به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مساجد از صدر اسلام تاکنون پایگاه عبادی و سیاسی مسلمانان محسوب می شود و بسیاری از رخدادهای تاریخی از زمان صدور اسلام تاکنون در مساجد اتفاق افتاده است.
نقش مساجد پس از پیروزی انقلاب اسلامی احیاء گردید، چرا که جرقه های این انقلاب از مساجد زده شد.
رفت و آمد انقلابیون به مساجد و اطلاع از اعلامیه های امام راحل و مشورت در خصوص جریان ها انقلاب نشان از جایگاه این پایگاه عبادی سیاسی می دهد.
همچنین در هشت سال دفاع مقدس نیز شاهد ثبت نام رزمندگان برای حضور در جبهه های حق علیه باطل در مساجد بودیم و بسیاری از کمک های مردمی به جبهه ها در مساجد ساماندهی می شد.
حال که سی و شش سال از عمر بابرکت انقلاب سپری می شود، تا چه اندازه در احیاء کارکردهای مساجد تلاش شده است.
تا چه اندازه جذب جوانان به مساجد که به عنوان رسالت ارگان ها و نهادهای انقلابی بالاخص ستاد عالی کانون های مساجد و دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان های کشور قرار داده شده است، تلاش شده؟
جذب جوانان به مساجد راهکارهایی دارد که برخی از راهکارها را از زبان مجری طرح چهره به چهره و کارشناس دینی استان زنجان جویا شدیم
حجت الاسلام دوستعلی محمدی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: توسعه و ارتقاى فعالیت هاى فرهنگى و سیاسى و افزودن بر جاذبه هاى مسجد یکی از این روش هاست.
وی برگزارى کلاس هاى هنرى و علمى در رشته هاى گوناگون، تأسیس مکان هاى مناسب ورزشى و دعوت از مربیان با تجربه براى آموزش، برگزارى اردوهاى سیاحتى و زیارتى ، نمایش فیلم و اجراى تئاتر و مانند آن با رعایت موازین اسلامى مهم تلقی کرد و افزود: تقویت مساجد از نظر امکانات ظاهرى مانند رسیدگى به ساختمان مسجد، نظافت و امکانات گرمازا و سرمازا موثر است.
به گفته محمدی، از آن جا که در حال حاضر، بیش تر مساجد زیر نظر مرکز رسیدگى به امور مساجد اداره مى شوند، این مرکز مى تواند با همکارى نهادهاى مستقر در استان ها و شهرستان ها، مانند اداره کل ارشاد اسلامى، سازمان تبلیغات اسلامى و پایگاه هاى بسیج، به تقویت مادى و معنوى مساجد همت گمارد.
وی امام جماعت مسجد را یکى از عوامل تاثیرگذار در جذب نسل جوان به مساجد اعلام کرد و ادامه داد: ویژگى هاى اخلاقى و رفتارى امام جماعت در برخورد با نمازگزاران مهم است.
مجری طرح چهره به چهره در استان زنجان طولانی نشدن نمازهای جماعت را از دیگر عوامل جذب جوانان به مساجد اعلام کرد و افزود: امام جماعت با در نظر گرفتن این نکته، که جذب و پس از آن حفظ جوانان در مسجد، به ظرافت هاى خاصى نیاز دارد، باید تلاش نماید تا رعایت حوصله و وقت نمازگزاران، به ویژه قشر جوان، را بنماید.
کارشناس مسائل دینی در استان زنجان تشکیل و تقویت کتابخانه مناسب براى مسجد و در اختیار داشتن کتاب هاى مفید و متنوع را یکى دیگر از راهکارهاى جذب جوانان به مسجد عنوان کرد و ادامه داد:براى جذب و استفاده بیش تر از امکانات کتابخانه، مى توان به برگزارى مسابقات کتابخوانى، قصه نویسى و خلاصه نویسى کتاب و مانند آن اقدام کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان نیز با اشاره به اینکه در استان زنجان 278 باب کانون فرهنگی و هنری مساجد وجود دارد، افزود: این کانون ها در راستای استفاده از ظرفیت مساجد برای اجرای برنامه های فرهنگی و هنری تاسیس شده اند.
مرتضی مقدمی با یادآوری فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص جذب جوانان به مساجد با همکاری پایگاه های مقاومت بسیج ادامه داد: برای جذب جوانان باید امام جماعت به بیان لطافت ها و ظرافت هاى نمازهاى پیامبر(صلى الله علیه وآله)، ائمّه اطهار(علیهم السلام)، اصحاب والاتبارشان و علماى بزرگوار و رعایت اختصار در نمازهاى جماعت بپردازد.
وی بیان آثار معنوى نماز را در این راستا موثر اعلام کرد و ادامه داد: تشویق و تحسین جوانان و نوجوانان نمازگزار با اعطاى جایزه هاى متنوع و تبلیغات گسترده درمورد نماز و توجیه فواید و ارزشمندى آن می تواند در جذب جوانان به مساجد کارساز باشد.
نظر شما