گاهی یک کتاب سرنوشت یک دانش آموز را عوض می کند / ماجرای دختر پاپرهنه ای که پزشک شد

خبرگزاری شبستان: همزمان با جشن بازگشایی مدارس و با  اهدای بیش از ۴ هزار جلد کتاب توسط خیرین فرهنگی، کتابخانه ای در شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال بختیاری افتتاح می‎شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان،‌ مراسم اهدا و ارسال کتاب و اقلام فرهنگی به کتابخانه های روستاهای محروم شهرستان کوهرنگ با حضور لاله افتخاری عضو هیات رییسه کمیسیون فرهنگی مجلس، محمدرضا خباز معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور، حسین شمس از پیشکسوتان عرصه ورزش کشورمان، دلاور نجفی معاون بنیاد تعاون ناجا و جمعی از فعالان و خیرین فرهنگی در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

 

اهدای یک کتاب به دانش آموزی می‏تواند گاه سرنوشت او را عوض کند

در ابتدای این مراسم که به دلیل تقارن با مراسم تشییع پیکر پاک آیت الله خزعلی با تاخیر آغاز شده بود، محمدرضا خباز نماینده سابق مجلس، به سخنرانی پرداخت و با تاکید بر اینکه حتی یک جمله می تواند سرنوشت فردی را تغییر دهد، اظهار داشت: در جهان هر عملی، عکس العمل و بازخوردی را به همراه دارد و اهدای حتی یک کتاب به دانش آموزی می‏تواند گاه سرنوشت او را عوض کند و این طرح بسیار مهم و تاثیر گذار است.

وی افزود: این فراخوان برای جمع آوری کتاب و اقلام فرهنگی ، قابل گسترش است و می توان با اجرای آن در مدارس و بین دانش آموزان بیش از 12 میلیون عضو فعال در این طرح داشته باشیم.

خباز تصریح کرد: طرح خیرین فرهنگی با محوریت اهدای کتاب و ایجاد کتابخانه در مناطق محروم، از این جهت که تاثیر بر روح و تفکر آدمی دارد، بسیار ارزشمند است و در این زمینه ضروری است، خودمان کتاب ها را بیاوریم و اهدا کنیم. این کار بر روی خود انسان بسیار موثر است و موجب دوری از تکبر و غرور می شود.

 

با اهدای هدایای ورزشی به کتابخوان‌ها آنها را تشویق کنیم

حسین شمس مربی اسبق تیم ملی فوتسال ایران دومین سخنران این مراسم بود وی که به عنوان یک چهره و حامی ورزشی  شناخته شده و محبوب به این مراسم دعوت شده بود در ابتدا به ذکر خاطره ای از دوران فعالیتش در آموزش و پرورش پرداخت. در ادامه از فرصت استفاده کرد و از پرداخت هزینه بالا به سرمربی سرشناس تیم ملی فوتبال انتقاد کرد و گفت:‌اگر پولی که برای همکاری آقای کی روش هزینه می شود صرف خرید و اهدای توپ فوتبال می شد به هر ایرانی یک عدد توپ آدیداس می رسید که اگر با آن روپایی هم بزنند تاثیرش در کل فوتبال ایران اعجاب برانگیز خواهد بود در حالی که هم اکنون این پول بی نتیجه هزینه می شود.

وی سپس در ادامه در این مراسم، پیشنهاد کرد در کنار کتاب و اقلام فرهنگی، وسایل ورزشی مانند توپ و پیراهن ورزشی با نام خیرین فرهنگی به روستاهای محروم ارسال شود و بدین وسیله نوجوانان به کتابخوانی تشویق شوند و گفت: من خودم به عنوان اولین بانی این امر پا پیش گذاشته و تعدادی توپ و تی شرت ورزشی همراه با این کتابها اهدا خواهم کرد.

 

همه مناطق کشورمان از نظر کتاب و کتابخوانی محرومند

لاله افتخاری نماینده مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با قدردانی از مجریان این طرح ، سخنانش را در پی خاطره حسین شمس آغاز کرد و گفت: به درستی اشاره شد که گاهی گفته می شود «مدادالعلما افضل الدما شهدا» البته این در مواردی است که بدانیم کدام قلم و مرکب منظور است و به کدام عالم و علم اشاره شده است. چرا که از معصوم سوال شد که آیا علمی که ما را به دنیا هدایت می کند هم علم است و پاسخ دادند که این علم نیست بلکه شبیه علم است. 

وی افزود: از قلم علما است که شهیدان  و خون شهدا  پرورش می یابند همانطور که مرحوم آیت الله خزعلی نمونه بارز مصداق این دست از علمای شهید پرور بودند.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور گفت: از این منظر همه مناطق کشورمان محروم محسوب می شوند و ضروری است در این زمینه کارهای بیشتری انجام شود. در بسیاری از مواقع ما به نام کمک به طرح های این چنین نه تنها موانع را برنمی داریم بلکه خود مانع تراشی هم می کنیم. در حالی که این طرح می تواند با تشویق، برداشتن موانع، هدایت و حمایت در کل کشور به ویژه مناطق دورافتاده تر، گسترش پیدا کند. 

وی افزود: در کتاب هایی که ارسال می‌کنیم هم باید دقت شود. این کتاب ها باید بتواند هویت و فرهنگ مناطق هدف و مقصد را تقویت کند و آنها را به سوی اعتقادات راسخ مستحکم دینی و انقلابی سوق دهد. کتابها باید در عین وحدت بخشی استقلال اقوام را به مخاطره و چالش نکشد.

افتخاری تاکید کرد: در طرح ها و فعالیت هایی این چنینی باید به این نکته توجه داشت که ضروری است که هم کتاب و هم  فرهنگ کتابخوانی به این مناطق برده شود.

 

تشکر یک عشایرزاده کوهرنگی از خیرین فرهنگی

دلاور نجفی معاون بنیاد تعاون ناجا که دکترای زمین شناسی دارد هم دقایقی به سخنرانی در این مراسم پرداخت. وی تاکید کرد که تنها برای تشکر یک عشایرزاده کوهرنگی از خیرین فرهنگی و فارغ از هر سمت و جایگاه علمی که دارد در این مراسم حاضر شده است.

وی در ادامه بر لزوم انجام چنین طرحی برای منطقه کوهرنگ صحه گذاشت و گفت: این منطقه سبقه تاریخی بسیار طولانی دارد که حتی ما شاهدیم که در روستاهای دورافتاده این منطقه آثاری از دوران کهن باقی است که نشان می دهد آنها با لوله‌های سفالین آب را از چشمه به مزارع هدایت می کرده اند؛‌اما این منطقه اصیل و پرسابقه اکنون بواسطه اقبال خوب گردشگران بسیاری از ویژگی های خود را از دست داده و فرهنگ کار در آن رو به اضمحلال است و همینطور فرهنگ غیر بومی نیز رو به رواج گذاشته است که شاید شایسته و منطبق با روحیات مردم این منطقه نباشد. با عنایت و به این موارد لزوم هرچه بیشتر تاسیس کتابخانه و ترویج فرهنگ کتابخوانی که باعث ارتقای فرهنگی مردم می شود بیش از پیش مشخص می شود.

نجفی در ادامه به خدمات مرحوم بهمن بیکی بنیانگزار آموزش عشایری اشاره کرد و گفت: همانطور که گفته شد با همت یک فرد یا تاثیر یک متن یا کتاب زندگی افراد می تواند دستخوش تغییرات بزرگی شود کما اینکه من خود نمونه ای از نتیجه تاسیس آموزش عشایری هستم که به همت مرحوم بهمن بیگی در این کشور پایه گذاری شد. 

نجفی با اشاره به ارادت مرحوم بهمن بیکی به مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی گفت:‌ من همیشه از این همه ارادت این فرد که از مدیران زمان طاغوت بود به آیت الله مهدوی کنی در شگفت بودم تا اینکه وی نامه آیت الله را به من نشان داد که بر روی آن مرغوم فرموده بودند که باسطه خدمات شایان هیچ کس حق تعرض به بهمن بیکی را ندارد و جالب اینکه این یادداشت که در زمان تصدی آیت الله مهدوی کنی به عنوان اولین رییس کمیته انقلاب نوشته شده بود تا آخر عمر همراه مرحوم بهمن بیکی بود.

وی افزود: من هر از گاهی به ملاقات این مرد فرهیخته می رفتم و عکس دختر بچه ای ایلاتی که با پای برهنه پای تخته سیاه ایستاده بود را بر بالای سر او بر روی دیوار می دیدم که بهمن بیکی می گفت من این دخترک پا برهنه را پزشک کردم و دو دخترش هم پزشک شده اند و این می تواند از تاثیر کتاب و آموزش و همت یک فرد برروی جامعه روایت کند.

در انتها نجفی تاکید کرد: کشور ما از این مفاخر که برای مردم و بویژه جوانان نا شناخته هستند زیاد دارد و ای کاش امکانی پدید آید تا بتوان آنها را به مردم معرفی کرد.

 

باید از شبکه های مجازی برای خدمت به گسترش و تبادل فرهنگ ایرانی اسلامی بهره گرفت

نوراله مرادی مجری طرح خیرین فرهنگی هم در این مراسم با بیان این که فضای مجازی انسان مدرن را فراگرفته و اکنون در دو ساحت مجازی و واقعی زندگی می کند، گفت: شبکه های مجازی اجتماعی فرصتی است تا این دو ساحت زندگی را به یکدیگر پیوند بزنیم و از این زمینه به عنوان یک فرصت استفاده کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به نحوه برخورد مرحوم مدرس با پول ارسالی از سوی رضاخان که با نیت تطمیع وی انجام شده بود گفت: همانطور که این روحانی مبارز پول را گرفت و گفت از آن بر علیه خودت استفاده خواهم کرد ما هم میتوانیم  از شبکه های مجازی برای خدمت به گسترش و تبادل فرهنگ ایرانی اسلامی بهره بگیریم.

وی اظهارداشت: طرح خیرین فرهنگی با ایجاد گروهی در فضای مجازی شبکه های اجتماعی ، شکل گرفت و از این طریق تا کنون توانسته ایم، 3 محموله بزرگ کتاب به کتابخانه های مناطق محروم  ارسال کنیم که مجموع این کتاب های اهدایی به 20 هزار جلد می‌ رسد.

مرادی با تاکید براین که این حرکت نباید، خاموش شود، گفت: نگاه ما در فعالیت های فرهنگی، نرم افزاری است  و در همین حوزه به دنبال برگزاری 31 بزرگداشت برای مفاخر استان ها هستیم و قصد داریم با باسازی مقبره این بزرگان، این مکان ها را تبدیل به فضایی فرهنگی کنیم.

 

اگر عاقل باشیم از این گونه طرح ها استقبال خواهیم کرد

سید علی احمدی رییس فرهنگسرای رسانه نیز در این مراسم گفت: مجموعه های دولتی و نیمه دولتی و عمومی مانند شهرداری تهران اگر عاقل باشند باید از این گونه طرح‌ها استقبال کنند و به این اقدامات بیشتر از فعالیت های خود توجه و حمایت کند.چرا که این گونه فعالیت خودجوش و مردمی است و هزینه ای هم برای آنها ندارد. طرح گروه خیرین فرهنگی ، اقدام مغتنم و خوبی است و ضرورت دارد با برنامه ها و اندیشه های بهتری ادامه پیدا کند.

وی از آمادگی فرهنگسرای متبوعش جهت پذیرش ایده های جدیدتر و بهتر خبر داد.

 

سومین کتابخانه طرح خیرین فرهنگی همزمان با افتتاح مدارس برپا می شود

فاطمه اصلان زاده مدیر اجرایی گروه خیرین فرهنگی  هم در ادامه این مراسم با اشاره به این که اولین حرکت این گروه از طریق راه اندازی کتابخانه روستای سوسن سرخاب از توابع شهرستان اندیکا شکل گرفت، گفت: نزدیک به 4 هزار جلد کتاب و تعدادی اقلام فرهنگی از جمله لوح های آموزشی، قفسه های کتاب، صندلی و میز به این روستا ارسال شد.

وی با اشاره به این که همزمان با بازگشایی مدارس در مهرماه این کتابخانه به صورت رسمی با حضور مسئولان شهرستان اندیکا، افتتاح خواهد شد، افزود: در مرحله دوم خیرین فرهنگی با اهدای بیش از 5 هزار جلد، کتابخانه ای در بخش گراب شهرستان کوهدشت، استان لرستان، راه اندازی  کرده است.

این مدرس دانشگاه با تاکید براین که باید با فعالیت های فرهنگی در راستای ترویج  فرهنگ کتابخوانی گام برداریم، اظهارداشت: گروه خیرین فرهنگی ، تلاش دارد تا شوق مطالعه در تمام ایران ایجاد کند.

وی به اهدای بیش از 4 هزار جلد کتاب به شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال بختیاری اشاره و تصریح کرد: کتابخانه این شهرستان نیز همزمان با جشن بازگشایی مدارس با حضور مسئولان شهرستان افتتاح می شود.

اصلانی در بخش دیگری از سخنانش به احتمال برگزاری مسابقات کتابخوانی در بین اعضای این کتابخانه های جدیدالتاسیس و همینطور چاپ کتابی شامل مجموعه یادداشت های منتخب همین افراد در آینده هم اشاره کوتاهی کرد.
در پایان این مراسم، کتاب های اهدایی به دست خود خیرین فرهنگی و مسئولان حاضر به خودروی حامل کتاب ها، منتقل و به شهرستان کوهرنگ ارسال شد.

اصلانی تاکید کرد این کتاب ها و اقلام فرهنگی در رده های موضوعی مختلف از جمله رمان، داستان، شعر، دین، سبک زندگی، روانشناسی، کودک و نوجوان، علمی، درسی، زبان، محیط زیست، تاریخ، دفاع مقدس و نشریات برای ارسال به کتابخانه‎های مناطق محروم کوهرنگ جمع آوری شده است. طرح اهدای کتاب به کتابخانه‎های مناطق محروم کوهرنگ همزمان با دهه کرامت توسط گروه های خیرین فرهنگی شهرستان کوهرنگ آغاز شد و فعالان فرهنگ، هنر و رسانه و دیگر علاقه مندان به شرکت در این طرح کتاب و اقلام فرهنگی خود را به فرهنگسرای رسانه ارسال کردند. 

شایان ذکر است که تعداد قابل توجهی کتاب هم از طرف بازماندگان پدر علم ارتباطات ایران مرحوم کاظم معتمد نژاد به این طرح اهدا شده بود. 

در پایان همه حاضرین این مراسم در انتقال کتاب‌ها به کامیون تهیه شده کمک کرده و پس از گرفتن یک عکس یادگاری محل را ترک کردند.

کد خبر 487115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha