همکاری رامبد جوان در اطلاع‌رسانی چهارمین کنفرانس حوادث رانندگی

خبرگزاری شبستان: در نشست دبیر چهارمین کنفرانس حوادث رانندگی و جاده‌ای که با رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای صورت گرفت، رامبد جوان بازیگر و مجری برنامه «خندوانه» برای اطلاع‌رسانی عمومی اعلام آمادگی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این نشست داود کشاورزیان رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، دکتر کامبیز بهنیا عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران و دبیر چهارمین کنفرانس حوادث رانندگی و جاده‌ای، سرهنگ عین‌الله جهانی به سمت معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کل کشور، علی اکبر اولیا رییس سندیکای بیمه‌گران ایران، رامبد جوان بازیگر و مجری برنامه «خندوانه»، لاله اسکندری بازیگر و یکی از قربانیان تصادفات جاده‌ای، دکتر میرسید احمد محیط طباطبایی صاحب‌نظر امور فرهنگی، مدرس دانشگاه و مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و دکتر کاظمی دینان مشاور مدیرعامل بانک مرکزی و رییس انجمن روابط عمومی ایران از حاضران در نشست شورای سیاست‌گذاری چهارمین کنفرانس حوادث رانندگی و جاده‌ای بودند.

 

نیازمند سند راهبردی جلوگیری از حوادث رانندگی هستیم

داود کشاورزیان رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در این نشست اظهار داشت: بحث تصادفات و تلفات جاده‌ای یک موضوع اجتماعی است. برای کاهش تلفات لازم است تمامی نهادهای دست‌اندرکار از جمله وزارت راه، خودروسازان،‌ سازمان استاندارد ایران و نیروی انتظامی لازم است در این زمینه فعالیت کنند. طی چند سال اخیر تلفات جاده‌ای کاهش داشته است. به نوعی که 8 سال پیش 28 هزار نفر کشته و مجروح در تصادفات به وجود آمد،‌ در حالی که در سال 93 این رقم به 16 هزار تن رسیده است. طی چند سال اخیر گروه‌های مرجع فرهنگی و دانشگاهی و هنری وارد عرصه شده‌اند. با ورود این گروه‌ها میزان تلفات بسیار کاهش یافته است.

در حال حاضر در بیش‌تر کشورهای توسعه یافته استفاده از قطار به عنوان وسیله جابه‌جایی مسافر و حمل و نقل مورد توجه قرار دارد. در حالی که در کشور ما از جاده استفاده زیادی می‌شود. همین موضوع شرایطی را به وجود می‌آورد که تلفات جاده‌ای نیز افزایش یابد. یکی دیگر از مسایلی که در کشور ما باعث ایجاد تصادفات جاده‌ای می‌شود، نبود نشانه‌گذاری مناسب جاده‌ای است. اگر به این نشانه‌گذاری‌ها توجه کافی صورت بگیرد، رانندگی جاده‌ها تسهیل و به همان نسبت تصادفات و تلفات کاهش می‌یابد. این موضوع اهمیت دارد برای افزایش سطح همکاری ارگان‌های دست‌اندرکار برای کاهش تصادفات جاده‌ای یک سند راهبردی با جزییات اجرایی تدوین و ابلاغ شود و در مورد راهکارهای لازم دقت نظر صورت بگیرد تا نتیجه نهایی آن کاهش تصادفات و تلفات باشد.

 

کنفرانس حوادث می‌تواند مردم را متوجه زیان تصادفات کند

علی اکبر اولیا رییس سندیکای بیمه‌گران ایران در ادامه این نشست گفت: یکی از کارهای اساسی که برای کاهش از تصادفات جاده‌ای باید صورت بگیرد این است که هماهنگی لازم میان ارگان‌هایی که وظیفه فرهنگ‌سازی و دیگر تلاش برای کاهش از تصادفات را دارند در قالب یک اتاق فکر صورت بگیرد. هدف اصلی این کنفرانس پیوند دادن و کنار هم نشاندن تمامی گروه‌هایی است که به طریقی می‌توانند از بار تلفات حوادث رانندگی و جاده‌ای بکاهند. حضور چهره‌های فرهنگی و هنری می‌تواند در تشویق مردم به تغییر ناهنجاری‌ها و افزایش هنجارها بسیار موثر باشد.

لازم است مردم از طریق این کنفرانس بدانند بار اصلی هزینه بیمه‌ها بر دوش خود مردم قرار داد. گران بودن بیمه خودروها به خاطر نرخ بالای تصادف‌ها و بالا بودن دیه است. هر چند شرکت‌های بیمه در زمینه سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیری دارند، اما هزینه اصلی را مردم می‌پردازند. این کنفرانس می‌تواند تصویر درست و مناسبی از وضعیت موجود و راه‌های حرکت به سمت جلوگیری از این اتفاقات داشته باشد.

 

چهارمین کنفرانس بین‌المللی حوادث رانندگی و جاده‌ای بستر مناسب اطلاع‌رسانی و تشویق به هنجارها

شادمهر راستین عضو هیئت مدیره خانه سینما در این نشست اظهار داشت: این موضوع بسیار اهمیت دارد که وضعیت تصادفات در کشور ما از نظر کمی و کیفی مورد توجه قرار بگیرد و آسیب‌شناسی شود. تمامی کارشناسان در این زمینه اعتقاد دارند که باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد. این فرهنگ‌سازی باید از سوی موسسه‌های مردم نهاد و گروه‌های مختلفی صورت بگیرد که به دنبال ایمنی جاده‌ها هستند. با توجه به اینکه سینما می‌تواند تاثیر خوبی بر گسترش فرهنگ رانندگی صحیح و دوری از تصادف‌های جاده‌ای بگذارد، خانه سینما حضور در این رویداد اجتماعی و فرهنگی را وظیفه اجتماعی خود می‌داند. یکی از اتفاقاتی که باید بیفتد تا بتوان حوادث رانندگی را کاهش داد و به نوعی مدیریت کرد، ایجاد اتاق فکر است. در زمینه اتفاقاتی که منجر به وقوع چنین حوادثی می‌شود باید تحقیقات لازم صورت بگیرد. چهارمین کنفرانس بین‌المللی حوادث رانندگی و جاده‌ای می‌تواند امکان تعامل و تبادل نظر میان صاحب‌نظران و گروه‌های مختلفی که با این حوادث دست به گریبان هستند را فراهم بیاورد.

 

شیوه‌های تشویق مردم برای جلوگیری از ناهنجاری‌ها باید گسترش یابد

رامبد جوان بازیگر و مجری برنامه «خندوانه» ضمن اعلام آمادگی برای اطلاع‌رسانی در خصوص این کنفرانس گفت: وقتی صحبت از تصادفات و تلفات جاده‌ای مطرح می‌شود، درباره مردم صحبت می‌کنند. مردم یعنی انسان‌ها و انسان‌ها برخوردار از روان هستند. به همین خاطر لازم است در این کنفرانس از حضور کارشناسان خبره استفاده شود تا دلایل اصلی وقوع تصادفات جاده‌ای مورد توجه قرار بگیرد و برای جلوگیری از آن راهکارهای علمی و موثری اندیشیده شود. مردم ما وقتی احساسات‌شان تحریک می‌شود، عملکرد گسترده‌ای دارند. در حالی که وقتی بحث تعقل به میان می‌آید، ما شاهد ناهنجاری‌های زیادی هستیم که بخشی از آن حاصل تخلیه خشم و هیجان است. ما در حال حاضر از نوعی شیوه روانشناسی به نام گیمی فیکیشن استفاده می‌کنیم تا مردم را به انجام هنجارهای مختلف اجتماعی و عمومی تشویق کنیم. به نظر من مناسب است به منظور فرهنگ‌سازی برای جلوگیری از رفتارهای ناهنجار در رانندگی به نوعی مردم تشویق و ترغیب شوند. این کار به جای افزایش جریمه‌ها می‌تواند تاثیرهای بیش‌تری بر جامعه بگذارد.

 

نیاز به فکری نو برای کاهش تصادفات داریم

لاله اسکندری بازیگر و یکی از قربانیان تصادات جاده‌ای در این جلسه گفت: من تا کنون 5 با تصادف‌های مختلف با وسایل نقلیه داشته‌ام. در آخرین تصادفی که داشتم این موضوع باعث آسیب زدن به چشمم شد. نکته مهم این است که جلوگیری از تصادفات باید از یک سو قانون در زمینه مبارزه با متخلفان فعالیت کند و از سوی دیگر فرهنگ‌سازی شود تا جلوی این ناهنجاری‌ها گرفته شود. به نظر بنده ایجاد اتاق فکری که از گروه‌های مختلف جامعه تشکیل شده باشد، می‌تواند کمک زیادی به فرهنگ‌سازی و کاهش تلفات جاده‌ای شود.

 

اطلاع‌رسانی باید به صورت مداوم صورت بگیرد

سرهنگ عین‌الله جهانی به سمت معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کل کشور در این نشست اظهار داشت: همان‌طور که تمامی کارشناسان و صاحب‌نظران بیان می‌کنند، حلقه مفقوده در کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای فرهنگ‌سازی است. مناسب است تمامی نهادهای فرهنگی و هنری و رسانه‌ها در زمینه اطلاع رسانی فعالیت کنند. از جمله آقای جوان در برنامه‌شان در بخش کمربندها را ببندید می‌توانند در زمینه رواج بستن کمربند عقب فعالیت کنند تا به این وسیله از تصادفات کاسته شود. لازم است از تمامی ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی و تبلیغات برای کاهش تصادفات جاده‌ای استفاه شود. رفتارسازی برای جلوگیری از ناهنجاری‌ها در رانندگی افراد اهمیت زیادی دارد. چهارمین کنفرانس بین‌المللی حوادث رانندگی و جاده‌ای می‌تواند رسانه‌ مناسبی در زمینه اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی باشد.

 

در جاده‌سازی باید به مسایل فرهنگی توجه شود

دکتر میرسید احمد محیط طباطبایی صاحب‌نظر امور فرهنگی، مدرس دانشگاه و مشاور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی در این جلسه بیان کرد: راه و جاده پدیده‌ای فرهنگی است. راه‌ها گسترش دهنده عرصه فرهنگ مدنی هستند. کشور ما حافظه تاریخی فوق‌العاده‌ای در زمینه راه‌سازی دارد. کشور ما جزو پیشگامان جاده‌‌سازی در جهان و به واسطه آن ایجاد ارتباط‌های فرهنگی است. متاسفانه طی سال‌های اخیر در مورد جاده‌‌سازی به کوتاه کردن راه بیش از هر چیز دیگری فکر شده است. برای نمونه راه زنجان به قزوین در مسیر بادگیر ساخته شده است و همین موضوع باعث می‌شود زمستان‌ها این جاده یخ بزند یا جاده هراز که تاکنون به خاطر ریزش مشکلات زیادی را به وجود آورده است، یک جاده تابستانی است و در قدیم زمستان‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گرفت و به جای آن از جاده 2000 استفاده می‌شد. جاده بخشی از میراث فرهنگی هر قوم و ملتی محسوب می‌شود و لازم است هنگام احداث جاده و گسترش راه‌ها به مسایل فرهنگی، دسترسی مردم و حتی نوع نگاه مردم منطقه به راه مورد نظر توجه شود.

 

فرهنگ‌سازی به شیوه علمی راهکار کاستن از تصادفات جاده‌ای

دکتر کاظمی دینان مشاور مدیرعامل بانک مرکزی و رییس انجمن روابط عمومی ایران در این نشست گفت: همواره بحث از فرهنگ‌سازی مطرح می‌شود،‌ اما پرسش اینجا است که چه کسی باید فرهنگ‌سازی را انجام دهد. این کار باید از طریق همکاری تمامی ارگان‌هایی صورت بگیرد که در زمینه سیاست‌گذاری و تبیین و اعمال قوانین و مقررات دست‌اندرکار هستند. این موضوع بسیار مهم است که مسئله رانندگی و حوادث جاده‌ای باید از منظر فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد و راه‌های مختلف فرهنگ‌سازی و تغییر نگاه مردم نسبت به این امر مورد توجه قرار بگیرد. کنفرانس بین‌المللی حوادث رانندگی و جاده‌ای از این امکان برخوردار است که به صورت علمی مباحث فرهنگی را مطرح و پیگیری کند. در چنین شرایطی می‌توان امیدوار بود با توجه به اهمیتی که توجه به مسایل فرهنگی دارد و بتوان تاثیر لازم را روی دیدگاه مردم در خصوص توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی گذاشت. به گونه‌ای که این قانون‌مداری تبدیل به بخشی از فرهنگ عمومی جامعه شود.

 

 

کد خبر 490092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha