دکتر محمدصادق صبا، مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان همدان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه حرفه ای پزشکی صرفا نسخه نویسی نمی باشد،گفت: برای اینکه اطلاعات و کسب تجربیات خود را در جهت درد زدایی مردم صرف کنیم قطعا نیازمند یک ارتباط هستیم زیرا مردم قبل از اینکه نیاز به نسخه داشته باشند آرامش و همدردی را نیازمندند.
وی تصریح کرد: انصاف و اخلاق باید سرلوحه کاری پزشکان قرار گیرد زیرا زمانی که پزشک بیماری را تشخیص ندهد می تواند با مبارزه با غرور و کبر خود شخص بیمار را به پزشک دیگر معرفی کند.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان همدان با اشاره به اینکه جامعه ای پزشکی ما سعی در برآورده کردن نیاز مردم هستند، خاطرنشان کرد: این در حالیست که بسیاری از توقعات مردم نیاز نمی باشد و ما نمی توانیم پاسخگوی آنان باشیم.
وی تصریح کرد: در سال های گذشته نیازهای مردم به سلامتی متفاوت شده و شناسایی آسیب ها، آشنایی با خود مراقبتی و مسائل بیولوژی و فیزیکی ساختار بدن از وظایف پزشکان ما به آحاد مردم می باشد.
ضرورت آشنایی کودکان با مهارت زندگی
وی ضمن تاکید بر ضرورت آشنایی خانواده ها با مهارت های زندگی، افزود: همچنین خانواده ها باید با مراحل فرزند پروری و همسرداری و جلوگیری فرزندان از انحرافات اجتماعی، سوانح و حوادث آشنا شوند.
صبا گفت: با توجه به اینکه سطح سواد کشور ایران در مقیاس با سنوات گذشته افزایش پیدا کرده و از نیازهای فعلی جامعه ای کنونی ما ارتباط صحیح فرزندان با والدین، همسر با همسر و فرزند پروری است.
وی ابراز داشت: طی 40 سال پیش یکی از مشکلات جامعه سوء تغذیه به دلیل کافی نبودن غذا در دسترس مردم بود که امروزه مردم ما با استفاده از غذاهای فست فودی و ناسالم ناراحتی های گوارشی و .. دارند.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان همدان با بیان اینکه جامعه ای ما کودک چاق نمی خواهد، گفت: این در حالیست که جامعه ای ایرانی به کودکان سالم و صالح در راستای حل و فصل مشکلات خود نیازمند است.
وی با اشاره به عادات بد غذایی مردم، بیان داشت: اکثر مردم یاران به زیاد غذا خوردن عادت کردن و کنترلی در این زمینه ندارند و به همین منظور به انواع بیماری های دیابت، فشارخون، قلب و عروق مبتلا می شوند.
صبا ادامه داد: اصلاح غذایی خود را باید از آشپزخانه آغاز کرد به طوری که مصرف قند، چربی، نمک و برنج و مبتلا به انواع بیماری ها ریشه در شیوه طبخ غذا دارد.
وی گفت: زمانی که بیمارهای مختلف و انواع سرطان و ...در جامعه به وجود می آید به معنی مصرف نادرست غذا و طبخ آن بوده است.
برخی افراد برداتش های نادرست خود را به طب قرآنی نسبت می دهند
وی در خصوص طب قرآنی نیز بیان داشت: برخی افراد در جامعه هستند که با برداشت های نادرست خود مردم را به اسم طب قرآنی و اسلامی به این سمت و سو سوق می دهند.
وی با بیان اینکه امروزه هر سخنی که از علم طبابت می شود باید با استفاده از پژوهش های مکرر باشد، گفت: بسیاری از پژوهشگران طبابت در دنیا از شرق هستند و پژوهش های خود را به راحتی در دسترس مردم قرار می دهند.
وی ابراز داشت: برخی از افرادی که به نام طب اسلامی در بین مردم نفوذ کردند استفاده از شیرگاو نجوشیده را توصیه کردند و این در حالیست که استفاده آن منجر به بیماری تب مالت می شود.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان همدان، مطالعه کتاب شهید نیکنژاد در خصوص طب اسلامی و حجت الاسلام ریشهری راجع به تربیت فرزندان را توصیه و تاکید کرد.
صبا با بیان اینکه امروزه در شبکه های اجتماعی استفاده از هفده هسته زردآلو را عاملی برای بهبود سرطان می خوانند، گفت: تمامی موارد استفاده از هسته ای زردآلو برای بهبود سرطان کذب است و اینگونه مطالب باید برپایه مطالعات و مستندات باشد.
وی با پاسخ این سوال که چرا علم پزشکی وارد در کشور ایران غربی و آمریکایی است، تصریح کرد: ورود علم پزشکی از کشورهای غربی و شرقی به دلیل این است که هنوز نتوانستیم علم پزشکی خود را به جهان اثبات کنیم و این در حالیست که اکثر پژوهشگران علم طبابت از کشورهای شرقی همچون هند هستند و چون به زبان های لاتین و انگلیسی ترجمه می شوند گمان ما بر ورودعلم آمریکایی و غربی در ایران است.
وی در ادامه سخنانش گفت: بنده توصیه می کنم که کتاب قانون بوعلی سینا را به صورت علمی فرا بگیریم و برداشت های درست خود را به جامعه ارائه دهیم.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان همدان بیان داشت: امروزه استان همدان چهار مجله علمی پزشکی دارد و همچنین مستندات علمی پزشکی این استان دارای مقام شانزدهم جهان است.
تکمیل و تجهیز درمانگاه های مناطق محروم از اهداف مجمع خیرین سلامت است
وی در خصوص مجمع خیرین سلامت نیز گفت: پیرو فرمایش مقام معظم رهبری در امور خیرین عرصه سلامت،مجمع خیرین سلامت کشور در سال 88 راه اندازی شد که در سال 89 با ترکیب هیأت امنا، هیأت مدیره، مدیر عامل و هیات اجرایی کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: مجمع خیرین سلامت با اهداف احداث و تکمیل ، تجهیز بیمارستان، درمانگاه، حل و فصل مشکلات ، مسائل مردم و ساماندهی کردن آنان تشکیل شده است.
صبا اظهار داشت: مجمع خیرین سلامت مردم را به سمت و سوی خود مراقبتی و نکات بهداشتی سوق می دهد .
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان همدان از ایجاد مرکز جامع سرطان در همدان خبرداد و گفت: در بخش سرطان طبق آمار مبلغ 620 میلیون تومان طی دو سال به بیماران کمک کردیم.
وی با اشاره برپایی بازارچه های خیریه غذا توسط دانشجویان علاقمند دانشگاه علوم پزشکی ، افزود: مجمع خیرین سلامت نقش حامی و تسهیل کننده در برگزاری این بازارچه ها را برعهده دارند و درآمدهای حاصله به مجمع خیرین سلامت واریز تا برای کمک به بیماران هزینه شود.
احداث خوابگاه سلامت در همدان
وی از احداث خوابگاه سلامت در همدان خبرداد و خاطرنشان کرد: این خوابگاه در سه بلوک و 110 واحد مسکونی با کمک 50 میلیون تومانی خانواده فرشچیان در حال احداث می باشد.
وی با بیان اینکه این خوابگاه به دانشجویانی که مشغول تحصیلات تکمیلی می باشند واگذار می شود، گفت: همچنین دانشجویان نیازمند و متاهل بودن از سایر شرایط واگذاری این خوابگاه است.
مدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان همدان همچنین از راه اندازی مرکز سلامت سالمندان خبرداد و گفت: در این مرکز آموزش های لازم برای سالمندان ارائه می شود.
وی با بیان اینکه مجمع خیرین سلامت 450 نفر عضو دارد، افزود: این افراد در راستای کمک به نیازمندان و ارتقای سطح سلامت مردم تلاش می کنند.
صبا بیان کرد: در شهرستان های ملایر، کبودراهنگ، رزن، اسدآباد وتویسرکان اقدام به مجمع خیرین سلامت کردیم تا بتوانیم بخشی از مشکلات آنان را برطرف کنیم.
وی گفت: امیدواریم مردم عزیزمان به شکرانه سلامتی خود و خانواده در امور خیر مشارکت داشته باشند و با کمک به سازمان های مردم نهاد، نام نیک از خود بر جای بگذارند و بتوانیم با یاری نیازمندان به مدینه فاضله نزدیک شویم.
نظر شما