به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مقتدایی، رئیس شورای عالی حوزه های علمیه امروز (29 شهریور) در مراسم افتتاحیه طلاب جامعه الزهراء در سال تحصیلی 95-94 ، که در جامعه الزهراء برگزار شد، با اشاره به جایگاه امام محمد باقر (ع) در نشر معارف دین اسلام، عنوان کرد: ما باید از مکتب امام محمد باقر (ع) و حوزه علمیه ای که تأسیس کردند، الگو بگیریم.
آیت الله مقتدایی گفت: پیامبر گرامی اسلام (ص) به جابر بن عبدالله انصاری بشارت دیدار با امام محمد باقر (ع) را دادند و لقب باقرالعلوم یعنی شکافنده علوم را به امام محمدباقر (ع) دادند.
امام محمد باقر (ع) یک جهاد عظیم علمی و انقلاب فرهنگی فکری را در آن زمان ایجاد کردند
رئیس شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به این که دوران امامت امام محمدباقر (ع)، 19 سال طول کشید، اظهار داشت: در زمان امامت امام باقر (ع)، سلاطین بنی امیه رو به ضعف رفته بودند و بنی عباس نیز قدرتی نیافته بودند، امام محمد باقر (ع) نیز از این فرصت طلایی استفاده کردند و به تربیت شاگردان پرداختند.
وی با بیان این که امام محمد باقر (ع) یک جهاد عظیم علمی و انقلاب فرهنگی فکری را در آن زمان ایجاد کردند، تصریح کرد: امام باقر (ع) حقایق دین مبین اسلام را با تربیت شاگردان نشر دادند و علمای زیادی را تحویل جامعه دادند.
آیت الله مقتدایی افزود: جابر بن یزید جوفی از جمله شاگردان امام باقر (ع) است که 70 هزار حدیث از آن حضرت نقل کرده است، همچنین محمد بن مسلم ثقفی از دیگر شاگردان آن حضرت با 30 هزار حدیث هستند که این شاگردان هر یک جزء شخصیت های عظیم تاریخ اسلام هستند.
رئیس شورای عالی حوزه های علمیه یادآور شد: در تاریخ اسلام آمده است که قافله شتر با بار کتاب از مدینه به اقصی نقاط عالم سرازیر می شد و این روایت نشان می دهد که نشر معارف اسلام و اهل بیت (ع) در آن دوران چشمگیر بوده است.
وی عنوان کرد: امید است که امروز طلاب و دانش پژوهان از روشی که امام باقر (ع) در تأسیس حوزه علمیه خود به کار بردند، الگو بگیرند و با جدیت و کوشش به فراگیری علم بپردازند.
نظام های آموزشی در حوزه های علمیه نباید با عنوان ترمی واحدی باشد
آیت الله مقتدایی با اشاره به اجرای نظام حوزوی در گذشته، گفت: نظام های آموزشی در حوزه های علمیه نباید با عنوان ترمی واحدی باشد؛ شخصیت هایی چون امام خمینی (ره)، آیت الله بروجردی، آیت الله اراکی و دیگر آیات عظام در گذشته با روش سنتی حوزه به این مقام دست یافتند.
رئیس شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: حوزویان تنها به فراگیری علوم اکتفا نکنند، بلکه با جدیت و کوشش به نشر معارف و علوم اسلامی نیز بپردازند و از اساتید مجرب حاضر در جامعه الزهراء استفاده کنند.
وی با اشاره به ورود 2 هزار طلبه به جامعه الزهرا در سال تحصیلی جدید، عنوان کرد: طلبگی دورانی است که باید لحظات و ساعت عمر خود را قدر بدانید و در خواندن نماز شب و نشر معارف اسلامی کوشا باشید.
آیت الله مقتدایی تأکید کرد: امروز تبلیغات سوئی از سوی مسیحیت، عرفان های کاذب و همچنین وهابیت در جامعه صورت می گیرد و افکار جوانان را از بین می برند، بنابراین وجود افراد حوزوی در جامعه لازم است که به میدان بیایند.
معنویت و الگو بودن جامعه الزهراء باید حفظ شود
رئیس شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: اخیرا ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش تشکیل شده است که همکاری و خدمات ارزشمندی ارائه داده است.
وی با بیان این که معنویت و الگو بودن جامعه الزهراء باید حفظ شود، تصریح کرد: در جامعه الزهراء، تحصیل جدی و نشر علوم جزء مباحث اصلی است، همچنین درس های اخلاق باید به صورت هفتگی برگزار شود.
نظر شما