فاجعه منا؛ بدتر از سونامی، انفجار و زلزله!

خبرگزاری شبستان: سکوت رژیم سعودی در قبال تعداد بسیار بالای مفقودی ها بسیار شک برانگیز است؛ چه چیزی در عربستان در جریان است؟ هیئت اعزامی ایران به عربستان از چه چیزی پرده برخواهد داشت؟!

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ روزنامه "المنار" در مقاله ای به قلم "اسراء الفاس" نوشت: "سکوت رژیم سعودی در قبال این تعداد بسیار بالا از مفقودین شک برانگیز است؛ چه چیزی در عربستان در جریان است؟ آیا تنگنایی که عربستان به دنبال فاجعه منا خود را در آن انداخته موجب شده است تا تعداد شهدا را پنهان کند و به اعلام تدریجی آن پناه ببرد؟ 

اینکه تعداد بسیار زیادی در فاجعه منا کشته و یا زخمی شده اند، عجیب نیست، بلکه عجیب آن است که در این فاجعه تعداد بسیار زیادی از حجاج کشورهای مختلف و در صدر همه آنها ایران، مفقود شده اند.

در منا، سونامی نیامده، زلزله ای رخ نداده و یا انفجاری صورت نگرفته است که بتوانیم مفقود شدن تعدادی را توجیه کنیم؛ چگونه می توان مفقود شدن تعداد بسیاری از حجاج، آن هم در محدوه جغرافیایی و مکانی محدود و مشخص را پذیرفت؟!!

از همه عجیب تر، تعداد بالای این مفقودین است؛ به گونه ای که ایران از ناپدید شدن نزدیک به ۳۰۰ نفر از حجاج خود خبر داده و مراکش تعداد حجاج مفقودی خود را ۱۵۰ نفر اعلام کرده است."شیخ محمد مختار" –وزیر اوقاف مصر- نیز اعلام کرد ۱۲۰ نفر از حجاج مصر در این فاجعه مفقود شده اند. در حالی که هر یک از حجاج کارت شناسایی مخصوص به خود دارند، چگونه ممکن است این تعداد بسیار بالا همچنان در شمار مفقودی ها باشند؟!!

یکی از کارشناسان در این خصوص می گوید: "غالبا هرحاجی یک کارت شناسایی دارد که بر روی آن اسم، سن و ملیت او به همراه شماره کاروان و محل سکونتش بر روی آن درج شده است؛ هر حاجی در دست خود یک دستبند شناسایی دارد؛ به ویژه ایرانی ها، بسیار به نظم و اصول شناسایی پایبند هستند؛ به گونه ای که هر ایرانی کارت شناسایی خود را از گردن آویزان می کند و حتی بر روی لباس احرامشان پرچم ایران، نام کاروان و تمام جزئیات درج شده است."

این کارشناس تأکید کرد، براین اساس نباید این تعداد بسیار بالا از حجاج، آن هم از کشوری مانند ایران ناپدید شده باشند. علاوه براین قابل قبول نیست که بگوئیم برخی حجاج قابل شناسائی نیستند؛ چراکه در این حادثه تغییری در چهره افراد ایجاد نشده است.

بنابراین، این تعداد بسیار بالا از مفقودین غیر منطقی است؛ سکوت رژیم سعودی در قبال این تعداد بسیار بالا از مفقودین، شک برانگیز است؛ چه اتفاقاتی در عربستان در جریان است، مشخص نیست؛ آیا تنگایی که رژیم سعودی در پی فاجعه منا خود را در آن انداخته، موجب شده تا تعداد واقعی شهدا را پنهان کند و به خاطر ترس از واکنش های خشم آگین به اعلام تدریجی آن پناه برده است؟ خصوصا آنکه شاهدان از بسته شدن یکی از گذرگاه ها بر روی حجاج به دلیل عبور کاروان شاهزاده سعودی خبر داده اند.

خشم امت اسلامی موجب شده تا سعودی ها مسئولیت این فاجعه را بر خود قربانیان تحمیل کنند؛ ولی غافل از اینکه این کارشان آتش خشم امت اسلامی را فروزان تر کرده و آنان را سخت به غضب آورده است.

هیئت ایرانی روز گذشته به منظور پیگیری اوضاع مفقودین خود عازم عربستان شد؛ این هیئت ایرانی، در سایه سکوت شک برانگیز و شبه ناک سعودی ها، از چه چیزی پرده برخواهد داشت؟؟...

روزنامه فرامنطقه ای الشرق الاوسط نیز در تحلیل خود از فاجعه منا نوشت: این که شمار شهدا و زخمی های حادثه منا در مکه مکرمه چند روز پیش اعلام شد مسئله عجیبی نیست، مسئله عجیب این است که این فاجعه شمار زیادی مفقود به همراه داشته است و ایرانی ها در صدر حجاج مفقودی قرار دارند و سپس مفقودی هایی از مغرب، مصر،الجزایر، تونس و دیگر کشورهای اسلامی حضور دارند.


مسئله تعجب آور این است که شمار مفقودی ها بسیار بالاست به طوری که ایران اعلام کرد نزدیک به ۳۰۰ حاجی این کشور در شمار مفقودی ها هستند. شمار مفقودی ها مغرب به ۱۵۰ نفر می رسد و تا این لحظه نیز آمار رسمی از وضع قربانیان و زخمی ها ارائه نشده است. شیخ محمد مختار وزیر اوقاف مصر نیز شمار مفقودی های این کشور را یکصد و بیست نفر اعلام کرد.


روزنامه ها و پایگاه های اینترنتی اجتماعی در مصر نیز تلاش های گسترده ای را برای پیدا کردن مفقودی های این کشور آغاز کرده اند و تصاویر مفقودی ها منتشر شده است و از حجاج خواسته می شود اگر اطلاعاتی درباره افراد مفقودی دارند در این پایگاه ها ارائه کنند.

روزنامه مصری «المقال» با انتشار مقالاتی به بررسی نقش حکام رژیم آل سعود در فاجعه منا پرداخت.

در نخستین مقاله روزنامه مذکور ، تحت عنوان یک کلام، «خون حجاج به گردن نظام آل سعود است» نویسنده مصری این سوال ها را مطرح می کند: آیا آل سعود منتظر مرگ صدها حاجی بود تا به بازنگری در برنامه های برگزاری حج اقدام کند؟ چرا چنین حوادثی در مراسم حج تکرار می شود؟ چرا هیچگاه عربستان آمادگی لازم را برای جلوگیری از این حوادث کسب نمی کند؟ عماد حمدی در این مقاله تأکید کرد: این گونه حوادث در حج و نحوه برخورد سران سعودی با این حوادث همیشه تقریبا یکسان بوده است. سران عربستان همواره توجیهی به نام فشار جمعیت را مطرح کرده اند و بی آن که شرم کنند، حجاج را مسؤول مرگ خودشان معرفی کرده اند؛ گویی کسانی که برای ادای فریضه حج به خانه خدا رفته اند مایل نیستند که مناسک حج را در فضایی سالم و آرام انجام دهند و می خواهند ازدحام کنند و یکدیگر را هل دهند و جان خود را از دست بدهند. این نویسنده تاکید کرد: فاجعه جان باختن حجاج تا زمانی که بی توجهی و کوتاهی و ناتوانی آشکار [سران سعودی] در حفظ جان حجاج ادامه دارد، تکرار خواهد شد. وی افزود: سران عربستان همانند گذشته شجاعت آن را نداشتند که مسؤولیت وقوع این فاجعه را بپذیرند این در حالی است که از زمان ورود حجاج به خاک عربستان فقط مقامات سعودی مسؤول حفظ جان آن ها هستند. آن ها حجاج را به خاطر فشار جمعیت سرزنش می کنند گویی نظام آل سعود از وجود این حجم از جمعیت در مراسم رمی جمرات که آبستن وقوع احتمالی چنین حوادثی است اطلاعی ندارند و نمی دانند که جلوگیری از بروز این حوادث وظیفه آن هاست و اگر حادثه ای رخ داد آن ها باید با دخالت فوری مانع تشدید حادثه شوند.


طارق ابو سعد نیز در مطلبی تحت عنوان فکر سلفی وهابی، عامل مرگ حجاج در منا این پرسش را مطرح می کند: آیا کشته های حرم [مکی] به خاطر قتل یکدیگر گناهکارند؟! نویسنده مقاله با ابراز شگفتی از توجیه های سران عربستان سعودی برای این فاجعه نوشت: عربستان با وجود 7 هزار دوربین که از حجاج فیلم می گیرند هیچ فیلمی را پخش نکرده اند که ثابت کند چه کسی باعث این هرج و مرج و ازدحام جمعیت شده است.آیا این به عملکرد و رفتار حجاج مربوط می شود که همیشه متهم وقوع چنین حوادثی می شوند؟ آیا باید بررسی برای یافتن علت این حوادث را متوقف کنیم و به این سخن اکتفا کنیم که: چه شانسی داشتند. در حال برگزاری حج مردند و این نشانه عاقبت به خیری آن ها است. یا به همه این فجایع به عنوان تهدیدی بنگریم که [پیگیری علل آن] تاج و تخت پادشاهی عربستان - به عنوان خادم میمهانان خدای رحمان و مایه های قدرت و مشروعیت این حکومت - را به خطر می اندازد؟!

 طبق اعلام رسمی 55 حاجی مصری در این رویداد کشته شده اند و خانواده های آن ها منتظر نتایج تحقیقات و در صورت اثبات کوتاهی مسؤولان، برخورد لازم با آن ها هستند. پیام های تسلیت به پادشاه عربستان یا وزیر کشورش دردی از آن ها دوا نمی کند.

کد خبر 489902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha