کنترل بیماری های دامی در کردستان/ اعتماد مردم به فرآورده های بهداشتی بیشتر شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دامپزشکی کردستان، با بیان اینکه بسیاری از بیماری های دامی در این استان کنترل شده است بر اعتماد بیشتر مردم به فرآورده های بهداشتی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، دکتر کامران زیباکردار، مدیر کل دامپزشکی کردستان، امروز (8 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، به مناسبت گرامیداشت هفته دامپزشکی در محل اداره کل این سازمان در سنندج، اظهار کرد: دامپزشکی با شعار سلامت غذا از مزرعه تا سفره با هدف تولید غذا در دام سالم، فرآوری فراورده ها به شکل سالم، توزیع و نگهداری فراوره ها به شکل سالم از جمله وظایف دامپزشکی است که هر سال از ۸ تا ۱۴ مهر گرامی داشته می شود.

 

وی با بیان اینکه پیشگیری از بروز بیماری ها، شناسایی سریع کانون بیماری و مبارزه با بیماری شایع شده و کنترل آن از اهداف دامپزشکی است، بیان کرد: فعالیت های دامپزشکی از دو جنبه بهداشتی و اقتصادی اهمیت دارد.

 

مدیر کل دامپزشکی کردستان، وظیفه نظارت بر حمل و نقل دام، شناسایی کانون های بیماریهای دام، مبارزه با بیمارهای مختلف دامی، نظارت بر بهداشت پیشگیری بیماری های دامی، نظارت بر مراکز عرضه دام، نظارت بر کشتارگاه های عرضه دام و نظارت بر واردات و صادرات واکسن و مواد بیولوژیکی از دیگر وظایف سازمان دامپزشکی برشمرد.

 

وی، با اشاره به اهمیت نظارت و کنترل بیماری های دامی و جایگاه این نظارت بر سلامت افراد جامعه، اظهار داشت: سالیانه بیش از چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دوز واکسیناسیون بر روی خواستار اختصاص اعتبارات و امکانات بیشتری برای این مهم در سطح استان شد و  بیان کرد: جا دارد با تزریق اعتبارات مناسب و تقویت توان دامپزشکی در مواجهه با بیماری ها دامی مقابله کرد. هزار راس دام انجام می شود.

 

زیباکردار، با بیان اینکه کردستان یک استان مرزی است و به طبع در معرض بیماری های بیشتری است، افزود: سالیانه حدود ۳۰۰ هزار راس دام و بالغ بر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مربع در راستای مبارزه با انگل ها سم پاشی می شود.

 

وی با اشاره به استفاده از ۴.۵ میلیون دوز انواع واکسن در طول سال در سطح استان ادامه داد: ارزش ریالی این نهاده ها به طور متوسط بالغ بر هفت میلیارد ریال است.

 

مدیر کل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه در۲ سال گذشته هیچ بیماری تب برفکی در استان گزارش نشده است، افزود: بیماری تب برفکی از نظر اقتصادی خطرناک ترین نوع بیماری است.

 

زیباکردار بیماری تب مالت، تب کریمه کنگو و لمپی اسکین از بیماری های کنترل شده استان عنوان کرد و اظهار داشت: ما توانستیم ۲ برابر کاری را که در توان داشتیم انجام دهیم و ۲۰۰ درصد عملیات کنترل جمعیت انگل ها را مهار کنیم.

 

وی اشاره به فعالیت ۸۴۰ واحد مرغداری در سطح استان، گفت: در هر دوره ۱۵ میلیون جوجخ ریزی در سطح این تعداد مرغداری انجام می شود که بزرگترین صنعت تولیدی استان است و خوشبختانه کردستان ظرفیتی خوبی برای تولید مرغ در عرب کشور دارد.

 

تولید ۳۴ هزار تن گوشت در کردستان

این مقام مسئول با اشاره به میزان گوشت مصرفی استان در سال، اظهار کرد: سالانه ۳۴ هزار تن گوشت در استان تولید می شود که در ۶ ماه گذشته امسال بالغ بر ۳۴۰ تن فراورده در استان ضبط شده است.

 

مدیر کل دامپزشکی کردستان همچنین گفت: نظارت های که توسط سازمان بر مراکز عرضه و تولید گوشت صورت می گیرد باعث تشخیص و خارج کردن گوشت از چرخه مصرف خانواده ها می شود.

 

زیباکردار با اشاره به ۱۳۶ هزار بازدید از مراکز عرضه فرآورده های دامی بیان کرد: بازدیدهای انجام شده ضریب اطمینان بهداشت فراورده های خامی دامی را بالا می برد که در راستای اجرای طرح تضمین این فرآورده ها انجام می شود.

وی با بیات اینکه سالانه۲۰۰ میلیون دوز واکسن در مرغداری های استان توزیع می شود، عنوان کرد: کردستان یکی از مرغوب ترین گوشت های پرورشی را دارد که این مسئله مهم و ارزشمندی است و نشان از ظرفیت بالای استان دارد و این پتانسیل باعث شده است در سال گذشته۱۵۳ محموله بالغ بر۲۶ هزار راس دام زنده، سه هزار و ۵۵۰ تن تخم مرغ به کشورهای عمان، کویت و عراق صادر شود.
 

زیباکردار، در ادامه جلسه به برنامه های سازمان در گرامیداشت هفته دامپزشکی نیز اشاره و خاطر نشان کرد: برگزاری نشست و جلسات تخصصی، برگزاری نشست عمومی با موضوع حقوق حیوانات و ارائه طرح تحقیقاتی، ایراد سخنرانی پیش از خطبه های نماز، دیدار با خانواده های معزز شهدای دامپزشکی استان و حضور فعال اکیپ های دامپزشکی و ناظرین شرعی در مراکز عرضه و کشتار دام، برگزاری جشن روز ملی دامپزشکی و برگزاری همایش تخصصی نقش دامپزشکی در سلامت و اقتصاد ملی از جمله برنامه های هفته دامپزشکی در استان است.

کد خبر 490133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha