خبرگزاری شبستان_ اهواز
روستاها از دیرباز محل تجمع و سکونت مردمانی پاکدل و ساده زیست بوده که در کنار همدیگر با صلح و آرامش و به دور از هیاهو و شلوغی زندگی شهري، معیشتی پویا، با نشاط و ساده اي داشتند؛ همین خصیصه هاي زندگی روستایی باعث شده است مردمانی که در روستا زندگی می کنند انسان هایی سخت کوش، کم توقع و در عین حال موفق باشند.
با نگاهی گذرا به زندگی نامه بسیاري از شهیدان، نخبگان و مسئولان بلندپایه در می یابیم که بیشتر آنها تربیت و پرورش یافته خانواده ها و محیط هاي روستایی هستند؛ هم اکنون نیز در بیشتر روستاها انسان هایی زندگی می کنند که صفاي دل و ساده زیستی آنها زبانزد خاص و عام است و هنوز هم خانواده هاي روستایی مردان و زنانی تربیت می کنند که می توانند کارهاي بزرگی انجام دهند و مسئولیت هاي مهمی را بر عهده بگیرند.
یکی از اساسی ترین وظایف متولیان امر فرهنگی در سطح کشور شناساندن و تقویت اصول صحیح فرهنگی و دینی در جامعه به نسل هاي مختلف به خصوص نسل جوان و نوجوان است. فرهنگی غنی، که در پرتو تعالیم نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و در سایه انقلاب اسلامی ایران به یک دستاورد عظیم جهت پیشرفت هر چه بهتر ایران اسلامی تبدیل شده است.
امروزه که دشمنان داخلی و خارجی مردم ایران سعی در به انحراف کشاندن این فرهنگ غنی به سوي یک فرهنگ بی قید و بی محتوا دارند، تا در سایه این هرج و مرج فرهنگی به اهداف شوم خود برسند، این متولیان امر فرهنگ به خصوص فرهنگ دینی و اسلامی هستند که می توانند با ارائه یک وجهه مثبت از فرهنگ پربار دینی و اسلامی به مقابله با این غارتگران فرهنگی رفته و نسل هاي مختلف را از ورود به منجلاب خیمه شب بازی هاي آراسته شده به نام فرهنگ برحذر دارند.
مساجد قوي ترین و اساسی ترین پایگاه جهت ترویج فرهنگ غنی اسلامی و خنثی کردن توطئه هاي دشمنان هستند، کانون هاي فرهنگی هنري متصدي امور فرهنگی مساجد هستند که در قبال نشر فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) در جامعه مسئولیت سنگینی دارند و تعالی فرهنگی جامعه به نحوه عملکرد این کانون ها بستگی دارد.
روستاي میثم تمار(خویس سابق) از توابع شهرستان شوش استان خوزستان در 70 کیلومتري جاده اهواز – اندیمشک واقع شده است. این روستا در بخش شاوور که بزرگترین بخش کشور است قرار گرفته و هم از نظر وسعت و هم از نظر جمعیت بزرگترین روستاي شهرستان شوش دانیال(ع) قلمداد می شود.
این روستا در زمان هشت سال دفاع مقدس هنگام حمله دنیاي شرك و کفر علیه ملت مسلمان ایران و به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب لبیک گفته و 12 شهید گلگون کفن را تقدیم این انقلاب کرده و اخیراً با شهادت ستوان یکم پاسدار شهید علی بریهی که در مبارزه با گروهک تروریستی پژاك در غرب کشور به فیض شهادت نائل آمد، تعداد شهیدان روستا به 13 تن رسید.
در روستاي میثم تمار سه مسجد جامع، ابوالفضل(ع) و باب الحوایج تاسیس و چهار مدرسه نیز در این روستا احداث شده است که علاوه بر دانش آموزان روستا، دانش آموزان برخی روستاهاي مجاور در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.
گروه ها و مجموعه هاي زیادي در این روستا مشغول به کار فرهنگی هستند که کانون هاي فرهنگی هنري اهل البیت(ع)، میثاق و شهداي میثم از جمله آنهاست.
کانون فرهنگی هنری میثم تمار امسال به عنوان کانون نمونه روستایی از سوی دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان به چهارمین کنگره فرهنگ و هنر روستا و عشایر که از 23 تا 26 شهریور در مشهد مقدس برگزار شد، معرفی شده است. به همین بهانه با رضا بریهی، مدیر کانون فرهنگی هنری اهل بیت(ع) مسجد ابوالفضل(ع) روستای میثم تمار در خصوص فعالیت های این کانون به گفتگو نشستیم.
رضا بریهی، مدیرکانون فرهنگی هنری اهل بیت(ع) مسجد ابوالفضل(ع) روستای میثم تمار، در خصوص فعالیت های این کانون به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: این کانون در سال 1388در شهرستان شوش تاسیس شد و تاکنون فعالیت ها و برنامه هاي مختلفی را در حوزه فرهنگ و هنر انجام داده و در سال 1390 از سوي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوش به عنوان یکی از سه کانون برتر شهرستان تقدیر و تجلیل قرار گرفت.
جذب بیش از 500 نفر در کانون روستایی اهل بیت(ع)
وی خاطر نشان کرد: کانون فرهنگی هنري اهل البیت(ع) که متصدي امور فرهنگی و هنري مسجد ابوالفضل(ع) روستاي میثم تمار از توابع شهرستان شوش دانیال(ع) است، با برنامه های خوبی که انجام داده بیش از 500 نفر از جوانان و نوجوانان را جذب این کانون کرده است.
وی با بیان اینکه با توجه به ظرفیت و استعداد فرهنگی و هنري موجود در اعضاي کانون، این کانون اقدام به چاپ و نشر اولین نشریه در سطح روستا کرده است، افزود: با توجه به اینکه بیشتر جمعیت روستاي میثم تمار و روستاهاي همجوار از افراد جوان و نوجوان در محدوده سنی 10 تا 25 سال تشکیل شده است.
مدیرکانون فرهنگی هنری اهل بیت(ع)، بیان کرد: با در نظر گرفتن اهمیت این محدوده سنی در پرورش و تربیت افراد و تاثیر آن در زندگی آتی آنها و آینده جامعه، این کانون در بیشتر طرح ها، فعالیت ها و برنامه هاي خود توجه خاص و ویژه اي به این قشر کرده که این امر در معرفی برنامه ها و طرح ها، در همین گزارش، به وضوح به چشم می آید.
حضور 100 عضو در کتابخانه مساجد با 700 جلد کتاب
وی با اشاره به اینکه این کانون در سال 92 اولین نشریه مکتوب با نام «گاهنامه هم مسجدي» در سطح روستا را چاپ و منتشر کرد و تا مرداد امسال، 10 شماره به چاپ رساند، تصریح کرد: با تلاش و پیگیري مجدانه و با همکاري هئیت امناي مسجد ابوالفضل(ع) توانستیم در سال 89 اولین کتابخانه با زیربنای 84 متر مربع و سالن مطالعه در سطح روستا را احداث کند.
وی کتابخانه را می توان منشا رشد و تعالی فکری انسان امروزی نامید، زیرا این اتاق فکر حاوی منابع ارزشمند دینی و علمی و فکری بوده که انسان جویای دانش با مراجعه به آن میتواند کنجکاوی خود را در سطح رضایت بخشی پاسخ دهد، انسان های موفق یا از دل این گونه مکان ها برخاسته اند یا بیشتر وقت خود را در آنها گذرانیده اند، وجود کتابخانه در هر مکانی، نشان از تعالی فکری مردمان آن مکان است.
بریهی، با بیان اینکه هم اکنون 100 عضو و بالغ بر 700 جلد کتاب با موضوعات مختلف دینی، علمی، درسی، تاریخی و... دارد، تاکید کرد: همچنین این کتابخانه همه ساله پذیراي دانشجویان و دانش آموزان علاقه مند به مطالعه و کسب دانش بوده و به برکت آن روز به روز شاهد ارتقا و اعتلاي علمی و فرهنگی جوانان و نوجوانان روستا بوده و هستیم.
وی اظهار کرد: این کانون در راستاي ترویج و نشر فرهنگ و هنر اسلامی و واکسینه کردن جوانان و نوجوانان جامعه هدف در مقابله با توطئه هاي دشمنان اسلام، فعالیت ها و برنامه هایی را در طول یکسال گذشته با جلب مشارکت سایر دستگاه هاي اجرایی و فرهنگی و سایر اهالی روستا، عملیاتی و اجرا کرده است.
طرح های اجرایی کانون مساجد اهل بیت(ع)
وی با اشاره به اینکه این کانون دارای چندین نخبه قرآنی و تحصیلی است، ابراز کرد: کانون فرهنگی هنري اهل البیت(ع) جهت غنی سازي اوقات فراغت جوانان و نوجوانان، آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن، معرفی مسجد به عنوان پایگاهی براي رسیدن به تعالی، بصیرت افزایی و شناخت و معرفت دقیق موضوع ولایت و ولایت مداري و تحلیل مبنایی آن طرح هايی را با همکاري سایر گروه ها و نهادهاي فرهنگی همچون پایگاه مقاومت بسیج، دهیاري و شوراي اسلامی، گروه اجتماع محور میثم تمار و کانون فرهنگی هنري میثاق عملیاتی و اجرا کرده است.
مدیرکانون فرهنگی هنری اهل بیت(ع)، از جمله این طرح ها را نهضت قرآنی، طرح تابستانی بشارت، همایش نخبگان، غنی سازی اوقات فراغت، شب های رمضان، تلاوت نور، مسابقات ورزشی، یادواره شهدا، مراسم های مذهبی، نمایشگاه های طراحی و نقاشی عاشورا، دستاوردهای هنری اعضای کانون و بصرت علوی و... دانست.
وی با اشاره به طرح های در دست این کانون، یاد آور شد: طرح معراج(نصب تابلو نقاشی سیزده شهید روستاي میثم تمار از ورودي روستا تا گلزار شهدا)، بچه های آسمان(تربیت نوجوانان هم سطح مسجد و نمود آن در جامعه) و صدفی براي مروارید(تبیین مسئله عفاف و حجاب و اهمیت آن در بنیان خانواده و راه هاي مقابله با نقش منفی شبکه هاي ماهواره اي) در قالب کارگاه و کلاس آموزشی، اردویی از جمله این طرح هاست.
بریهی، اضافه کرد: طرح ولایت علوي(بصیرت افزایی، شناخت و معرفت دقیق موضوع ولایت و ولایت مداري و تحلیل مبنایی آن) و مرآت(تبیین و تشریح ضرورت اجراي فریض هي امر به معروف و نهی از منکر و یادآوري عواقب فراموشی آن) در قالب کارگاه و کلاس آموزشی، مسابقات و... از دیگر طرح های در دست اجرای این کانون است.
وی گفت: قشر جوان و نوجوان یکی از ارکان حیاتی و موثر در شکل گیری آینده یک جامعه است و در صورتی که به تربیت و پرورش این قشر، توجه کافی و لازم صورت نگیرد ممکن است زیان های جبران ناپذیری به جامعه وارد شود از این رو با توجه به ناهمواری های جامعه امروزی در عرصه فرهنگی، در صورتی که بخواهیم در آینده، جامعه سالم و اسلامی داشته باشیم، می بایست به تربیت و پرورش این قشر طبق شریعت اسلامی توجه ویژه ای شود.
از آنجا که در محیط جامعه امروزی چالشهای متعدد و نابهنجاری از قبیل ماهواره ها، شبکه های اجتماعی و اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد که کنجکاو و فعال بودن قشر جوان و نوجوان باعث شده است که بیشتر به سمت این چالش های فرهنگی کشیده شوند لذا ایجاد زمینه ای که بتواند به کنجکاو و فعال بودن این قشر به ویژه در اوقات فراغت پاسخ مناسبی دهد و آنها را از چالش های مذکور دور کند اهمیت دوچندانی پیدا کرده و پرداختن به موضوع تربیت و پرورش اسلامی قشر جوان و نوجوان بهترین روشی است که برای تحقق این امر می توان از آن استفاده کرد و کانون های فرهنگی هنری مساجد در این راستا نقش بسزایی دارند.
نظر شما