عالمی مورد اعتمادِ امام و امت / ترغیب علمای الازهر به مطالعه آموزه های تشیع

خبرگزاری شبستان: علما و فضای حوزه، آیت الله محی الدین انواری را عالمی مخلص معرفی کردند که تؤامان مورد اعتماد امت و امام بود؛ اعتمادی که حکایت از عمقِ اخلاص، تدین، بصریت و مجاهدت ایشان دارد.

خبرگزاری شبستان: آیت ‌الله محی‌الدین (محمدباقر) انواری از یاران دیرین امام خمینی (ره) است که با شروع نهضت اسلامی در سال 42 پا به عرصه مبارزه نهاد. وی در سال ١٣٥٨ به عنوان نماینده امام و سرپرست حجاج ایرانی در مراسم حج و در سال 59 در به عنوان نماینده امام در ژاندارمری کل کشور منصوب شد. آیت الله انواری علاوه بر تدریس علوم دینی در سطوح عالی، سال ها امامت جماعت مسجد «چهل‌تن» در بازار و مسجد جامع نارمک تهران بودند و سرانجام سال 1391 پس از سالها خدمت به اسلام و انقلاب به دیار باقی شتافتند. برای آشنایی بیشتر با این عالم وارسته با تعدای از علما و فضلای تهران گفتگویی داشتم که تقدیم می شود.

 

عالمی مورد اعتمادِ امام و امت

حجت الاسلام والمسلمین جواد طوبایی، استاد حوزه و تولیت آستان مقدس امامزاده سید اسماعیل تهران با بیان اینکه آیت الله انواری، عالمی امین و مورد اعتماد امام، مقام معظم رهبری و مردم خاصه انقلابیون بودند، گفت: اینکه فردی تؤامان مورد اعتماد امت و امام باشد حکایت از عمق بصریت، اخلاص، تدین و مجاهدت ایشان دارد.

وی افزود: ایشان زمانی که امام چندان شناخته شده نبودند در معرفی ایشان کوشیدند هرچند متحمل سختی های بسیاری شدند. به ویژه که آقای ربانی، شخصیت انقلابی و نه صرفا علمی امام را تبلیغ می کردند.

 

ترغیبِ علمای الازهر به مطالعه آموزه های تشیع

تولیت آستان مقدس امامزاده سیداسماعیل با بیان اینکه آیت الله انواری، فقیهی مبرز بودند، ادامه داد: ایشان بارها از طریق مباحثه های مختلف توانسته بودند علمای الازهر را ترغیب به مطالعه تشیع کنند.

وی در پایان برگزاری بزرگداشت های علما را گامی بسیار مهم و ارزشمند در احیای معارف راستین دانست و گفت: اینگونه برنامه ها زمینه ساز تقویت ارتباط  علما با مردم و همچنین ایجاد انگیزه در میان طلاب و روحانیون جوانتر می شود.

 

عالمی که از قبول مقام، پرهیز می کرد

حجت الاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی، تولیت مدرسه علمیه ثقلین و رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد که سالها در جامعه روحانیت مبارز، همکار آیت الله انواری بود با بیان اینکه قبول مسئولیت های مختلف از سوی ایشان درحالی بود که بارها از پذیرش آنها اجتناب می کرد، افزود: نقل است وقتی مقرر شد ایشان به عنوان اولین رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد انتخاب شوند ابتدا قبول نکردند و گفتند: آیت الله مهدوی کنی مستحق تر از بنده برای این پست هستند. این تواضع ریشه در اخلاص محض دارد.

وی ادامه داد: آیت الله انواری ضمن اینکه فردی مخلص و متقی بودند، بصیرت فزاینده ای داشتند. علمایی را می توان نام برد که واد سجایای اخلاقی بسیاری اند اما فاقد بصیرت اند لذا در موقعیت های حساس نمی توانند موضع گیری های دقیق و سنجیده بگیرند.

 

آیت الله انواری، شخصیتی حرکت آفرین و تحول زا بودند

عضو جامعه روحانیت مبارز تهران با بیان اینکه ایشان جامع صفات حسنه بودند، گفت: جمع میان تقوی، اخلاق، بصیرت، مبارزه و علم در فردی از او شخصیتی می سازد که حرکت آفرین و تحول زا می آفریند.

وی افزود: آیت الله انواری در هر یک از مناصبی که اعم از امام جماعت تا نماینده امام در ژاندارمری حضور داشتند با مدیریتی مقتدرانه همراه با گشاده رویی مبدأ تحولات مفید بودند. مطمئنا ایجاد انسجام و نظم میان مساجد در دوران تصدی مسئولیت در مرکز رسیدگی به امور مساجد از مصادیق این مدیریت بود.

 

اعتماد مثال زدنی امام به آیت الله انواری 

حجت الاسلام والمسلمین مطلبی، استاد حوزه و امام جماعت مسجد ابوذر تهران، آیت الله انواری را سرچشمه تحولات بسیار در عرصه های انقلابی، دینی و فرهنگی دانست و ادامه داد: آیت الله انواری به به دستور امام (ره) ایشان مامور شدند تا مساجد منطقه را احیا کنند که نشان‌ دهنده عمق اعتماد رهبر کبیر انقلاب اسلامی به ایشان بود. مطمئنا در کنار تمام صفات و محاسن ایشان، اعتماد وسیع و کم نظیر امام به ایشان، مثال زدنی است. 

وی گفت: آیت الله انواری، عالمی بود که به تدریس و تربیت طلاب بسنده نکرد بلکه سوق دادن طلاب و مردم در مسیر نهضت امام و مبارزه علیه طاغوت را رسالت خود می دانست.

 

تبلیغِ همراهی دین و سیاست در دوره جولان سکولارها

امام جماعت مسجد ابوذر تهران افزود: آیت الله انواری تلاش بسیاری برای تبیین تفکیک ناپذیری دین از سیاست داشت و در تمام سالهای مبارزه تأکید داشت که نهضت انبیاء و اولیا مؤید جدانبودن دین از سیاست است. آنچه اهمیت کار تبلیغی ایشان در این زمینه را بیشتر می کند بیان همراهی سیاست با دین در اوجِ جولان سکولارها در بدنه حاکمیت و کمونیست ها در فضای دانشگاهی و روشنفکری بود.

وی با بیان اینکه آیت‌الله انواری با تمام وجود از نظام اسلامی دفاع می کرد و معتقد بودند که اوجبِ واجبات است، ادامه داد: ایشان به همان اندازه که برای شکل گیری، تثبیت و تداوم نظام تلاش می کرد برای براندازی نظام فاسد طاغوت نیز تلاش می کرد.

کد خبر 486403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha