«ورع» و «اجتهاد» دو وظیفه مهم انسان در دنیا/ما در اجرای نظام آموزشی اشتباه کردیم

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان با بیان این که انسان در این دنیا با ورع و اجتهاد ساخته می‌شود، گفت: اگر افراد جامعه از جمله مردم عادی، مسئولین، طلاب و متدینین جامعه در همه امور خود ورع و اجتهاد داشته باشند، جامعه اصلاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین سیدسجاد هاشمیان، مدیر جامعه الزهرا امروز (29 شهریور) در مراسم افتتاحیه طلاب جامعه الزهراء در سال تحصیلی 95-94 ، که در جامعه الزهراء برگزار شد، عنوان کرد: مرحوم آخوند ملاحسین همدانی در نامه اخلاقی خود می‌فرماید که در مسیر بندگی همواره به عظمت حق و حقارت خويش، رفعت او و پستی خود، عزت او و ذلت خود توجه کنید که این توصیه خیلی راهگشاست و باعث می‌شود که انسان با آرامش و بدون دغدغه حرکت کند.

 

مدیر جامعه الزهراء با اشاره به وجود کهکشان‌ها و عظمت خلقت خداوند، اظهار داشت: خداوند عالم هستی را به گونه‌ای دقیق به وجود آورده است و انسان را خلیفه خود در روی زمین قرار داده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان با اشاره به آیه 111 سوره توبه، گفت: خداوند در این آیه می‌فرماید: «خدا از مؤمنان جان‌ها و مال‌هايشان را خريد، تا بهشت از آنان باشد، درراه خدا جنگ می‌کنند، چه بکشند يا کشته شوند وعده‌ای که خدا در تورات وانجيل و قرآن داده است بر عهده اوست و چه کسی بهتر از خدا به عهد خود وفا خواهد کرد؟ بدين خريد و فروخت که کرده ايد شاد باشيد که کاميابی بزرگی است».

 

وی افزود: اگر به این آیه دقت و توجه داشته باشیم، نگاه ما به دنیا تغییر می‌کند و بسیاری از سختی‌های دنیا عوض می‌شود؛ ما امروز باید جنگ با نفس داشته باشیم و در این راه باید قدم برداریم.

 

«ورع» و «اجتهاد» دو وظیفه مهم انسان در دنیا

 

مدیر جامعه الزهراء با بیان این که بار سنگینی در این عالم به دوش ماست، تصریح کرد: با توجه به آیات و آفرینش هستی، همه عالم به یکدیگر متصل است و بر هم تأثیرگذار هستند، به طوری که حسن نیت‌ها و سوء نیت‌ها بر هم اثر دارند  همه اعمال ما ثبت و ضبط می‌شود و ما باید با این نگاه به جامعه خدمت کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان تأکید کرد: همه ما در این دنیا دو وظیفه مهم «ورع» و «اجتهاد» داریم، به طوری که باید با پرهیزگاری و تقوا در همه کارهای خود کوشش و تلاش داشته باشیم.

 

وی با بیان این که انسان در این دنیا با ورع و اجتهاد ساخته می‌شود و رشد می‌کند، عنوان کرد: اگر افراد جامعه در کار خود ورع و اجتهاد نداشته باشند، جامعه دچار مشکل می‌شود و در صورتی که همه افراد از جمله مردم عادی، مسئولین، طلاب و متدینین جامعه در همه امور خود ورع و اجتهاد داشته باشند، جامعه اصلاح می‌شود.

 

مدیر جامعه الزهراء افزود: ما باید کارهای خود را با ورع و اجتهاد انجام دهیم و در کارهای خود کم کاری نکنیم، در غیر این صورت راه به جایی نمی بریم.

 

حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان با بیان این که عفت شعبه‌ای از ورع است، تصریح کرد: زنان محجبه اوج عفت و پاکدامنی را به منصه ظهور گذاشتند و حجاب خود را برای خدا حفظ می‌کنند که ارزش بسیار بالایی دارد.

 

حداقل‌های فقهی را به سمت حداکثرهای اخلاقی حرکت دهیم

 

وی با بیان این که خواهران جامعه الزهرا در نگاه مردم، انسان‌های معنوی هستند، گفت: ملاک در جامعه الزهرا، تنها ملاک فقهی نیست، بلکه باید حداقل‌های فقهی را به سمت حداکثرهای اخلاقی حرکت دهیم.

 

مدیر جامعه الزهراء با بیان این که جامعه الزهراء باید الگو و سرآمد در جامعه باشد، عنوان کرد: از آنجا که برخی فارغ التحصیلان دانشگاه تمایل دارند که در حوزه‌های علمیه از جمله جامعه الزهرا تحصیل کنند، با تغییرات جزیی در قوانین پذیرش این امکان، فراهم شده است و در سال‌های اخیر جامعه الزهرا از افراد تحصیل کرده دانشگاهی نیز پذیرش داشته است.

 

حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان اظهار داشت: برخی فارغ التحصیلان و کارشناسان جامعه الزهرا نیز تمایل دارند که بعد از کارشناسی در دانشگاه‌ها ادامه تحصیل دهند، بر همین اساس، دانشکده هدی طراحی و فعال شده است.

 

ما در اجرای نظام آموزشی اشتباه کردیم/تفاوت نظام آموزشی ترمی واحدی با نظام آموزی حوزه ای

 

وی با انتقاد از اجرای نظام آموزشی ترمی واحدی، تصریح کرد: ما در اجرای نظام آموزشی اشتباه کردیم، نظام آموزشی ترمی واحدی از غرب وارد ایران شده است  باعث شده است که پایه‌های درسی در این نظام تضعیف شود.

 

مدیر جامعه الزهراء با بیان این که استاد، طلبه، محیط آموزشی و متن از جمله عناصر نظام آموزشی هستند، گفت: اگر یک عنصر تغییر کند، در کل مجموعه نیز باید تغییراتی صورت بگیرد تا به کار لطمه‌ای وارد نشود.

 

حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان افزود: متن در نظام حوزه ای، موضوع دانش است و طلبه با خواندن به عمق متن پی می‌برد، اما متن در نظام جدید، کانال انتقال مفاهیم است.  

 

وی یادآور شد: ارزیابی نظام حوزه ای، ارزیابی کیفی و استنباط و فهم طلبه است، اما در نظام ترمی واحدی نمره مهم است؛ همچنین در نظام حوزه‌ای طلبه ناچار است که مباحثه کند، اما در ترمی واحدی نیازی به مباحث ندارد و تنها نمره برای او مهم است.

 

مدیر جامعه الزهراء بیان داشت: در نظام حوزه ای، زمان موضوعیت ندارد و استعدادها و شرایط مختلف است، اما در ترمی واحدی، زمان محدود است که باعث استرس دانش پژوهان شده است.

 

حجت الاسلام و المسلمین هاشمیان عنوان کرد: در نظام حوزه ای، اصل طلبه است و طلبه به دنبال استاد است و در اینجا استاد، راهنمایی می‌کند، اما در نظام ترمی واحدی، استاد ارائه کننده است.

 

وی ادامه داد: مدیریت در نظام حوزه‌ای مبتنی بر صمیمت و اعتماد است، اما مدیریت در نظام ترمی واحدی مبتنی بر سخت گیری‌های قانونی است.

 

مدیر جامعه الزهراء در پایان با اشاره به سند راهبردی جامعه الزهرا، گفت: در سند راهبردی، چشم اندازها، ارزش‌های اساسی و سیاست‌های کلان مشخص شده است که کارگاه آن با حضور جمعی از نخبگان و مدیران در مهر ماه برگزار می‌شود.

کد خبر 487446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha