از ظرفیت مدارس برای جذب کودکان به مسجد بهره برد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به ظرفیت ملکوتی و الهی مسجد گفت: مسجد کانون اصلی تربیت انسان طراز اسلامی است بنابراین باید از ظرفیت مدارس برای جذب به مسجد بهره بگیریم.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری امور مساجد و اداره کل آموزش و پرورش تهران (طرح تعالی ارتباط مسجد و مدرسه) ظهر امروز در چهارم مهرماه در مسجد قدس برگزار شد.

 

در این مراسم، حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: این نشست فرصت مغتنمی است و یادآوری، مسئولیت های بزرگی است که ما در ارتباط با نسل جوان داریم.

 

وی بیان کرد: مسجد دارای کارکردهای متنوعی است مسجد طراز اسلام دارای مجموعه ای از کارکردهای متنوع آموزشی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، داخلی و بین المللی است و مجموعه ای است که اگر کنار هم قرار بگیرد انسان را به شگفتی و شعف می آورد. اما در میان کارکردهای مسجد کارکرد تربیتی بسیار مهم است زیرا مسجد کانون اصلی تربیت انسان طراز اسلامی است. مابقی کارکردها با این ویژگی گره می خورد.

 

وی با یادآوری دوران دفاع مقدس اظهار کرد: امام خمینی (ره) معجزه مسجد؛ تاسیس نظام جمهوری اسلامی نام برد. 97 درصد از شهدای دوران دفاع مقدس تربیت شدگان مسجد هستند و این بر اساس آمار رسمی است. تربیت انسان مومن، مجاهد، فداکار و تمدن ساز و جامعه ساز که در سرنوشت جامعه نقش فعال و اساسی دارد، معجزه مسجد است. از این جهت می توان گفت نقش مساجد متفاوت، متمایز و منحصر است.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری با اشاره به اینکه مسجد ظرفیتی ملکوتی و الهی دارد و از ویژگی‌های دیگر مسجد جامعه سازی و تمدن سازی است، گفت: مسجد با این ظرفیت و این امکان در مسیر تربیت نسل آینده در اختیار ما است. از طرف دیگر کانون‌های اصلی ساماندهی نوجوانان ما مدارس هستند. در جامعه جدید نهادی داریم به عنوان مدرسه که آن‌ها هم وظیفه تربیت انسان طراز اسلامی را دارند.

 

وی اظهار کرد: اگر خدمتگزاران مسجد امام جماعت، امنا و موسسان مسجد با نشاط جذاب باشند و به وظیفه خودشان متناسب با زمان در مسجد به خوبی عمل کنند به ویژه در مواجهه با کودکان و نوجوانان که پایه های اساسی شخصیت آنها در این سنین شکل می گیرد، آنها به مسجد جذب می شوند. اگر مسجد بتواند چنین جاذبه ای را از سوی مسئولان و کارگزاران داشته باشد مسیر غیر قابل محاسبه ای را خواهیم داشت تا چه برسد به اینکه آنها به وظیفه خودشان در خدمتگزاری خانه خدا و میزبانی میهمانان خانه خدا عمل کنند، آثاری که به دست می آید، موجب آینده سازی و تمدن سازی خواهد بود.

 

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: مسجد با این ظرفیت و امکان باید در مسیر تربیت فرزندان باید قرار گیرداز طرف دیگر کانون های اصلی سازماندهی جوانان و نوجوانان در جامعه مدارس هستند.آیا بدون همکاری مسجد و مدرسه و با محوریت خانواده می توانیم موفق باشیم؟ البته در این زمینه تلاش های بسیاری صورت گرفته است اما با وضعیت مطلوب فاصله بسیاری داریم.

 

حجت الاسلام حاج علی اکبری گفت: این جلسه یادآوری مسئولیت بزرگ با محوریت خانواده است تصمیم گرفتیم به اتفاق آموزش و پرورش تهران الگوی همکاری بیشتری میان مدارس و مساجد انجام شود و همکاری میان مدارس و مساجد باعث ‌شود که هم مدارس از نور مساجد نصیب بیشتری ببرند و کار تربیت تسهیل شود و رشد اجتماعی و ایمانی آنها ارتقا یابد مساجد با حضور نسل جوان و نوجوان آباد شوند زیرا عمران و آبادانی به حضور مومنین و به ویژه نسل جوان است از جهت دیگر مساجد با حضور نسل جوان آباد شود. امید است کار مشترک بین ما و آموزش و پرورش تهران به نتیجه مناسبی برسد.

 

وی در ادامه با اشاره به فاجعه منا گفت: امید است در نابودی رژیم آل سعود از محیط جهان اسلام تسریع شود و کار بزرگ حج در خانه خدا به مدیریت صالحان و شایستگان سپرده شود.

 

در پایان این مراسم که با حضور جمعی از معاونین و مدیران مرکز رسیدگی به امور مساجد و آموزش و پرورش تهران برگزار شد، تفاهم نامه ارتقا همکاری مساجد و مدارس به امضا طرفین رسید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 488930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha