غلامرضا بصیری پور، رییس شورای عالی استان ها با حضور در خبرگزاری شبستان اظهار داشت: نگاه و ذهنیت مثبتی نسبت به خبرگزاری شبستان دارم و امروز در جمع همکاران رسانه ای خود در این خبرگزاری حضور یافته ام.
وی با اشاره به سابقه آشنایی با کانون های فرهنگی هنری مساجد خاطرنشان کرد: پیش از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر راه اندازی ستاد عالی کانون های مساجد کانون فرهنگی مذهبی امام صادق (ع) را در مسجد امام خمینی محله طلاب شهر مشهد راه اندازی کردیم.
وی با اشاره به اینکه 1200 مسجد فعال در مشهد وجود دارد، اذعان داشت: با توجه به اینکه توسعه شهر مشهد از غرب آغاز شده است خیلی از این مناطق فاقد مسجد هستند.
بصیری پور یادآور شد: در حال حاضر 10 مسجد با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان در مشهد در حال احداث است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به فعالیت های مجمع خیران مسکن ساز در شهر مشهد گفت: تاکنون بیش از 2 هزار واحد مسکونی در مشهد توسط مجمع خیران مسکن ساز احداث شده است.
مدیران توجه به مسجد و نماز اول وقت را فراموش نکنند
وی با بیان اینکه توجه به نماز و مسجد جزء موارد اولویت دار بنده است، تصریح کرد: اعتقاد دارم مدیران کشور اگر می خواهند زندگی و کارشان دارای برکت شود نماز اول وقت را فراموش نکنند چرا که حضور در مسجد و اقامه نماز اول وقت در زندگی تاثیر ویژه ای دارد.
بصیری پور تأکید کرد: به پا داشتن نماز و خدمت به مردم باید سرلوحه فعالیت های مسئولان باشد.
زیارت امام رضا (ع) یک کار فرهنگی است
رییس شورای عالی استان ها با بیان اینکه زیارت امام رضا یک کار فرهنگی است، اذعان داشت: چرا که مردم با باور و اعتقاد خود به زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) می روند، بنابراین این اقدام اعتقادی تأثیر زیادی دارد.
بصیری پور با بیان اینکه اگر سلامت را در محله و منطقه می خواهیم باید به سراغ مسجد برویم، اذعان داشت: انجام کارهای فرهنگی و رونق مساجد می تواند در سطح محله و شهرها تأثیر مثبتی داشته باشد.
رییس جمهور پرچمدار نظام شورایی باشد
وی با بیان اینکه ساختار نظام اجرایی کشور ساختاری متمرکز است، خاطرنشان کرد: این ساختار بر مردم حاکم است و مدیران نیز به آن توجه می کنند، بنابراین تا وقتی که چنین ساختاری وجود داشته باشد نظام های مردمی رشد نمی کند.
بصیری پور ادامه داد: تا زمانی که ساختار متمرکز در ذهن مسئولان وجود دارد و نمی خواهند به شوراها اختیار بدهند ظرفیت ایجاد شده توسط شوراها مغفول خواهد ماند.
وی با اشاره به اصل هفتم قانون اساسی خاطرنشان کرد: شوراها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشور هستند در حالی که شوراها روز به روز محدودتر می شوند حتی مجلس هم گاهی ما را رقیب خود می داند.
بصیری پور با اشاره به اقدامات و برنامه های انجام شده برای تغییر نگرش نسبت به جایگاه شوراها اذعان داشت: اگر این برنامه ها به صورت مداوم ادامه داشته باشد می توانیم جایگاه واقعی شورا را به دست آوریم.
وی با بیان اینکه رییس جمهور باید پرچمدار نظام شورایی باشد، خاطرنشان کرد: شوراها خانواده ای بزرگ در سراسر کشور با 117 هزار نفر عضو در 38 هزار شورا هستند که در این میان 31 شورای استان، 421 شورای شهرستان، 1060 شورای بخش و 35 هزار شورای روستایی فعالیت می کنند که این خود سرمایه عظیمی است.
بصیری پور با بیان اینکه شوراها ظرفیت قانونی و نیروی انسانی قابل توجهی دارند، اذعان کرد: طبق اصل قانون اساسی شورای استانی نهادی است که می تواند به مجلس شورای اسلامی طرح ارایه دهد.
مجلس و دولت باید شوراباور باشند
وی با بیان اینکه امیدواریم دولت، شورای نگهبان و مجلس کمک کنند تا شوراها جایگاه قانونی خود را ارتقا دهند، تصریح کرد: اگر مجلس و دولت شوراباور باشند، شورایاور هم خواهند شد.
رییس شورای عالی استان ها با اشاره به سفرهای استانی خود اظهار داشت: در قالب این سفرها از 23 استان بازدید داشتیم که 50 موضوع در مورد شوراها احصا شد و اگر این موارد حل شود بسیاری از دغدغه های این حوزه کاهش می یابد.
بصیری پور با اشاره به اولویت ها و برنامه های شورای عالی استان ها در سال 94 تصریح کرد: معتقدم باید با وزارتخانه ها در انجام کارهای اجرایی مشارکت داشته باشیم و در حوزه های مختلف ایده پردازی کرده و نظریه برای اجرای کارهای مشارکتی با سازمان ها و ارگان های دیگر ارایه دهیم.
وی با بیان اینکه این ظرفیت در شورای عالی استان ها وجود دارد، تصریح کرد: به عنوان نمونه با وزارت نیرو در خصوص انرژی پاک همکاری مشترکی داشتیم که اقداماتی از این قبیل برای ارتقای وضعیت شوراهای کشور بسیار مؤثر است.
مردم و سازمان ها باید وظایف شوراها را بشناسند
وی با اشاره به طرح های مطرح شده در شورای عالی استان ها طی 2 ماه اخیر تأکید کرد: 30 طرح آماده ارایه داریم که 10 طرح در جلسات شورای عالی استان ها تصویب شده و برای ارایه به مجلس آماده است و 20 طرح دیگر در زمینه های مختلف در حال بررسی است که طی روزهای آتی نهایی خواهد شد.
رییس شورای عالی استان ها حرکت پویایی شورا در کشور را مهمترین دستاورد دور جدید شورای عالی استان ها عنوان کرد و افزود: به طور کلی برنامه و هدفم این بوده که وظایف و کارهای شورای عالی استان ها را به مردم بشناسانم.
وی با بیان اینکه بیش از 70 درصد از شوراهای کشور در خصوص مسئولیت و وظایف شورای عالی استان ها اطلاعی نداشتند، گفت: با تلاش هایی که انجام داده ایم شناخت از وظایف و مسئولیت های شورای عالی استان ها به حدود 50 درصد رسیده است.
بصیری پور با اشاره به اطلاع رسانی از طریق فضای مجازی در خصوص اقدامات شوراها خاطرنشان کرد: روزانه از طریق شبکه های اجتماعی به 5 هزار نفر اطلاع رسانی می کنیم. همچنین رسانه پیامکی راه اندازی کرده ایم که از طریق آن مردم با شوراهای روستا و شهر در ارتباط هستند و دغدغه ها و پیشنهادات خود را در این قالب به ما اعلام می کنند.
امضای 25 تفاهم نامه با ارگان های مختلف
وی با اشاره به امضا و یا تمدید 25 تفاهم نامه طی 9 ماهه اخیر خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش، تعاون روستایی، نیروی انتظامی، ستاد عتبات عالیات، معاونت روستایی ریاست جمهوری از جمله نهادهایی است که شورای عالی استان ها با آنها تفاهم نامه امضا کرده است.
استقرار بیش از 50 درصد هتل های کشور در مشهد
بصیری پور در ادامه از مشهد به عنوان بزرگترین ظرفیت کشور یاد کرد و افزود: سالانه 30 میلیون نفر زائر به مشهد سفر می کنند.
رییس شورای عالی استان ها با بیان اینکه بیش از 50 درصد هتل های کشور در شهر مشهد مستقر است، گفت: روزانه بیش از 150 پرواز از شهرهای مختلف به شهر مشهد انجام می شود.
وی با بیان اینکه هتل های موجود در مشهد حداکثر 20 درصد جمعیت زائر را پاسخگو هستند، خاطرنشان کرد: باید برای 80 درصد باقیمانده زائران چاره اندیشی کنیم.
رییس شورای عالی استان ها و هیات همراه در ادامه از خبرگزاری شبستان بازدید کردند.
نظر شما