به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 31 شهریور و در پاسخ به سوال رحماندوست در مورد عدم برخورد قاطع پلیس با تخلفات موتورسواران گفت: اقای رحماندوست پیشنهادات خوبی ارایه کردند که از آن جمله ایجاد شهرک های پاک بود که بنده نیز آن را در شورا مطرح کردم گرچه تمام پیشنهادات وی قابل انجام نبود ولی سه شرط را قرارداد بستیم که کار عملیاتی شهر پاک را شروع کنند اما در مورد موتورسواران بنده معتقد هستم که بایستی یک طرح جامع ارایه شود تا موتورسواران ساماندهی شوند.
وی اظهار کرد: در سال 92 حدود 900 هزار موتور در پارکینگ ها متوقف شدند و این بحث بارها و بارها تکرار شده و ما حدود 171 کد قانونی تخلف داریم
وی با بیان اینکه قبول ندارم در این زمینه کاری انجام نشده است، گفت: در بحث ساماندهی تردد موتورسیکلت سواران مجموعه عوامل مختلف می توانند نقش آفرین باشند البته ما معتقدیم که موتورسیکلت سوارانم مسایل مختلفی ایجاد می کنند که از آنجمله آلودگی هوا و تصادفات و آسیب رساندن به فاضی فرهنگی و اجتماعی است
وی گفت: از سال 90 تا 94، 16 میلیون و 746 مورد با موتورسیکلت سواران و راکبین برخورد قانونی شده است یعنی برای هر موتورسیکلت سوار یک و نیم برابر برخورد شده است. در حال حاضر 50 هزار موتورسیکلت در توقگاه های ما هستند که افراد نمی آیند آنها را تحویل بگیرند.
وی با بیان اینکه برخورد با موتورسیکلت سواران همانند ماشین نیست، گفت: موتورسیکلت سواران متاسفانه آلودگی های صوتی را نیز ایجاد می کنند که برای مردم بسیار مشکلات عدیده ای را به وجود می آورد.
وی گفت: شاید آسان ترین راه این باشد که تمام موتورسیکلت سواران در خیابان ها توقیف شوند ولی همانگونه که می دانیم 50 درصد از این موتورسیکلت سواران با این موتورها امرار معاش می کنند یعنی یا پیک هستند یا کالا منتقل می کنند و یا کسبه هستند.
وزیر کشور گفت: ما بحث بازداشت را که سه تا 10 درصد بود افزایش دادیم و بحث اسقاط موتورها را نیز داریم که متوقف شوند.
وی گفت: من می توانیم به نیروی انتظامی دستور دهم که همه موتورهای تهران را یک روزه متوقف کند ولی با این وضع مشکلات در این زمینه حل نمی شود.
وزیر کشور تاکید کرد: در سال 89 تعداد 5 هزار و 977 نفر موتورسوار کشته شده اند که این تعداد در سال 90 به 4800 نفر رسید و در سال 91 این آمار به 4416 نفر رسید و در سال 92 به 3800 نفر کاهش یافت که آمار بیانگر سیر نزولی این روند است که البته باز هم این موضوع رضایت بخش نیست.
رحمانی فضلی گفت: مجموعه قواعد و رفتارهایی که منجر به بازدارندگی می شوند نظیر کار فرهنگی، تولید موتورسیکلت مناسب، قانون خوب و نظارت صحیح کارهایی است که ما باید انجام دهیم.
نظر شما