به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، عبدالله حسینی بندانی مدیرکل امور روستایی استانداری خوزستان، امروز(8 مهر) در دیدار با مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان، گفت: متاسفانه روستاها در خیلی از زمینه ها فراموش شدند و اکثر فعالیت ها در حوزه شهری انجام می گیرد که نیاز است به حوزه روستایی نیز توجه ویژه شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه حدود 2 میلیون نفر از جمعیت استان را روستائیان تشکیل می دهند ولی روستاها در رابطه با کار فرهنگی مورد غفلت واقع شدند و ما هیچ کاری در این خصوص انجام ندادیم اعتباراتی که داده می شود حداقلی است.
وی افزود: برای این منظور طرحی پیرامون تشکیل کمیته فرهنگی روستایی به معاون سیاسی اجتماعی استاندار ارائه شده که اعضای این کمیته را اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، کانون های مساجد، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، بسیج، ورزش و جوانان، نهاد کتابخانه های عمومی، حوزه های علمیه و بنیاد مسکن تشکیل می دهند.
حسینی، با بیان اینکه به دنبال این هستیم که تغییری در روستاها ایجاد کنیم، ادامه داد: در بحث اعتبارات، دستمان برای اعتبارات روستایی نسبت به شهری بازتر است در این راستا بهیاری ها اعتبارات خوبی دارند که می توانیم در زمینه فرهنگی از آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه یک عده بحث فرهنگی را تنها محدود به مناسبت ها می بینند اما باید توجه کرد مسائل فرهنگی باید عمقی دیده شوند و نیاز است برای بهبود این حوزه چاره اندیشی کنیم، اذعان داشت: اعتقاد دارم اگر در کنار کار عمرانی، فعالیت فرهنگی انجام نشود با بن بست روبرو می شویم.
مدیرکل امور روستایی استانداری خوزستان، تاکید کرد: ما به طور کامل از کار فرهنگی غفلت کردیم و آن را در حد کاغذبازی و شعار و چیزهایی از این قبیل می بینیم و بعد رها می شود در حالی که کار فرهنگی باید با زمان جلو برود و تدارم داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر از کانون های مساجد بتوانیم خوب استفاده کنیم به شما قول می دهم بسیاری از مشکلات اجتماعی ما حل خواهد شد، اظهار کرد: در رابطه تشکیل کمیته فرهنگی روستا باید ابتدا اهداف آن به شکل یک کار تحقیقاتی و پژوهشی بررسی شود و بدانیم کجا و به دنبال چه چیزی هستیم.
حسینی، با اشاره به اینکه در این خصوص اداره فرهنگ و ارشاد به خاطر اینکه دستگاه حاکمیتی رسمی است به عنوان محورت کار فرهنگی در نظر گرفته شده، ابراز کرد: اعتبارات وجود دارد و با کمک و مشارکت هم می توانیم کارهای پژوهشی و زیربنایی خوبی انجام دهیم تا خروجی مناسبی به دست آوریم.
وی با بیان اینکه در بحث روستاها در حال تدوین یک شناسنامه روستایی هستیم که در آن شاخص های وی اجتماعی، فرهنگی، عمرانی، اقتصادی، جنسیتی، جمعیت و... مدنظر قرار گرفته است، گفت: اعتقاد دارم که مجموعه فرهنگ و ارشاد و کانون های مساجد می توانند در بحث کار مطالعاتی و تحقیقاتی کار کنند و در صورت نیاز می توانند از افرادی به عنوان مشاور کمک بگیرند.
وی بر شناسایی و رفع مشکلات در روستاها با کمک کانون های مساجد و اداره فرهنگ و ارشاد و تقویت نقاط قوت تاکید کرد و یاد آور شد: باید فرابخشی نگاه شود و همه درگیر کار شویم و تنها یک جنبه را در نظر نگیریم، ما در حوزه فرهنگی مشکلات زیادی داریم.
مدیرکل امور روستایی استانداری خوزستان، خاطر نشان کرد: در رابطه با کار فرهنگی هر کاری از دستمان بر بیاید کوتاهی نخواهیم داشت، این به لحاظ یک تکلیف و وظیفه نیست بلکه اعتقاد دارم اگر کار فرهنگی خوب انجام شود خیلی از مشکلات ما رفع خواهد شد.
نظر شما