به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکت عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان، امروز(6 مهر) در آیین آغاز سال تحصیلی 94-95 دانشگاه شهید چمران و بزرگداشت هفته دفاع مقدس، ضمن خیرمقدم به دانشجویان جدیدالورود، گفت: دفاع مقدس میراث معنوی است و همه با هر نوع طرز تفکر و نگرش بر این موضوع اتفاق نظر داشته و این ارزش ها را باور دارند.
وی علت جاودانه شدن این دوران در تاریخ کشور را حضور تمامی اقشار در دفاع از خاک میهن دانست و افزود: بسیاری از اقداماتی که در روزهای نخستین جنگ انجام شد، پایه و اساسی عاطفی و احساسی داشت اما زمانی که علم و دانش جوانان این مرز و بوم در کنار احساس پاک مردم برای مبارزه با دشمن بعثی قرار گرفت، توفیقات روز به روز افزون تر شد.
وی دانشگاه را اساس و پایه توسعه دانست و تصریح کرد: خوزستان استانی دارای شرایط سوق الجیشی و منابع ویژه است و بر این اساس در همه حکومت ها مورد توجه بوده و از حساسیت های خاصی برخوردار می باشد و دانشگاه چمران نیز تاثیراتی در زمینه توسعه اجتماعی و فرهنگی داشته است.
مقتدایی، با بیان اینکه وجود این دانشگاه و دانشکده نفت نشان می دهد که ظرفیت های بسیاری در استان خوزستان به لحاظ توسعه ای وجود دارد که باید با کمک دانشگاهیان شکوفا شود، اضافه کرد: این قبیل مراکز علمی باید در کنار رسالت علمی که برایشان تعریف شده، به قدمت و کهنگی خود ببالند.
وی دانشگاه را یکی از مراکز تاثیرگذار در روابط اجتماعی اطراف خود دانست و عنوان کرد: به علت وجود انسان های با سواد، هر فردی نمی تواند نقطه نظرات خود را به جامعه تحمیل کند و در واقع تنها نظرات علمی و منطقی از سوی مردم پذیرفته خواهد شد.
استاندار خوزستان، با اشاره به اینکه هر حکومتی با هر ایدئولوژی اگر مردم را نداشته باشد بدون شک بازنده است، ابراز کرد: امروز تمامی مردم کشور به دلیل افزایش بینش سیاسی و فرهنگی از مسائل روز آگاهی دارند از این رو دانشگاهیان نیز باید ارتباط بیشتری با بطن جامعه داشته باشند.
وی بر تقویت بنیه علمی دانشگاه ها تاکید کرد و با بیان اینکه خروجی این مجموعه ها باید تاثیر خود را در جامعه نشان دهد، اظهار کرد: اگر قرار است دانشگاه با جامعه در ارتباط باشد باید به مرجعی تبدیل شود که بر اساس آن به عنوان خط کش اندازه گیری و شاخصی برای اندازه گیری در تمام ابعاد و همیشه به روز باشد.
وی مدرک گرایی را به لحاظ تعدد ایجاد مراکز آموزشی یک آفت دانست و خاطر نشان کرد: دانشگاه ها پرچم دار دفاع از جایگاه وسیع مراکز علمی برای تضمین پروژه های تحقیقاتی هستند و انتظاری که از مراکز علمی داریم این است که از این حیثیت دفاع کنند.
مقتدایی، با بیان اینکه دانشگاه ها مرکز هدایت یک سری جریان های اجتماعی و سیاسی بوده و با تمام آزمون و خطاها دانشگاه ها را باید به جاهایی برگردانیم که مرجعیت داشته باشند، ادامه داد: مجموعه مرجع مجموعه هایی هستند که منطق بر رفتارشان حاکم باشد، جامعه نگر بوده و زیاده خواه نباشند.
وی بر بهره مندی از افراد صاحب نظر و اساتید دانشگاه به عنوان مشاور در پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی از سوی مدیران در جایگاه های مختلف، تاکید کرد: استفاده از تجارب دیگران موجب کاهش ریسک و خطا و صرفه جویی در عمر می شود.
نظر شما