به گزارش خبرگزاری شبستان، چهارمین كنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر با حضور بیش از 700نفر از فعالان و نخبگان روستا و عشایر كشور از 23شهریورماه در مشهد مقدس آغاز شده و تا 26شهریورماه ادامه دارد.
حجتالاسلام سلیمانی، دبیرستاد عالی کانون های مساجد کشور در افتتاحیه این کنگره به بیان اهداف برگزاری این كنگره پرداخت و گفت: تكریم و معرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا، شبكهسازی، توانمندسازی و انتقال تجربیات شركتكنندگان، بررسی و ارائه راهكارهای پیشرفت و تعالی فرهنگ روستا و عشایر، گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی در ترویج خوداتكایی و كارآفرینی در جوامع روستا و عشایر و... از جمله اهداف برگزاری این كنگره است.
وی به برخی از عناوین كارگروههای این کنگره اشاره كرد و گفت: شاخصهای هویت روستا و عشایر با تكیه بر الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، حضور موثر در فضای مجازی (فرصتها و تهدیدها)، بركت در زندگی با اتكا بر كارآفرینی و كسب رزق حلال، اصول كار فرهنگی از منظر مقام معظم رهبری، اصول كار تشكیلاتی و شیوههای ارتباطگیری و كارگروه نقش ائمه جماعات در ارتقاء فعالیتهای دینی روستا و عشایر از عناوین این کارگروه ها است.
ایجاد بانك اطلاعات استعدادهای برتر فرهنگ و هنر روستا و عشایر كشور
دبیر ستاد عالی كانونهای فرهنگی هنری مساجد كشور در ارتباط با مخاطبان این كنگره گفت: امام جماعت مسجد روستا (روحانی مستقر یا طرح هجرت)، مدیران مسئول كانونهای فرهنگی هنری مساجد روستائی، فعالان و استعدادهای برتر فرهنگی هنری روستا و عشایر و دهیاران روستاها از جمله مخاطبان این كنگره به شمار میآیند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه اقدامات پیشبینی شده در سال94 در زمینه فعالیتهای فرهنگی و هنری مساجد روستایی و عشایر كشور اظهار کرد: انتشار نشریه فرهنگ و هنر روستا و عشایر (از نیمه دوم سال94)، ایجاد بانك اطلاعات استعدادهای برتر فرهنگ و هنر روستا و عشایر كشور، معرفی استعدادهای برتر فرهنگ و هنر روستا و عشایر با همكاری سازمان صداوسیما، برگزاری حلقههای تربیتی فرهنگی چهره به چهره در مناطق روستایی و جامعه عشایری، راهاندازی سایت فرهنگ روستا و عشایر و... برخی از اقدامات پیشبینی شده در سال94 است.
وی همچنین در زمینه اجرای طرح ویژه ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی به جامعه عشایری كشور گفت: راهاندازی و حمایت از كانونهای فرهنگی هنری، مراكز فرهنگی دیجیتال و كتابخانههای ثابت و سیار در مناطق پرتراكم عشایری، مشاركت در ساخت و احداث مساجد و اماكن مذهبی در مسیر عبوری و اسكان دائم عشایر، فراهم نمودن زمینههای لازم جهت جلب مشاركت جامعه عشایری در جشنوارهها و مناسبتهای ملی و مذهبی، حمایت از پژوهشهای فرهنگی هنری (بنیادی و كاربردی مرتبط با جامعه عشایری) و... از جمله اقدامات پیشبینی شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه معاونتها و سازمانهای تابعه آن در اجرای این طرح ویژه است.
بخشی از توسعه و پیشرفت روستاها بر عهده ستاد عالی کانون ها است
سعید سعادتی، معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های مساجد کشور هم در این مراسم با اشاره به اینکه این کنگره با شعار همدلی و همزبانی در عرصه اقتصاد و فرهنگ در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: این کنگره در آستانه روز ملی روستا و شهادت امام محمد تقی(علیه السلام) برای اعتلا و توسعه فرهنگ روستا با محوریت مسجد، این سنگر مقدس اسلام و انقلاب برگزار می شود.
وی با بیان اینکه این آیین ملی حول محور پیشرفت و اعتلای فرهنگ روستا و عشایر در دهه پیشرفت و عدالت برگزار می شود، ابراز کرد: تکریم و معرفی الگوهای موفق فرهنگ و هنر روستا، شبکه سازی، توانمندسازی و انتقال تجربیات شرکت کنندگان، بررسی و ارائه راهکارهای پیشرفت و تعالی فرهنگ روستا و عشایر و همچنین گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، ترویج خود اتکایی و کار آفرینی در مناطق روستایی و عشایری از مهمترین اهداف این کنگره است.
سعادتی، وجه بارز انقلاب شکوهمند اسلامی را فرهنگی بودن آن دانست و گفت: در انقلاب اسلامی اهداف، شعارها و مطالبات بی شمار و مهمی در مورد فرهنگ، ارائه شده و میشود و در سال های بعد از پیروزی انقلاب نیز رهنمودها و فرمایشات امام راحل (رحمت الله علیه) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) همواره بر اهمیت مسئله فرهنگ، تاکید دارد.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های مساجد بیان کرد: بدون توسعه همه جانبه یعنی پیشرفت در ابعاد علمی، فرهنگی و اقتصادی روستا و عشایر، که بالغ بر یک سوم جمعیت کل کشور را در برمی گیرد، توسعه عمومی و زیربنایی کشور ممکن نیست.
پیشرفت مناطق روستایی و عشایری مستلزم همت فعالان و نخبگان این مناطق است
سعادتی تصریح کرد: کمتر کشور توسعه یافتهای پیدا می شود که روستاهای آن توسعه یافته نباشد و بدیهی است، مدیریت و هدایت صحیح مجموعه روستا و عشایر بدون شناخت دقیق وضعیت موجود، تعیین وضعیت مطلوب و تدوین نقشه راه و ترسیم وضعیتهای انتقال ممکن نیست.برای تحقق این امر مهم، نقش متولیان این حوزه، از جمله: مدیران، نخبگان ، اصحاب رسانه و هنر ، خیرین و کنشگران فرهنگی-اجتماعی روستا و عشایر، از جمله اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد، بسیار تعیین کننده و تاثیر گذار است.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های مساجد ابراز کرد: توسعه و پیشرفت روستاها، عزم ملی و مدیریت جهادی و همدلی و همزبانی را می طلبد و امروز بخشی از این رسالت عظیم بر دوش کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
وی پیشرفت مناطق روستایی و عشایری را مستلزم همت فعالان و نخبگان این مناطق دانست و گفت: در مسیر پیشرفت و عدالت، انسان سازی اساس کار است چرا که پیشرفت بدون انسان سالم، یک پدیده بی جان، کور و تاریک است که مصداق آن را می توان در روستاهای آباد بدون سکنه سراغ گرفت.
اسماعیل شفیعی سروستانی، مدیر موسسه موعود عصر(ع) نیز در چهارمین دوره کنگره ملی فرهنگ و هنر روستا و عشایر با اشاره به اینکه بزرگترین فتنه در آخرالزمان فتنه سفیانی است که از قلب شام سربرمی آورد، گفت: پس از گذشت مدت کوتاهی از آن واقعه ظهور حضرت حجت(ع) را شاهد خواهیم بود.
شفیعی سروستانی با اشاره به برخی از آیات و نشانه های آمده در روایات پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) گفت: آیات و نشانه های آخرالزمان همچون دانه های تسبیحی است که پشت سر هم اتفاق می افتند تا واقعه اصلی به وقوع بپیوندد.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) مبنی بر اینکه آنکس که بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است، اظهار کرد: امام حسین(ع) در توضیح این روایت این مرگ را به مرگ عرب قبل از بعثت رسول خدا تشبیه کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در راس و صدر همه علوم و معارف، معرفت امام جایگاه رفیعی دارد، افزود: حدود 2 هزار حدیث و روایت درباره واقعه آخرالزمان و شرایط آن وجود دارد و این مسئله از این جهت اهمیت دارد که مردم در طول تاریخ بدانند چگونه رفتار کنند تا مبادا در لغزشگاه ها و پرتگاه های جان خود را از دست دهند و در زمره تلف شدگان قرار گیرند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: در چنین موقعیت تنها راه نجات از بلایا و گرفتاری های آخرالزمان شناخت و معرفت حجت خدا، تمسک به دین و حفظ اعتقادات و صبر و شکیبایی در فرج امام عصر(عج) است.
مدیر موسسه موعود عصر(ع) با اشاره به اینکه از نظر پیامبر اکرم(ص) اولین فتنه در آخرالزمان به قدری سهمگین و کمرشکن است که شخص مومن نیز می گوید هلاک شدم، گفت: در آخرالزمان فتنه های بزرگی در شرق و غرب عالم سربرمی آورد که بزرگترین این فتنه ها در قلب شام ظهور می کند که همان فتنه سفیانی است.
نظر شما