مقاومت جامعه در برابر درمان اعتیاد زنان

خبرگزاری شبستان:رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه جامعه نسبت به پذیرش و بازگشت مجدد زنان از آسیب های اجتماعی مقاومت بیشتری می کند گفت: اعتیاد با طرد و انزوا درمان نمی شود.

سید حسن موسوی چلک ،رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص اعتیاد زنان گفت: یکی از آسیب هایی که امروز در کشور وجود دارد، زنانه تر شدن آسیب های اجتماعی از جمله مواد مخدر و روانگردان است.

 

وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با مواد مخدر پژوهشی در خصوص اعتیاد زنان در سال 86 انجام داد، اظهار کرد: در این سال بیش از 5 درصد کسانی که به مراکز درمانی مراجعه کردند، زنان بودند که در راستای همین پژوهش در سال 90 این رقم به حدود 10 درصد یعنی 2 برابر افزایش یافت. این امر بیانگر این است، علیرغم اینکه درصد و نسبت اعتیاد زنان کمتر از مردان است ولی این روند رشد در جامعه زنان به دلیل اینکه آنها کانون خانواده را مدیریت می کنند موجب نگرانی شده است.

 

موسوی با بیان اینکه مشکل دیگر در حوزه اعتیاد زنان این است که جامعه نسبت به پذیرش و بازگشت مجدد آنها از آسیب های اجتماعی مقاومت بیشتری می کند، افزود: از سوی دیگر تابو بودن این موضوع باعث می شود، رغبت زنانی که درگیر حوزه آسیب های مواد مخدر می شوند هم برای درمان کمتر و هم اعلام این موضوع باعث فشار به آنها در درون خانواده و سایر محیط های اجتماعی می شود.

 

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به افزایش مراکز درمان زنان (بخش دولتی و خصوصی) در سال های اخیر خاطرنشان کرد: این مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی و مراکز بهداشت و درمان مجوز دریافت کرده و فعالیت می کنند.

 

موسوی چلک در ادامه تصریح کرد:مشکلی که در جامعه ما وجود دارد این است که نوع واکنش و نگرانی ما نسبت به اعتیاد زنان به مراتب بیشتر و شدیدتر است، نسبت به اعتیاد مردان، این امر فقط خاص اعتیاد نیست بلکه جامعه در حوزه آسیب های اجتماعی هم این مقاومت را دارد و این موضوع باعث می شود که اعتیاد زنان پنهان و یا کتمان شود مگر در مواردی که بسیار مشهود شده و چاره ای وجود نداشته باشد.

 

وی با اشاره به عواقب نادیده گرفتن اعتیاد زنان در اجتماع و خانواده گفت: نقش کلیدی زن یا مادر در تربیت فرزندان بر کسی پوشیده نیست و هیچ وقت نمی توانیم این نقش را ضعیف بشماریم و یا پنهان کنیم. این نکته می تواند اهمیت توجه به ارایه خدمات به زنان درگیر آسیب های اجتماعی را بیشتر نشان دهد. از سوی دیگر ورود زنان به چرخه مواد مخدر شاید زمینه ورود به چرخه آسیب های اجتماعی دیگر از جمله روسپی گری، خشونت و حتی سرقت برای تامین هزینه مواد مخدر و غیره را فراهم کند لذا ورود زنان به چرخه آسیب های اجتماعی آسیب پذیری آنها را به مراتب بیشتر می کند.  

 

موسوی ادامه داد: هر چقدر آسیب زنان گسترده تر و متنوع تر شود به طور طبیعی پذیرش مقاومت جامعه به مراتب بیشتر خواهد شد که اصلا خوشایند نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر محدودیتی برای راه اندازی مراکز اعتیاد زنان در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: اکنون مراکزی وجود دارد که زنان معتاد با مراجعه به آنها درمان سرپایی می شوند. همچنین در استان ها نیز مراکزی در این راستا راه اندازی شده است.  شهرداری هم فعالیت هایی را در این زمینه شروع کرده ولی اینکه چقدر گسترش یافته اطلاعی ندارم.

 

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران  با بیان اینکه هر کسی ممکن است درگیر آسیب های اجتماعی شود ولی ورود به این چرخه را نباید به معنای پایان زندگی بدانیم، خاطرنشان کرد: افرادی بودند که درگیر آسیب شدند اما برگشتند لذا برای برگشت آنها باید حمایت های روانی و اجتماعی در کنار سایر خدمات برای آنها وجود داشته باشند والا با طرد و انزوا اعتیادشان درمان نمی شود.

 

 

کد خبر 487068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha