به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله علوی گرگانی، مرجع تقلید شیعیان امروز (8 مهر) در دیدار ستاد کنگره بین المللی امام سجاد (ع) و اعضای ستاد عالی کانونهای مساجد کشور عنوان کرد: در آستانه عید سعید غدیر هستیم، گرچه حادثه منا، فاجعه بزرگی بود که در کل تاریخ بی سابقه بود و ما باید از خداوند بخواهیم که مسببین این واقعه را رسوا کند.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به جایگاه امام سجاد (ع)، اظهار داشت: توسل به امام سجاد (ع)، توسل بسیار باارزشی است و اگر ما بخواهیم در مسائل کلامی از منبعی استفاده کنیم، صحیفه سجادیه یکی از مهم ترین منابع است.
آیت الله علوی گرگانی تصریح کرد: صحیفه سجادیه از هر جهت قابل تقدیر است و مشتمل بر دعاهای باارزشی است.
وی با بیان این که ائمه معصومین (ع) هر کدام مسئولیت خاصی در جامعه به عهده داشته اند، گفت: امام سجاد (ع) در زمان خفقان بنی امیه و واقعه کربلا و در یکی از سخت ترین دوران زندگی خاندان رسالت زندگی میکردند که در این زمان، آن حضرت مطالب خود را در قالب دعا و صحیفه سجادیه بیان کردند.
مرجع تقلید شیعیان تأکید کرد: صحیفه سجادیه سرشار از مطالب علمی و معرفت دینی است، اما نیاز به دقت دارد و کنگره بین المللی امام سجاد میتواند سر سوزنی از حق مسئولیت ما را به جای آورد.
آیت الله علوی گرگانی یادآور شد: در روایتی از امام باقر (ع) نقل شده است که امام سجاد (ع) هر کجا که جوانانی جهت طلب علم تجمع میکردند، به طرف آنان میرفت و آنها را تشویق به آموختن علم میکرد؛ جوانانی که به وسیله شما تربیت میشوند نیز ممکن است در آینده رهبری عده ای را داشته باشند.
وی با بیان این که اجتماع در هر کاری، موفقیت را افزایش میدهد، گفت: این کنگره و تجمع میتواند موفقیت بیشتری را نصیب دست اندرکاران و مردم جامعه کند.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به این که صحیفه سجادیه به مسائل گوناگون و همه ابعاد انسانی پرداخته است، عنوان کرد: اگر مردم به موعظه بزرگان و اهل بیت (ع) عمل کنند، برای آنها خیر خواهد بود و بهتر میتوانند کارها و اعمال خود را ماندگار کنند.
آیت الله علوی گرگانی با اشاره به روایتی از امام سجاد (ع)، گفت: امام سجاد (ع) در برابر فرد بیماری که از مصیبتهای خود شکایت میکند، مطلبی میفرمایند که مصیبتها برای آن شخص سبک میشود.
وی در پایان یادآور شد: امام زین العابدین علیه السلام فرموده اند: «بیچاره فرزند آدم که در هر روزی به او سه مصیبت وارد میشود و از هیچ یک عبرت نمی گیرد که اگر عبرت بگیرد، امر دنیا بر او آسان میشود: مصیبت اوّل آن که هر روز از عمر او یک روز کم میشود، ولی به اندازه از دست دادن دِرهمی ناراحت نمی شود. مصیبت دوّم آنکه هر روز به حساب خویش میافزاید که اگر از حلال باشد حساب دارد و اگر حرام باشد عقاب؛ مصیبت سوّم که از این دو بزرگ تر است، آنکه هر روز یک منزل به آخرت نزدیک تر میشود، ولی نمی داند که وارد بهشت میشود یا به دوزخ میرود».
نظر شما