صفرقلی خواجه، رئیس جامعه جنگلبانی استان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: رویکردهای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی تغییر کرده و امروزه سازمان جنگل ها به دنبال طرح هایی به منظور توانمندسازی جوامع محلی است.
وی با بیان اینکه توانمندسازی جوامع محلی، فشار بر عرصه های منابع طبیعی را کاهش می دهد، خاطرنشان کرد: اقتصاد روستاهای حاشیه جنگل وابسته به منابع طبیعی است و با توجه به وضعیت شکننده این عرصه ها، باید تلاش کرد که وابستگی معیشتی و اقتصادی مردم به منابع طبیعی و جنگل ها کاسته شود.
رئیس جامعه جنگلبانی استان با تأکید بر ایجاد توسعه پایدار در جامعه بیان کرد: توسعه پایدار مانند مثلثی است که دارای سه ضلع مسائل اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی (زیست محیطی) است که در صورت حذف هر کدام از آنها، هیچ گاه به توسعه پایدار دسترسی پیدا نخواهیم کرد.
وی با اشاره به کارکردهای مختلف جنگل ها، تصریح کرد: هیچ کارکردی از کارکردهای جنگل با بهره برداری از آن منافات ندارد اما آنچه که بیش از هر چیزی مهم و آسیب زاست، گردشگری غیر رسمی و بی برنامه در این عرصه هاست.
خواجه تأکید کرد: خطر گردشگری بی رویه و بدون برنامه در عرصه های جنگلی بسیار خطرناک تر از بهره برداری های غیراصولی است.
وی با بیان اینکه در عرصه های جنگلی ممکن است محدوده ای دارای ظرفیت و استعداد گردشگری باشد، گفت: آنچه که در قانون پیش بینی شده، طرح پارک های جنگلی است که بعد از انجام مطالعات ناحیه بندی می شود که مناسب برای تفرج متمرکز خواهد بود.
نظر شما