به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، دکتر شامیل اوچال، رئیس انستیتو یونس امره تهران در نشست «فلسفه معاصر ایران و ترکیه» که صبح امروز یکشنبه، پنجم مهرماه در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد، ابتدا با بیتی از یکی از شاعران ترکیه که در وصف حافظ سروده بود، سخنان خود را شروع کرد و گفت: دلیل اینکه سخنانم را با این بیت شروع کردم، این بود که نشان دهم شعرای ترکیه نسبت به ایران چگونه نظر و برداشتی دارند.
وی افزود: باور دارم که با چنین نشستهایی میتوانیم به روابطی که بین ایران و ترکیه وجود دارد، عمق بیشتری ببخشیم. یک شاعر ترک درباره سعدی میگوید: سعدی روح کمال شرقی ماست. باید توجه داشت ایران و ترکیه دو کشور مهم هستند که موجب تشکیل فرهنگ شرق شدهاند.
رئیس انستیتو یونس امره تهران در ادامه سخنانش با اشاره به اسامی برخی از فیلسوفان و حکیمان ایران و ترکیه، تصریح کرد: اینها ارزشهای فرهنگی هستند که دو ملت ایران و ترکیه، آنها را از خود میدانند باور دارم که این اشخاص را اگر در چارچوب مرزهای یک کشور محدود کنیم، درست نیست. باید تا جایی که از دست ما برمیآید، آنها را جهانی کنیم. گذشته در پیشرفت آیندهمان به ما کمک میکند، ما نباید گذشته را فقط به عنوان جنس مصرفی استفاده کنیم. ما امروز به عنوان فلاسفه اسلامی باید به این مساله فکر کنیم که چگونه به مسائل انسانی امروز جوان بدهیم.
اوچال در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه متاسفانه باید بگویم که امروزه تعداد فلاسفه اسلامی که چارچوب فلسفه غرب برایشان طراحی میکند، کم نیستند، ابراز کرد: هدفمان از برگزاری این نشست، آشنایی بین فیلسوفان ایران و ترکیه و استفاده از این ظرفیتهاست. موسسه فرهنگی یونس امره، در 38 کشور فعالیت دارد و هدفش انجام فعالیتهای فرهنگی مشترک است. هر چند زمینه و فعالیت اولیه آن، زبان ترکی است، اما فعالیتهای فرهنگی هم انجام میدهد. ما در کنار فعالیتهای فرهنگی هر ساله به 1500 زبانآموز ایرانی، ترکی یاد میدهیم.
نظر شما