به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه سهشنبه هفت تیر در مراسم سیامین سالگرد شهدای هفتم تیر گفت: هر کس نام شهدای بزرگوار هفتم تیر را بشنود اولین واژهای که به ذهنش متبادر میشود واژه مظلومیت است، همانگونه که وقتی امام امت با دلی پر غم ولی با صبر و سعه صدر انقلابیشان میخواستند درباره این شهدا صحبت کنند فرمودند آنچه بیش از شهادت ایشان من را متأثر میکند مظلومیت ایشان در این کشور است.
حجتالاسلام پناهیان مظلومیت را جزء ماهیت و ذات مؤمن دانست و گفت: مظلومیت برای مؤمن امری تصادفی نیست بلکه طبیعی مؤمن است، مؤمن نمیتواند به گونهای زندگی کند که مظلوم واقع نشود و اگر کسی چنین بود باید کمی درباره ایمانش تردید کرد. کسی که در اوج شهرت یا در اوج قدرت باشد دلیل بر عدم مظلومیتش نیست.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به دلایل مظلومیت مؤمن گفت: واقعیت این است که توصیههای دینی باعث میشود انسان برای دفاع از خودش دست و پا بسته باشد و عملا انسان را مظلوم قرار میدهند.
وی تصریح کرد: دستورات دین میگوید اگر کسی بدی کرد او را ببخش و حتی عیبش را در جای دیگر نقل نکن. گاهی حتی دستور داریم که بدی طرف مقابل را با خوبی جبران کنیم. همچنین در دستورات دین آمده است که مؤمن کار خوب خود را به دیگری نسبت میدهد و کار بد او را به خود یا دستور داریم که اگر رفیق شما به مقام و جایگاهی رسید شما خود را جلو نیندازید بلکه به او کمک کنید. نتیجه تمام این احکام مظلومیت فرد مؤمن است.
حجتالاسلام پناهیان با اشاره به تفاوت واژه مظلوم با واژه منظلم گفت: واژه منظلم درباره رابطه بین مؤمن و غیر مؤمن بکار میرود. اگر غیر مؤمنی به خاطر ایمانش نیاز دارد نباید در مقابلش راه آمد اما واژه مظلوم بین مؤمنان امری طبیعی است، منافقان هم در ابتدا جزء مؤمنان هستند و بعضا معلوم میشود که منافقان بودهاند.
مبلغ امور دینی با اشاره به جلوههای شهید بهشتی گفت: شهید بهشتی در مقابل امثال بنیصدر بسیار کوتاه آمد. به گفته نزدیکان ایشان در هیچ جلسهای علیه بنیصدر حرفی نزد و هر گاه در حضور ایشان از بنیصدر بدگویی میشد به شدت برخورد میکرد. در واقع بنیصدر با برخورد با همکاری با منافقان در آینده به قاتل ایشان تبدیل شد اما شهید بهشتی با سعه صدر نسبت به قاتلش جوانمردی کرد.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه علاوه بر تکالیف الهی تقدیر الهی نیز بر این قرار گرفت که مؤمن مظلوم باشد، گفت: روایات متعددی در این زمینه داریم، به عنوان مثال حضرت علی (ع) میفرماید رسول خدا (ص) ناسپاسی میشد و از زحماتش قدردانی نمیشد. همچنین ما اهل بیت چنین هستیم و شایستگان از مؤمنان نیز اینگونهاند یعنی مظلومیت در تقدیر مؤمن است.
وی مظلومیت را یکی از علایم قبولی اعمال دانست و ادامه داد: خداوند از کسی که ناسپاسی شود، تقدیر میکند. در روایات داریم دست خدا بالای سر کسانی است که ناسپاسی شدهاند و رحمت را بر آنها میگسترانند.
حجتالاسلام پناهیان تأکید کرد: هر گروهی که بخواهد در عرصه سیاسی کار کند باید بتواند صبر کند، سیاسیون نابردبار قدرت اقامه حق را ندارد و اگر کسی خواست مانند شهید بهشتی به تربیت نیرو برای نظام جمهوری اسلامی بپردازد باید به سراغ کسانی برود که قادرند از حق خودشان بگذرند.
این مبلغ امور دینی با اشاره به کلامی از امام کاظم (ع) گفت: امام کاظم (ع) میفرماید همسایه خوب بودن به این نیست که همسایهات را اذیت نکنی بلکه به این است که در مقابل اذیت او صبر کنی یعنی در اینجا نیز مؤمن باید مظلومیت را تحمل کند.
وی افزود: ذر مورد شهید بهشتی چنین است که آنقدر به ایشان تهمت زده بودند و ایشان هیچگونه پاسخی نداده بودند بسیاری از مردم شایعات علیه ایشان را باور کرده بودند و به همین دلیل معروف بود که کسانی که به تشییع پیکر 72 تن آمده بودند اکثرا برای عذرخواهی آمده بودند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: روایات اشاره دارند که به اینکه مؤمن حتما باید یکی از این سه اذیت را تحمل کند یا در خانه یا در مقابل همسایه و یا در سطح جامعه. به هر حال هم تقدیر و هم تکلیف دست به دست میدهند تا مؤمن مظلوم باشد. رسول خدا (ص) میفرماید هیچکسی مانند من اذیت نشد.
حجتالاسلام پناهیان گذشتن از حق خود و تلاش برای حق مردم و دین را نقطه تمایز میان نظام اسلامی و نظام غرب دانست و افزود: کسانی که در نظام اسلامی میخواهند تلاش کنند باید از خود گذشته باشند و تنها به ذکر احقاق حقوق مردم باشند اما در نظام غرب چنین نیست و آنها با خودپرستی تنها به دنبال احقاق حق خود هستند.
وی با اشاره به نامه امیرالمؤمنین در جواب نامه توهینآمیز معاویه گفت: امیرالمؤمنین به معاویه مینویسد تو مرا چنین توصیف کردی که تو مرا چنین توصیف کردی که تو آن کسی هستی که مانند شتری که طناب به گردنش میاندازند طناب به گردنت انداختند و برای بیعت آوردند، به خدا قسم میخواستی مرا مذمت کنی اما مدحم کردی میخواستی مرا مفتضح کنی اما خودت مفتضح شدی، چه ایرادی دارد مسلمان در راه دین خود مظلوم باشد این افتخار من است، مادامی که مسلمان مظلوم در راه خود شک نکند و دست از راه خود برندارد.
حجتالاسلام پناهیان از رسانهها خواست تا همواره مظلومیت ملت ایران را گوشزد کنند و ادامه داد: از مسئولان سیاسی و از رسانةهای جمهوری اسلامی تقاضا دارم به سهم خود مظلومیت ملت ایران را به جوانان گوشزد بکنند. این مسئله با عزتمندی ما مغایرت ندارد، باید معلوم شود که ما با تمامی شایستگیهایی که داریم چقدر مظلوم واقع میشویم و دشمنان با تمام قوا سعی دارند ما را به زیر بکشند.
وی ادامه داد: اگر این مظلومیتها گوشزد شود اختلافات از بین میرود زیرا هنگامی که جوانان و مسئولان احساس کنند که دارند مظلوم واقع میشوند در مقابل ظالمان متحد میشوند.
پایان پیام/
نظر شما