نیز در آمریکا زندانی یا بی دلیل تحت تعقیب هستند.

 

رئیس جمهوری افزود: من با کلمه مبادله و تبادل موافق نیستم و معتقدم باید هر دو دولت بر مبنای قانون به تسریع در امور قضایی، تسهیل در امور کنسولی و درنهایت آزادی سریعتر آنها کمک کنند. البته موضوع زندانیان در ایران در اختیار قوه قضاییه است و قویه مجریه دخالت مستقیمی در این زمینه نمی تواند انجام دهد. در عین حال رئیس جمهوری به عنوان مجری قانون اساسی می تواند موضوع را پیگیری کند و اگر لازم بود تذاکرات لازم را بدهد. برای من مهم است که این افراد اگر راهی وجود دارد زودتر آزاد شوند.

 

رئیس جمهوری افزود: همه کشورهایی که می توانند نقش مثبتی در زمینه سوریه ایفا کنند باید به صحنه بیایند اما اینکه آیا ایران و آمریکا در این زمینه مذاکره می کنند و یا نه، قبلا گفته شده که عمل کامل به توافق هسته ای یک آزمایش بزرگ برای اعتماد است. توافق در آمریکا به مرحله اجرا نزدیک شده و در ایران هم همینطور، تحریم ها باید به طور کامل برداشته شوند تا مردم ایران احساس کنند که مذاکره ثمربخش است. بعد از آن ممکن است بتوان راجع به موضوعات دیگر هم دو کشور وارد گفت و گو شوند.

 

دولت و التیامی که بر زخم دل داغدیدگان منا می گذارد

 

همزمان با عید قربان در منا هزاران حاجی گرد آمدند تا اهم واجبات حجشان را ادا کنند اما بی تدبیری حکومت عربستان باعث شد تا ازدحام جمعیت منجر به کشته شدن صدها زایر خانه خدا شود.

 

بنابراین گزارش، در آخرین آمار اعلام شده تلفات این فاجعه نزدیک به ۲۰۰۰ نفر کشته و مجروح بوده که ۱۳۱ زایر ایرانی در این حادثه کشته شدند.

 

اما مقامات کشورمان از همان ساعات اولیه این حادثه اقدامات لازم را آغاز کردند.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور بیانیه ای در این زمینه سه روز عزای عمومی در کشور اعلام کردند.

 

ایشان در بیانیه صادر شده فرمودند:

 

1. مسئولان نمایندگی اینجانب و سازمان حج تلاش طاقت فرسای خود در شناسایی جان باختگان و معالجه مجروحان و اعزام به کشور و خبررسانی سریع را که سراسر امروز بدان مشغول بودند همچنان ادامه دهند و همه کسانی که توانایی دارند به آنان کمک کنند.

 

2. هر گونه کمک ممکن را به حجاج دیگر کشورها نیز تعمیم دهند و حق برادری اسلامی را به انجام رسانند.

 

3. دولت سعودی موظف است مسئولیت سنگین خود را در این حادثه ی تلخ پذیرفته و به لوازم آن به قاعده ی حق و انصاف عمل کند. مدیریت غلط و اقدامات ناشایسته که عامل این فاجعه بوده نباید از نظر دور بماند.

 

4. جان باختگان این حادثه انشاالله مشمول این کلام نورانی قرآن اند که: «و من یخرج من بیته مهاجرا الی الله و رسوله ثم یدرکه الموت فقد وقع اجره علی الله» این برای بازماندگان، تسلای بزرگی است. آنان پس از طواف و سعی و پس از ساعات پربرکت عرفات و مشعر و در حال انجام مناسک حج به دیدار معبود شتافته اند، و انشاالله مورد لطف و رحمت ویژه احدیتند. اینجانب با تسلیت دوباره به عزاداران، سه روز عزای عمومی در کشور اعلام میکنم.

کد خبر 490297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha