به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، استان همدان با دارا بودن هزار و 800 اثر تاریخی، طبیعی، جاذبه های گردشگری و آب و هوای معتدل به عنوان یکی از پنج استان مطرح در حوزه گردشگری کشور با پتانسیل های مختلف برای جذب گردشگر به شمار می رود.
پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین این روزها با داشتن اقلیم و شرایط جوی مناسب همانند سایر استان های کشور گردشگران داخلی و خارجی زیادی را جذب خود کرده است.
اما استان همدان با وجود این همه ویژگی و پتانسیل مشکل بزرگی دارد که آن هم کمبود تخت یا هتل و اماکن اقامتی برای ماندگاری مسافر و جذب گردشگر است و وجود هتل ها، مسافرخانه ها و سوئیت های اقامتی کفاف حجم مسافر به ویژه آن هم در ایام ویژه ای از سال را نمی دهد.
داشتن هتل و سوئیت های اقامتی مجهز و فراوان یکی از شاخصه های مهم در ماندگاری مسافر است*
از طرفی کمبود تخت و یا نبود هتلی با امکانات ویژه، ستاره های بالا و یا سوئیت های اقامتی در استان همدان به ویژه در شهر همدان موضوعی است که همواره مطرح شده و این در حالی است که یکی از شاخصه های مهم در ماندگاری مسافر و جذب گردشگران خارجی وجود هتل های شکیل و یا اماکن اقامتی مجهز برای اسکان مسافران است.
هتلها به عنوان یکی از زیرساختهای مهم گردشگری که به نوعی موجب رفاه مسافر و ورودی و اقامت بیشتر آن میشوند، باید با استاندارد سازی مناسب شرایط حضور گردشگران در همدان را فراهم کنند.
گویا گردشگران نیز به این نکته تاکید دارند که فقط داشتن این هوای مطبوع و دلنشین در کنار جاذبه های تاریخی و داشتن صدها روستا و شهر زیبا و طبیعت دوست داشتنی برای سفر کردنشان به استان همدان کافی نیست و باید بپذیریم عدم سوئیت های اقامتی مناسب و استاندارد هتل ها رغبت چندانی برای سفر آنان به همدان را نمی دهد.
علیرغم اینکه استان همدان در نیمه دوم سال پذیرای گردشگران داخلی و خارجی برای برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان و جشنواره بین المللی فیلم نوجوان، همایش میر سیدعلی، جشنواره پاییزه و زمستانه است و هتل ها از قبل رزرو شدن اما این در حالیست که همچنان اماکن اقامتی و هتل ها استاندارد های لازم را ندارند تا بتواند پذیرای گردشگران واقع شوند.
استاندارد هتل های همدان براساس بومی- محلی تعریف شده است*
اینکه باید در همدان هتلهای بیشتر با ظرفیت بهتر و استانداردهای بینالمللی احداث شود، شکی نیست اما در این جا باید گفت در حال حاضر پروژه هایی همچون هتل باباطاهر که هر ساله در موقع ایام جشنواره های بین المللی به ساخت و ساز می پردازد و هتلی نیمه کاره در نزدیکی پارک مردم همدان با گذشت چندین سال هنوز تکمیل و تجهیز نشده است که این پروژه ها علامت سئوالی در اذهان مهمانان داخلی و خارجی ایجاد میکند که خوشایند پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین نیست و مسئولان مرتبط و سرمایهگذار این پروژه باید فکری برای این مسئله بکنند.
در این گزارش به مقایسه دو شهر همدان و ونیز ایتالیا که اقدام به برگزاری جشنواره های مختلف می کنند و به آمار جذب گردشگر و استانداردهای لازم هتل های این دو شهر می پردازیم.
ونیز شهر جشنوارهها و کارناوالها نیز هست برای مثال جشنوارهی فیلم ونیز در اواخر اگوست، هر سال یکی از اتفاقات مهم دنیای فیلم و هنر است. کارناوال مشهور ونیز هم که در ماه فوریه در تمام شهر برپاست، از بزرگترین و قدیمیترین کارناوالهای جهان می باشد.
سفر به ونیز، سفرخیلی ارزانی نیست، اما به هزینههایش میارزد. هزینهی اقامت در یک هتل چهارستاره برای دو نفر حدودا شبی ١٥٠ هزار تومان و بیشتر است. و بسته به این که کدام رستوران را در کدام کوچه و میدان پیدا کنید، یک وعده غذا میتواند بین ٢٠ تا٨٠ هزار تومان باشد. بیشتر مسافران ونیز که به دنبال کمتر شدن هزینهی سفرشان هستند، در هتلهای شهرهای اطراف که ارزانتر هستند اقامت میکنند. هزینهی رفت و آمد از شهرهای کوچک اطراف ونیز که معروفترینشان مستره است، با اتوبوس حدود ٢ یورو میشود و طی کردن مسیرش بیش از ١٠ تا ١٥ دقیقه طول نمیکشد. هزینهی اقامت بسته به موقعیت مکانی هتل و زمان سفر شما بسیار متغیر است.
اسامی هتل ها و اماکن اقامتی ونیز به صورت فهرستی در فضای مجازی به نمایش گذاشته شده و با کلیک بر روی هر نام هتل قیمت به صورت آن لاین مشخص می شود و این در حالیست که حتی هتل هایی هم که از تخفیف خاصی برخوردارند مشخص و به مسافران اعلام می شود.
اما استان همدان با 9 هتل و 19 مهمانپذیر و مسافرخانه در 9 شهرستان، در همه ایام از گردشگران و مسافران ورودی پذیرایی میکند اما گویا این هتلها راضیکننده گردشگران خارجی نبوده و آنها از استانداردهای این هتلها آن طور که باید راضی نبودند.
باید دید استان همدان با وجود اینکه دارای ظرفیت ها و پتانسیل های گردشگری است آیا می تواند از این زیرساخت هابهره مند شود و همانند شهرهای اروپایی رضایتمندی خاصی را برای گردشگران داخلی و خارجی به وجود آورد یا نه؟
استان همدان به عنوان مسیر گردشگری به شمار می رود*
عزت الله عظیمی، مدیر داخلی هتل خاتم می گوید: یکی از علت های اصلی کاهش اقامت مسافران در هتل ها وضعیت اقتصادی آنان است که متاسفانه امسال با این روند نزولی مواجه بودیم.
وی افزود: همچنین افرادی که بدون مجوز کارتن های اجاره سوئیت را در دست می گیرند و مسافران را به سمت خود جذب می کنند و مسافران در ورودی شهر بدون در نظر گرفتن مشکلات امنیتی به این اماکن رجوع می کنند.
وی تصریح کرد: برخی از کارتن به دست ها در جلوی در ورودی هتل ها می ایستند و زمانی که مسافران می خواهند برای اقامت به هتل مراجعه کنند این افراد اجازه ورود نمی دهند و آنان را به سمت سوئیت های اقامتی و منازل خود جذب می کنند.
عظیمی اظهار داشت: متاسفانه سازمان میراث فرهنگی هیچ گونه برخوردی با این افراد ندارد و ما شاهد افزایش روز افزون جولان کارتن به دست ها هستیم.
مدیرداخلی هتل خاتم با بیان اینکه استان همدان مسیر گردشگری برای مسافران محسوب می شود، گفت: گردشگران و مسافران استان همدان را به عنوان مسیر گردشگری می دانند و تنها برای استراحت و اقامت یک یا دو شبه انتخاب می کنند که همین عامل باعث می شود که در پارک ها به استراحت بپردازند.
وی بیان داشت: بهار و تابستان بهترین فصول برای جذب گردشگر در استان همدان می باشد که متولیان امر گردشگری باید در نیمه نخست سال جاری اقدام به برگزاری جشنواره و جذب گردشگر کنند.
وی با اشاره به اینکه استان همدان دارای یک هزار و 800 آثار تاریخی است، خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی باید در راستای شناسایی و معرفی این آثار تاریخی در دنیا به ویژه کشور ایران کوشا باشد که همین امر موجب جذب و افزایش گردشگر به استان می شود.
هتلداران همدانی مطالبات جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را هنوز دریافت نکردند*
وی ادامه داد: علیرغم اینکه جشنواره های بین المللی تئاتر کودک و نوجوان و فیلم نوجوان در همدان برگزار می شود اما تاکنون از سوی متولیان امر هیچ گونه اقدامی برای رزرو هتل نشده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته هتل ها رزرو جشنواره های بین المللی بوده است و تاکنون هیچ مبلغی پرداخت نشده است، افزود: هتل های همدان از بسیاری دستگاه های دولتی مطالبه دارند و زمانی که اقدام به این موضع می کنیم با برخورد سازمان میراث فرهنگی مواجه می شویم.
عظیمی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی با هتلداران بیگانه است، افزود: میراث فرهنگی هتل ها را زیر مجموعه خود می خواند و اجازه بسیاری از کارها برای اقامت مسافران در هتل ها را نداریم.
مدیرداخلی هتل خاتم ابراز کرد: هتلداران همدان اتحاد لازم با یکدیگر را ندارند و به صورت جزیره ای عمل می کنند و عدم حمایت مسئولان از جامعه هتلداران باعث فرار سرمایه گذاران برای احداث هتل در همدان می شود.
شیروانی انتخاب جامعه هتلداران به عنوان ریاست نبوده است*
وی، وجود مهانسراهای مختلف ویژه دستگاه های اجرایی و دولتی را یکی دیگر از مشکلات رزرو هتل توسط گردشگران دانست و گفت: قطعا هر مسافری که وارد همدان می شود در وحله ای اول به مهانسراهای ارگان مربوطه رجوع می کند.
وی با بیان اینکه آقای شیروانی انتخاب جامعه هتلداران به عنوان ریاست نبوده است، افزود: در طی چهار سال فعالیت در هتل های همدان تاکنون انتخابی برای ریاست جامعه هتلداران نشده است و هم اکنون منتظر برگزاری این انتخابات هستیم.
عدم تبلیغات جاذبه های تاریخی و طبیعی همدان موجب کاهش گردشگر شده است*
یکی دیگر از مدیر هتل های همدان نیز گفت: عدم تبلیغات جاذبه های گردشگری استان همدان در مطبوعات و شبکه های سراسری صدا و سیما موجب کاهش جذب گردشگر به این استان شده است.
وی افزود: استان همدان در سبد فروش تورهای گردشگری داخلی و خارجی قرار ندارد و به همین دلیل متقاضی وجود ندارد و اگر زمانی تبلیغات سالم از استان صورت بگیرد قطعا با خیل مسافران مواجه شده و هتل های همدان رزرو می شوند.
وی تصریح کرد: استان همدان به عنوان مسیر عبوری و گردشگری برای مسافران به شمار می رود و گردشگران نهایتا به مدت یک شب در استان اقامت می گزینند چرا که از وجود آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی استان بی اطلاع هستند و ارتقاء آگاهی ها و افزایش اطلاعات مردم از آثار تاریخی باعث اقامت مسافران در استان و هتل ها می شود.
مسئولان به زیرساخت های گردشگری همدان توجه نمی کنند*
این مدیر هتل ابراز کرد: استان همدان دارای زیرساخت و پتانسیل های فراوانی برای جذب گردشگر است اما این در حالیست که مسئولان اقدام به بهره مندی از این پتانسیل ها نمی کنند و همین امر موجب فرار سرمایه گذار در استان می شود.
وی بیان کرد: وضعیت اقامت گردشگران در هتل ها و سوئیت های اقامتی مطلوب نیست و سال گذشته در اوج پیک مسافر به استان تنها 35 درصد هتل ها اشغال و رزرو شد.
وی افزود: جشنواره های زمستانی و تابستانی که از سوی سازمان میراث فرهنگی رخ می دهد باید تبلیغات سراسری از طرق مختلف انجام شود تا مردم از آن آگاهی پیدا کنند تا در جشنواره ها شرکت و در هتل ها اقامت گزینند.
وی اظهار داشت: همچنین زیرساخت های گردشگری شامل راه آهن، هواپیما، رستوران های شکیل بین راهی، سرویس های بهداشتی و نورپردازی مناسب در جاذبه های تاریخی و... می تواند در جذب گردشگر به استان همدان کمک کند که متاسفانه با عدم این عوامل مواجه هستیم.
این مدیر هتل در خصوص استاندارد سازی هتل های همدان، خاطرنشان کرد: استاندارد هتل های همدان براساس استاندارد بومی تعریف شده است و همچنین با آژانس های خارجی طرف قرارداد نمی باشد.
وی با بیان اینکه 70 درصد مردم پایتخت کشور ایران اسلامی همدان را نمی شناسند، افزود: به دلیل عدم معرفی و شناسایی استان همدان به پایتخت نشینان این افراد در روزهای تعطیل به شمال کشور سفر می کنند در حالی که استان همدان دارای آب و هوای مطبوع و جاذبه های فراوانی است.
در این گزارش خبرنگار شبستان هر چه سعی کرد با شیروانی، رئیس جامعه هتلداران در راستای استاندارد سازی هتل ها و لزوم جذب گردشگر و اقامت مسافران در هتل ها و سوئیت های اقامتی مصاحبه کند ایشان پاسخگو نبودند.
به گزارش خبرگزاری شبستان: امروزه هتل صرفا مکانی برای خواب نیست و هتل ها باید در حوزه رفاه و تفریح وارد شوند و رفاه به تخت خوب و اتاق خوب و غذای خوب برمی گردد ولی تفریح نیز باید در کنار هتل وجود داشته باشد.
احداث هتل می تواند زمینه ای برای اشتغال افراد و مردم استان همدان فراهم کند، اما ساخت هتل هایی با منظر زیبا و جذاب می تواند جذب گردشگر را دو چندان کند که نیاز است به این موضوع هم توجه ویژه ای شود.
ازطرفی با به وجود آوردن امکانات رفاهي و تفريحي در شهرهای استان همدان و مناطق اطراف آن می توان از مزاياي اقتصادي صنعت گردشگري بهره برد و هتل هاي بوتيک مدرن با معماري کم نظير نيز ميتوانند يکي از عوامل جذب توريست و اشتغالزايي باشند.
به نظر می رسد برای ساخت هتل در استان راهی به جز جذب سرمایه گذار در استان وجود ندارد و در استان همدان تعداد تخت ها برای اسکان و جذب گردشگر بسیار کم است و باید این مشکل در استان حل شود.
نظر شما