داستان پرورش بلدرچين/ از حياط ۱۲ متري منزل تا پادگان

خبرگزاری شبستان: اوايل سال ۹۳ بود كه سردار بابايي، فرمانده سپاه مازندران به منزل ما تشريف آوردند و از محوطه ۱۲ متري پرورش بلدرچين ها بازديد كردند. وقتي انگيزه و علاقه من به كار توليد و نيز موفقيت بدست آمده را ديد پیشنهاد توسعه کار را داد.

به گزارش شبستان به نقل از بسیج سازندگی؛ مدت هاست که مرغ، یکه تاز سفره های ایرانی است. بسیاری از ایرانی ها اگر قرار باشد گوشت سفید بخورند، انتخاب اول و آخرشان مرغ است. اما تنوع بخشی به پروتئین غذایی مردم، علاوه بر اینکه موجب ارتقاء سلامت می شود، امنیت غذایی را نیز بالا می برد و موجب می شود در دوره هایی که بازار به هر دلیل با کاهش ناگهانی عرضه یا افزایش تقاضا روبرو می شود، تعادل از بین نرود. 
 
بلدرچین از جمله منابع پروتئینی است که آرام آرام جای خود را در سفرهای ایرانی باز می کند و تولید آن در کشور روز به روز افزایش می یابد. ویژگی های استثنایی بلدرچین و سودآوری تولید آن موجب جلب توجه پرورش دهندگان طیور شده است. خبرنگار بسیج سازندگی در همین زمینه با یکی از پرورش دهندگان موفق بلدرچین گفت و گویی ترتیب داده است. آقای سیادتی اگرچه به تازگی تحصیلاتش در مقطع دکتری طیور را به پایان رسانده اما از دوسال قبل استفاده عملی از دانش خود را آغاز کرده است.
 
درآمد ماهانه یک میلیون تومان از پرورش بلدرچین در منزل
دکتر سیادتی درباره علت انتخاب عرصه پرورش بلدرچین، می گوید: "بلدرچین پرنده بسیار کم توقعی است، این پرنده مقاومت بسیار بالایی در برابر بیماری های طیور دارد و در طول دوره پرورش نیازمند هیچ واکسنی نیست، گوشت بلدرچین بسیار لذیذ و خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است، بلدرچین فضای زیادی برای پرورش و رشد نیاز ندارد. بلدرچین بلوغ جنسی زودرس دارد و در 35 روزگی بالغ می شود و تخم می گذارد، این در حالی است که هیچ کدام از طیور به این سرعت به بلوغ نمی رسند. طول دوره جوجه کشی بلدرچین هم فقط 17 روز است. مجموع این عوامل باعث می شود که پرورش بلدرچین از هر نظر توجیه اقتصادی و سودآوری بالا داشته باشد."
 
او می افزاید: "در دوره دانشجویی تصمیم گرفتم پرورش بلدرچین را آغاز کنم اما سرمایه کافی و مکان مناسب در اختیار نداشتم. 3 میلیون تومان از بسیج سازندگی وام گرفتم و کار پرورش بلدرچین را در حیاط 12 متری منزلمان شروع کردم. قفس بلدرچین در بازار 600 تا 700 هزار تومان قیمت دارد. تصمیم گرفتم با الگو گرفتن از این قفس ها آن ها را به صورت دست ساز تهیه کنم و در نتیجه توانستم هر قفس بلدرچین را به ازای فقط 100 هزار تومان بسازم. چون سرمایه کافی برای خرید دستگاه آسیاب جیره غذایی نداشتم، در چرخ گوشت تغییراتی ایجاد و از آن برای ترکیب کردن جیره غذایی استفاده کردم. برای شروع هر کار تولیدی باید با سرمایه اندک، صرفه جویی در منابع و به خرج دادن ابتکار، پروژه را پیش برد. در آن دوره همواره 1000 بلدرچین در حیاط منزل پرورش میافتند و من هم ماهانه یک میلیون تومان از فروش آن ها سود خالص بدست می آوردم."
 
پیشنهاد جالب فرمانده سپاه استان
این فعال اقتصادی درباره نحوه گسترش واحد تولیدی اش، خاطرنشان می کند: "اوایل سال 93 بود که سردار بابایی، فرمانده سپاه مازندران به منزل ما تشریف آوردند و از محوطه 12 متری پرورش بلدرچین ها بازدید کردند. ایشان وقتی انگیزه و علاقه من به کار تولید و نیز موفقیت بدست آمده را دید، پیشنهاد توسعه کار را داد اما به وی گفتم که سرمایه ای برای تهیه مکان بزرگتر ندارم. سردار بابایی در پاسخ گفت که در پادگان شهید قلی زاده رامسر در حال حاضر مکانی بلااستفاده وجود دارد و شما می توانید برای گسترش کار خود از آنجا استفاده کنید. به ایشان گفتم در ازای آن چه کاری باید انجام دهم، سردار بابایی گفت کافی است به بچه های بسیجی مازندران که می خواهند واحد پرورش طیور راه بیاندازند مشاوره بدهی."
 
دکتر سیادتی ادامه می دهد: "به سرعت کار را در پادگان شهید قلی زاده رامسر شروع کردم و خیلی زود تولیدمان گسترش یافت. در حال حاضر در هر دوره 45 روزه 10 هزار بلدرچین و 10 هزار مرغ بومی پرورش می دهیم. البته پرورش مرغ بومی صرفا در تابستان صورت می گیرد زیرا به دلیل گرمای شمال کشور در تابستان ماندگاری تخم های بلدرچین کاهش می یابد. گردش مالی هر دوره حدود 40 میلیون تومان است که ممکن است حاشیه سود آن تا 50 درصد هم برسد. در حال حاضر برای 7 نفر در واحد تولید و بازاریابی اشتغالزایی کرده ایم."
 
مشاوره تخصصی رایگان به فعالان اقتصاد مقاومتی
او در پاسخ به این سوال که مهمترین مشکل پرورش بلدرچین در حال حاضر چیست، اظهار می کند: "نبود کشتارگاه مناسب و تونل انجماد مهمترین مشکل تولیدکنندگان بلدرچین است. عبور لاشه بلدرچین از تونل انجماد باعث افزایش ماندگاری آن می شود. مصرف بلدرچین در مازندران به طور کامل جا افتاده و مردم به این محصول علاقه دارند. اگر بلدرچین کشتار شده مجوز دامپزشکی داشته و از تونل انجماد گذشته باشد مغازه ها به راحتی آن را می خرند و در غیر این صورت تولید کننده به زحمت می افتد. من در حال حاضر ناچار هستم بلدرچین ها را به صورت زنده بفروشم، این در حالی است که اگر آن ها را کشتار کنم سود بیشتری به دست می آورم."
 
این تولید کننده موفق نقدهایی جدی بر فرهنگ دانش آموختگان کشاورزی، دامداری و طیور در ایران وارد می داند. دکتر سیادتی می گوید: "واقعا حیف است که فارغ التحصیلان طیور و دامداری خودشان وارد کار تولید نمی شوند، متاسفانه بسیاری از آن ها با وجود برخورداری از تحصیلات عالی ترجیح می دهند در یک دستگاه دولتی پشت میزنشینی کنند و حداکثر یک کارشناس باشند. من به آن ها توصیه می کنم با سرمایه اندک وارد کار تولید شوند و مطمئن باشند که نتیجه می گیرند. تحصیل تا مقطع دکترا در رشته طیور برای من به عنوان یک تولید کننده بلدرچین بسیار مفید بوده است، جیره نویسی علمی مزیتی است که من از آن برخوردارم و اثر مستقیم آن را در پرورش بلدرچین ها مشاهده می کنم."
 
او خاطرنشان می کند: "من به عینه می بینم که فضای تولید و کسب و کار در مازندران و رامسر دچار تحول شده است، کشاورزی، دامپروری و پرورش طیور در منطقه ما از همیشه جدی تر است و فضا نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است. من توسط بسیج سازندگی به تولید کنندگان و فعالان اقتصاد مقاومتی معرفی شده ام و به هر کس که در این منطقه بخواهد واحد پرورش بلدرچین، قرقاول، مرغ بومی و ... راه اندازی کند مشاوره مستمر می دهم. تا ساعتی دیگر نیز برای افتتاح واحد تولیدی پرورش قرقاول یکی از بسیجیان عازم هستیم."
کد خبر 488099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha