به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ابراهیم اکبری دیزگاه، دبیر جشنواره خاطره نگاری اشراق امروز (5 مهر) در نشست رسانه ای نخستین جشنواره خاطره نگاری اشراق که در سالن جلسات دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، عنوان کرد: نخستین جشنواره سراسری خاطرهنگاری اشراق به همت مرکز فرهنگی هنری و معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار میشود و در سه بخش اصلی سفرنامه تبلیغی، روزنوشت و همچننی خاطره، اثر میپذیرد.
دبیر جشنواره خاطره نگاری اشراق اظهار داشت: سفرنامه تبلیغی، ثبت خاطره نگاری فرآیند یک سفر تبلیغی است که حجم آثار ارسالی باید بین 25 هزار تا 40 هزار کلمه باشد؛ همچنین روزنوشت، ثبت روزشمار رویدادهای ایام تبلیغی است که حجم این اثر نیز بیاد بیش از 15 هزار کلمه باشد.
اکبری دیزگاه افزود: شرکت کنندگان در بخش موضوعی خاطره میتوان به صورت موردی و موضوعی، خاطرات را جمع آوری کنند، این بخش در سه بخش کوتاه، نیمه بلند و بلند تقسیم بندی شده است.
وی با بیان این که بخش ویژه «بیان تصویری خاطره» در جشنواره خاطره نگاری اشراق گنجانده شده است، گفت: شرکت کنندگان در بخش ویژه «بیان تصویری خاطره» میتوانند اثر خود را در زمان بندی بین صد تا 300 ثانیه به صورت سی دی ارسال کنند.
دبیر جشنواره خاطره نگاری اشراق عنوان کرد: این جشنواره ویژه طلاب و خانواده آنها برگزار میشود، اما خاطره نگاری خانواده طلاب باید حول محور سفر تبلیغی شخص روحانی باشد.
اکبری دیزگاه با بیان این که آثار جشنواره خاطره نگاری اشراق از ابتدای مرداد سال جاری به دبیرخانه ارسال شده است، اظهار داشت: مهلت ارسال آثار تا 15 آبان و بعد از دهه اول محرم تمدید شده است و علاقمندان میتوانند خاطرات تبلیغی خود در ایام محرم را نیز به دبیرخانه ارسال کنند.
دبیر جشنواره خاطره نگاری اشراق تصریح کرد: هدف دبیرخانه جشنواره خاطره نگاری اشراق این است که خاطرات مبلغان جمعآوری، ضبط و تدوین شود و ابتدا به شکل کتاب گردآوری میشود، اما این آثار میتواند توسط فیلمنامه نویسان و رماننویسان و کسانی که قصد استفاده از این خاطرات دارند، به قالبهای دیگر تبدیل شود.
اکبری دیزگاه بیان داشت: ژانر موفق و قالب گفتمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، خاطره است و حتی ضدانقلابها و سلطنت طلبها نیز با گفتن خاطرات خود ادعای مظلومیت میکنند؛ بدون شک خاطره نگاری در حوزه تبلیغ نیز میتواند موفق باشد.
وی با اشاره به این که حدود صد اثر تا کنون به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه، 20 اثر در حوزه سفرنامه و رونوشت و مابقی در حوزه خاطره هستند، اما انتظار دبیرخانه این بود که استقبال بیشتری از سوی حوزویان صورت بگیرد.
دبیر جشنواره خاطره نگاری اشراق تصریح کرد: در حوزه علمیه، تاکنون زیرساختی برای خاطره نگاری نداشتیم و یکی از برنامههای کمیته تخصصی تاریخ شفاهی و تاریخ نگاری این است که آموزش خاطره نگاری داشته باشد.
اکبری دیزگاه عنوان کرد: نخستین جشنواره خاطره نگاری اشراق به ما کمک میکند که شرایط و وضعیت را بشناسیم و استعدادها را شناسایی کنیم تا برنامه ریزی صحیحی در این راستا داشته باشیم.
وی در پایان گفت: علاقمندان به شرکت در نخستین جشنواره خاطره نگاری اشراق می توانند جهت اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی www.khatereh.eshragh.info مراجعه کنند و یا با تلفن 25371160 داخلی 5142 تماس بگیرند.
نظر شما