چرا آیت الله خامنه ای، رهبر کارآمد جهانی است؟

خبرگزاری شبستان:در فضای کنونی، شخصیت‌ها و اندیشمندان اسلامی در جهان اسلام، دیدگاه‌هایی نسبت به رهبر انقلاب اسلامی ایران ابراز کردند که مدیریت کارآمد و بین‌المللی ایشان باید واکاوی شود تا جهان اسلام قدردان و شاکر وجود چنین رهبر فرزانه و انقلابی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ماکس وبر جامعه‌شناس آلمانی اصطلاح «کاریزما» یا «کاریزماتیک» را راجع به شخصیت‌های مطرح جهان به کار می‌برد و برخی جامعه‌شناس‌ها نیز اصطلاح «کاریزمای فرهمند» را به کار می‌برند؛ عنوان شخصیت کاریزما، شخصیت‌هایی هستند که توده‌های مردم، فرمان آنان را بدون این که به دنبال استدلال باشند، بر اساس عشق و علاقه‌ای که به رهبران خود دارند، اطاعت و تبعیت می‌کنند که حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله کاریزماهای فرهمند در عصر حاضر هستند و مدیریت کارآمد و بین‌المللی ایشان مورد بحث است.

 

امام خمینی (ره) و سیدحسن نصرالله از جمله کاریزماهای فرهمند در عصر حاضر هستند

 

آیت‌الله پروفسور اسماعیل گندمکار، عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، عنوان کرد: ماهاتما گاندی در هند و یا سید حسن نصرالله در لبنان از جمله شخصیت‌های کاریزمای فرهمند و یا شخصیت‌های کاریزمای معنوی محسوب می‌شوند، در لبنان نه تنها شیعیان و مسلمانان بلکه مسیحیان و عموم مردم از سیدحسن نصرالله به عنوان یک رهبر تبعیت می‌کنند؛ در انقلاب اسلامی ایران نیز، امام خمینی (ره) یک شخصیت کاریزمای فرهمند بودند که توده‌های مردم از او اطاعت می‌کردند و به فرمان ایشان انقلاب کردند و به تخریب رژیم شاهنشاهی پهلوی پرداختند.

 

عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان اظهار داشت: مردم ایران به فرمان امام خمینی (ره) در 8 سال دفاع مقدس به جبهه‌ها رفتند و جنگ را به پیروزی رساندند، همچنین دولت‌های وقت نیز در آن زمان از امام خمینی (ره) تبعیت می‌کردند.

 

امروز رهبری و مدیریت کارآمد و بین‌المللی مقام معظم رهبری (مد ظله) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است

 

آیت الله پروفسور گندمکار بیان کرد: رهبری امام خمینی (ره) ویژگی‌های خاص خود را دارد که مورد بررسی قرار گرفته است و قابل بحث است، اما امروز رهبری و مدیریت کارآمد و بین‌المللی مقام معظم رهبری (مد ظله) از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و به عنوان ولی فقیه مدیریت موفقی داشته و دارند.

 

وی افزود: مقام معظم رهبری (مد ظله) قبل از این که به رهبری منصوب شوند، سوابق گوناگون اجرایی، انقلابی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و معنوی دارند، رهبر معظم انقلاب اسلامی به فرمان امام راحل (ره)، فرمانده نظامی در جنگ تحمیلی بودند، همچنین به عنوان امام جمعه و خطیب انقلابی معنوی محسوب می‌شوند که همراه با شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر در مقابل منافقین و جریان‌های نفاق ایستادگی کردند و به افشای آنها پرداختند.

 

عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان یادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران (مد ظله) به عنوان رئیس جمهور مسئولیت اجرایی در کشور داشتند و در زمان ریاست جمهوری خویش، سوابق اجرایی قوی داشتند.

 

تأکید مقام معظم رهبری (مدظله) بر ترویج زبان فارسی در جهان

 

آیت الله گندمکار  تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مد ظله) به عنوان ادیب و دانشمند علوم ادبی هستند که هم در بعد ادبیات داخلی و فارسی با فرهنگ کهن ایرانی مأنوس هستند و تأکید بر ترویج زبان فارسی در جهان را داشتند، و هم مطالعات وسیعی در زمینه ادبیات جهانی داشته اند.

 

استاد حوزه  و دانشگاه  ادامه داد: رهبر انقلاب اسلامی بارها بر هنر ناب اسلامی ایرانی تأکید داشتند و اهل هنر و شاعر هستند و با انواع هنرها، موسیقی، فیلم، رمان و تئاتر آشنا هستند و در حد یک متخصص تمام عیار به موضوع اشراف دارند.

 

وی گفت: ابعاد معرفتی مقام معظم رهبری (مد ظله) در باب معارف اهل بیت (علیهم السلام) و سیره سیاسی، اخلاقی، عرفانی حضرات معصومین (علیهم السلام) در جای خود قابل بحث است، همچنین ایشان بر حضور زنان در جامعه اسلامی تأکید دارند و این که زن به عنوان ابزار نشود، بلکه به عنوان کانون معنویت، سازندگی و انسان سازی در جامعه تلقی می‌شود.

 

 

رهبری ولایت مطلقه فقیه امروز جای خود را در نظام‌های سیاسی جهان و بین‌المللی باز کرده است

 

آیت‌الله پروفسور گندمکار بیان داشت: فقیه بودن و بعد اجتماعی مقام معظم رهبری (مد ظله) بسیار مهم است، حدود 20 سال، درس خارج فقه ایشان با حضور فضلا و اساتید حوزه علمیه همچنان برپاست و ادامه دارد و ایشان به عنوان شخصیت فقهی به درس خارج فقه می‌پردازند؛ همچنین ایشان، وارث علمی حوزه‌های علمیه نجف، مشهد و قم هستند و از شاگردان ویژه امام خمینی (ره) و آیات عظام خویی، بروجردی وعلامه طباطبایی بوده‌اند.

 

وی اضافه کرد: بعد از رحلت امام خمینی استمرار رهبری ولایت مطلقه فقیه به وسیله آیت الله خامنه‌ای ادامه یافت و ایشان در خط نورانی امام (ره) حرکت کردند، نوع خاص رهبری که توسط امام خمینی (ره) تحت عنوان ولایت مطلقه فقیه و به تعبیری دکترین ولایت مطلقه فقیه معرفی شد، سبک مدیریت خاص و ویژه‌ای است که امروز در نظام‌های سیاسی جهان و بین‌المللی جای خود را باز کرده است و ظرفیت و پتانسیل جدیدی را به منصه ظهور آورده است.

 

عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مد ظله) از بهترین مدافعان قانون اساسی ایران هستند و اجازه ندادند که خدشه‌ای به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وارد شود.

 

آیت الله پروفسور گندمکار عنوان کرد: یکی از ویژگی‌های مدیریتی رهبر انقلاب اسلامی (مد ظله)، تأکید ایشان بر استفاده از نیروهای جوان انقلابی و پرشور متخصص و متعهد در بحث پیشرفت‌های علمی و به ویژه هسته‌ای کشور است که همه این پیشرفت‌ها متأثر از رهنمون‌های استراتژیک علمی و درازمدت مقام معظم رهبری (مد ظله) است.

 

 

مدیریت و حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از همه دولت‌ها با گرایش‌ها و سلیقه‌های مختلف

 

استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: یکی دیگر از ویژگی‌های رهبریت ولایت فقیه در عصر حاضر، مدیریت کردن دولت‌ها با انواع گرایش‌های سیاسی است؛ مدیریت و حمایت دولت‌ها با گرایش‌ها و سلیقه‌های مختلف، کار مشکلی است و ایشان به حق، از عهده این مدیریت برآمدند و مدیریت کارآمد ایشان به منصه ظهور رسیده است.

 

وی ادامه داد: بعد از رهبریت امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری (مد ظله) به عنوان ولی فقیه مدیریت موفق خاص داخلی و بین‌المللی داشت؛ ایشان رهبریت جمهوری اسلامی ایران را با شیوه‌های مدیریتی خاص به عهده دارند، به طوری که از تمام نیروها، گرایش‌ها و جناح‌های سیاسی متفاوت نظام جمهوری اسلامی ایران در مدیریت خود استفاده کرده و می‌کنند.

 

اقتصاد مقاومتی نسخه‌ای بی‌بدیل از سوی رهبر برای مردم ایران بود/مدیریت ولی فقیه بر مذاکرات هسته‌ای

 

عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان یادآور شد: در شرایطی که کشور در محاصره اقتصادی بوده و هست و استکبار جهانی در این زمینه همچنان بر طبل محاصره و جنگ علیه کشور ما می‌کوبد، مقام معظم رهبری (مد ظله)، بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند که در عصر حاضر نسخه بی‌بدیلی است؛ همچنین ایشان در بحث محاصره علمی، همواره پیشرفت‌های علمی را تأکید می‌کردند.

 

آیت‌الله گندمکار خاطرنشان ساخت: رهبر انقلاب اسلامی (مد ظله) در بحث مذاکرات هسته‌ای در مقابل افرادی که شعار می‌دادند که مشکلات و گرفتاری‌های اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی کشور به دلیل مذاکره نکردن با غرب است؛ ایشان در بحث دیپلماسی بین‌المللی با مذاکرات هسته‌ای مخالفتی نکردند و اجازه دادند که مذاکره انجام شود و مذاکره را مدیریت کردند وهم اکنون نیز با تیزهوشی مشغول مدیریت نتیجه و خروجی مذاکرات هسته‌ای هستند و پیشرفت‌هایی که در این زمینه وجود دارد، مدیون رهبری ایشان است.

 

 

مدیریت بحران ولی فقیه در سال 88، نقطه ممتازی در رهبری ایشان بود

 

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مد ظله) در مبارزه و کنترل فتنه سال 88، تأثیرگذار بودند و فتنه حجیمی که توسط استکبار جهانی علیه مردم ایران، رهبر انقلاب اسلامی، وحدت جامعه اسلامی، اصل انقلاب اسلامی و راه وسیره امام خمینی (ره) طراحی شده بود، مدیریت بحران کردند.

 

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: مدیریت بحران ولی فقیه در سال 88، نقطه ممتازی در رهبری ایشان بود به طوری که رهبریت ایشان در سال 88 مورد تعجب بسیاری از افراد سیاسی در جهان شد که چگونه مقام معظم رهبری (مد ظله) توانست کشتی انقلاب اسلامی را در این دریای هولناک و امواج سهمگین به ساحل آرامش برساند.

 

مقام معظم رهبری (مدظله) و تمدن‌سازی نوین اسلامی در قرن حاضر

 

عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان عنوان کرد: ولایت مطلقه فقیه یک مدیریت کاملا بدیع و جدید است که برای مراکز استراتژیک و آکادمیک غرب جلب توجه کرده است و در دنیای مدرن که به عقیده نیچه مرگ خدا را مطرح کردند و اعتقاد داشتند که دوران دین تمام شده است، به یکباره می‌بینیم که دین تحت عنوان اسلام انقلابی و انقلاب اسلامی ظهور می‌کند و قدرت سیاسی و مدیریت سیاسی بین‌المللی به منصه ظهور آورده می‌شود.

 

پروفسور گندمکار با بیان این که مقام معظم رهبری (مدظله) در بحث تمدن سازی نوین اسلامی در قرن حاضر از تمام پتانسیل‌ها استفاده کردند، گفت: رهبری ولی فقیه تنها منوط به داخل کشور ایران نبود، بلکه ایشان تمام نیروهای انقلابی و ضداستکباری جهان از جمله لبنان، سوریه، فلسطین، عراق، بحرین و دیگر کشورهای اسلامی را عملا رهبری می‌کنند و شیوه‌ای که ایشان در پیش گرفتند، نشان می‌دهد که عنوان ولی امر مسلمین جهان برازنده این نوع رهبری است.

 

وحدت جهانی امت اسلامی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظله) بوده است

 

وی با اشاره به این که وحدت جهانی امت اسلامی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری (مد ظله) بوده است، افزود: ایشان منادی وحدت جهان و امت اسلام هستند، در حالی که اگر ایشان یک نوع گرایش شیعه افراطی را پیش می‌گرفتند، باعث ایجاد اختلافات اساسی میان مذاهب مختلف اسلام می‌شد.

 

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: سیره درون سیستمی مقام معظم رهبری (مد ظله)، وحدت اسلامی است؛ ایشان برای مراجع و فقهای عظام شیعه و سنی احترام زیای قائل هستند و پشتیبانی ایشان از موجودیت همه مذاهب اسلامی و احترام به مذاهب اسلامی بسیار مهم و تأثیرگذار است.

 

 

امروز مقام معظم رهبری (مد ظله) بدون شک رهبر بلامنازع اسلام در جهان اسلام هستند

 

وی تأکید کرد: آیت الله خامنه‌ای (مد ظله) بعد از امام خمینی (ره) بدون شک رهبر بلامنازع اسلام در جهان اسلام و رهبر مقاومت اسلامی در کل جهان اسلام هستند، پیروزی 33 روزه مقاومت مردم لبنان، مدیون مقام معظم رهبری (مد ظله) است، به طوری که موضع گیری‌های ایشان در همان زمان بسیار اثرگذار بود.

 

عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان یادآور شد: افشاگری‌های مقام معظم رهبری (مد ظله) و بصیرت بخشی ایشان در افشا کردن سیاست‌های استکبار جهانی از جمله انگلیس فریبکار، آمریکای جنایتکار و اسرائیل غاصب در سال‌های اخیر بسیار مهم بود و موفقیت‌هایی که امروز در جهان اسلام پیش آمده است، مدیون مدیریت و رهبریت ایشان است.

 

آیت الله گندمکار عنوان کرد: سخنرانی‌ها و موضع گیری‌های به موقع و حساس و سرنوشت ساز مقام معظم رهبری (مد ظله)، به نهضت‌های انقلابی و بیداری اسلامی کمک کرد، دفاع از مظلومین و مستضعفان عالم در اقصی نقاط جهان، جلوگیری از تجزیه عراق و دیگر کشورهای اسلامی، دفاع از برادران اهل سنت و تمامی مذاهب اسلامی باعث شد که مجمع تقریب مذاهب اسلامی تحت امر ولی فقیه در ایران و کشورهای اسلامی تأسیس شود و فعالیت کند.

 

رهبری کارآمد و بین‌المللی رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) واکاوی شود

 

وی اظهار داشت: من از مفهوم فرماندهی کل قوا این گونه برداشت می‌کنم که بخشی از این قوا در ایران، بخشی در فلسطین، بخشی در سوریه، عراق، لبنان، بحرین و دیگر کشورهای اسلامی جهان است و آیت‌الله العظمی خامنه‌ای عملا ولی امر مسلمین جهان و فرمانده کل قوای نیروهای انقلابی اسلامی در جهان اسلام هستند.

 

عضو گروه مطالعات تطبیقی دانشگاه جورج آگوست گوتینگن آلمان تصریح کرد: عنوان ولی امر مسلمین جهان، عنوانی است که اکثر رهبران جهان اسلام در جلسه اجلاس سران کشورهای اسلامی خطاب به مقام معظم رهبری (مد ظله) به کار بردند و در بیانات خود به آن معترف بودند.

 

آیت الله پروفسور گندمکار در پایان گفت: در فضای کنونی، شخصیت‌ها و اندیشمندان اسلامی در جهان اسلام، دیدگاه‌هایی نسبت به رهبر انقلاب اسلامی ایران ابراز کردند که رهبری کارآمد و بین‌المللی ایشان باید واکاوی شود تا جهان اسلام قدردان و شاکر وجود چنین رهبر فرزانه و انقلابی باشد.

 

 تهیه و تنظیم:زهرا قربانی

کد خبر 486518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناصر عبدالباقی IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۸
    2 0
    سلام بهترین مصاحبه تحلیلی در باره آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی است. یکی از طلاب پاکستان عبدالباقی ناصر
  • ایمان ابراهیمی IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
    2 0
    فوق العاده بود. الحمد لله