حجت الاسلام اصغر علیزاده رودسری، دارای تحصیلات حوزوی و فارغ التحصیل دانشگاهی در رشته کارشناسی معارف اسلامی به خبرنگار شبستان از گیلان، گفت: با توجه به اینکه دشمنان از طریق فعالیت سایبری، فیس بوک، تویتر، ماهواره، اینترنت، بلوتوث و صدها رسانه گروهی دیگر به جنگ ارزش ها، باورها و اعتقادات ما آمدند ما هم باید با طرحی نوین در جهت مبارزه با اهداف دشمن گام برداریم.
وی با بیان اینکه اخیراً به همین جهت طرحی را با عنوان پرده خوانی به وجود آوردم که در تدریس معارف دین اثر بخش باشد، افزود: در این آموزش که هم جنبه تصویری دارد و هم به صورت طنز اجرا می شود، شعارهایی به زبان های مختلف دنیا مطرح می شود.
حجت الاسلام علیزاده ادامه داد: در لابه لای اجرای پرده خوانی، مسابقه اجرا می شود و جوانان و نوجوانان حضوری فعال از خود نشان می دهند و چون یکی از افراد پرده خوانی را اجرا می کند و این کار به صورت میدانی انجام می شود از این رو آموزش به صورت یک بعدی انجام نمی شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه به طور معمول روحانیان عتابی و معلمان خطابی با مردم حرف می زنند، تصریح کرد: با این نوع برخورد، همیشه فرزندان ما بمباران حرف می شوند به همین جهت، اثر آموزشی خیلی کمی را در جامعه شاهد هستیم.
حجت الاسلام علیزاده بیان کرد: وقتی کار به گونه ای مفرح، آموزنده و جدید ارائه شود بدون شک با استقبال قابل توجه ای از سوی مخاطب همراه می شود.
وی ادامه داد: برای اولین بار در استان گیلان با طرح پرده خوانی، روشی نوین در ارائه معارف اسلامی مطرح شد که مورد علاقه کودکان، نوجوانان، جوانان و مردم قرار گرفته است.
حجت الاسلام علیزاده اذعان کرد: بیش از 300 هزار نفر را تاکنون از طریق این روش آموزش داده ام و حجم وسیعی از برنامه ها را جوانان و نوجوانان به صورت میدانی احساس و تجربه کرده اند.
این استاد پرده خوانی گفت: از این رو فراگیران قبل از آنکه خود را در صحنه آموزش ببینند، آموزش ها انجام شده و مورد استقبال بهتری قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: این استقبال ها باعث می شود که بعضی از مدارس بیشتر از این شیوه برای آموزش در مدارسشان، بهره ببرند.
حجت الاسلام علیزاده افزود: کار دیگری که در راستای تدریس شیوه های نوین معارف دین انجام دادم این است که، دفترچه ها و کارت هایی تهیه کرده ام که دانش آموزان را به صورت گروهی دور هم جمع می کند و یک سخنگو دارد که وقتی دفتر را باز می کنند با یک سری سوالات مواجه می شوند که باید آنها را جواب دهند.
وی افزود: در این روش تمام معارف اسلامی با سوالاتی که جنبه ادبی، احکام، موضوعات قرآنی، کلمه ها، من کیستم، من چیستم و بازی هوش است، مطرح و چون بچه ها دوست دارند برنامه ها در قالب مسابقه و معما اجرا شود و خودشان در صحنه نبرد و رقابت حضور فعال پیدا کنند، خود به خود آموزش اتفاق می افتد و غیرمستقیم بی آنکه به بچه ها گفته باشیم این برنامه جهت آموزش شماست، به آنها بهترین آموزش ها را منتقل می کنیم.
حجت الاسلام علیزاده خاطرنشان کرد: در این روش تحول شگرفی را در مدت کوتاه ایجاد می کنیم و در این مدت، بهترین نتایج را می توانیم به دست آوریم.
وی یادآور شد: همه مراکز فکری، فرهنگی، تربیتی، اجتماعی، اخلاقی و آموزشی باید با برنامه ریزی دقیق، اتاق فکرهایی را به وجود بیاورند که در آن سریع ترین و مفید ترین راه آموزش در اختیار نسل جدید قرار بگیرد.
وی افزود: حقیقت این است که امروز در دنیا هر 6 دقیقه اطلاعات، فرسوده محسوب اعلام شده و این یعنی همه چیز در دنیا در حال دگرگونی است.
حجت الاسلام علیزاده تصریح کرد: باید تحرک تازه ای را در بخش های مختلف آموزشی ایجاد کنیم و این مستلزم حرکت افرادی است که اهل فکر و فرهنگ بوده و در این زمینه پیشرو و هنرمند هستند و در بخش های مختلف تامل می کنند.
وی اذعان کرد: محققین باید شیوه ها و نیازهای آموزشی جامعه به ویژه نسل جوان را بشناسند و به دنبال این حرکت، تحول آفرین باشند.
حجت الاسلام علیزاده با اشاره به برگزاری جشنواره شیوه های نوین تدریس معارف دین، برگزاری چنین جشنواره هایی را حائز اهمیت برشمرد و ادامه داد: باید به دنبال راه حل مناسب تری باشیم تا بتوانیم معارف دین را شیوا و شیرین تر به جوانان انتقال دهیم.
وی اظهار کرد: کاری که در حال حاضر در خصوص ارایه آخرین شیوه های نوین تدریس معارف دین در حال انجام است می تواند کسانی را که تجاربی در این زمینه دارند در یک جا جمع کرده تا آثارشان را در مقابل کارشناسان ارایه دهند تا علاوه بر رقابت، تبادل اطلاعات صورت بگیرد.
حجت الاسلام علیزاده با بیان اینکه چنین جشنواره هایی با توجه به اینکه آخرین یافته ها مورد تبادل قرار می گیرد تاثیرگذار است، ادامه داد: این طرح و حرکت اثر خودش را در آینده نشان می دهد، زیرا اگر سال بعد چنین جشنواره ای بخواهد اتفاق بیفتد دیگر نباید با روش های قبلی که ارائه می شد، وارد عرصه رقابت بشویم.
وی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم با اریه شیوه های نوین تدریس تحول شگرفی را در امر آموزش کشور ایجاد کنیم، افزود: این امر می تواند بسیار مهم باشد و مرتب نوآوری، خلاقیت و ابتکار را به همراه داشته باشد.
پایان پیام/
یک روحانی برجسته گیلانی با بیان اینکه ارائه شیوه های نوین تدریس معارف دین، تحول شگرفی را در امر آموزش کشور ایجاد می کند، گفت: این امر می تواند نوآوری، خلاقیت و ابتکار را به همراه داشته باشد.
کد خبر 48691
نظر شما