ظریف در چین چه می کند؟

خبرگزاری شبستان: وزیر خارجه کشورمان که از شب گذشته وارد پکن شده به دیدار وگفتگو با همتای چینی پرداخت.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان صبح روز گذشته تهران را به مقصد پکن در حالی ترک کرد که در پاسخ به دعوت همتای چینی خود به این کشور سفر می کرد.

ظریف شب گذشته وارد این کشور شد و از صبح امروز به اجرای برنامه های سفرش پرداخت.

ظریف در اولین گام با وانگ یی وزیر خارجه چین دیدار و گفتگو کرد.

وی در گفت و گوی مطبوعاتی مشترک با همتای چینی خود در شهر پکن پایتخت چین همچنین از رویکردهای غیرسازنده جاری در فضای سیاسی آمریکا و کارشکنی های احتمالی برخی جریانات در آمریکا به شدت انتقاد کرد.

وزیر امور خارجه ایران افزود: متاسفانه گروهی در آمریکا و گروهی در منطقه به ویژه رژیم صهیونیستی منافع خود را در درگیری و تنش دنبال می کنند و ما امیدواریم با گذر از این دوره در آمریکا همه طرف ها خود را با خواست جامعه بین الملل برای حل و فصل صلح آمیز مسایل مهم دنیا تطبیق دهند.

ظریف از نقش سازنده چین در اجرای طرح بازنگری و بازسازی راکتور آب سنگین اراک و سایر حوزه های برنامه جامع اقدام مشترک استقبال کرد.

وی گفت: ایران امیدوار است این رویکرد مثبت در روابط دو کشور به طور مداوم استمرار داشته باشد و باعث ترغیب همکاری های گسترده در بخش های دیگر شود.

وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد: با رفع موانع غیرقانونی علیه همکاری ها با ایران، روابط تهران - پکن بیش از پیش گسترده شده است و این روند تداوم خواهد داشت.

«ظریف» در باره حضور شرکت های چینی در دوران پس از لغو تحریم ها در ایران گفت: ایران برای روابط با چین اهمیت زیادی قابل است. چون چین در روزهای سخت کنار ایران بوده است و دو کشور به لحاظ مواضع مشترک شریک راهبردی یکدیگر هستند.

وی گفت: منابع انسانی، مادی و معنوی در ایران بسیار گسترده است و با رفع موانع غیرقانونی علیه ایران علاقمندی سرمایه گذاران برای حضور در ایران دوچندان شده و این موضوع سبب شده است شاهد حضور نمایندگان شرکت های مختلف در ایران باشیم.

وزیر امور خارجه ایران گفت: شرکت های چینی به دلیل آنکه در طول مدت تحریم ها در ایران حضور داشته اند، طبیعتا از مزیت های بهتر و بیشتری نسبت به سایر رقبا برخوردار هستند و این باعث می شود تا حضور این شرکت ها در ایران گسترده تر از قبل باشد.

ظریف افزود: ظرفیت های اقتصادی بازار ایران آنقدر بزرگ و وسیع است که شرکت های چینی و غیرچینی می توانند در کنار هم به فعالیت های اقتصادی بپردازند.

وی همچنین نقش چین در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک را ستود و گفت: ایران از ایفای نقش مثبت پکن در اجرای زمینه های مختلف برنامه جامع اقدام مشترک استقبال می کند و با رفع موانع غیرقانونی ایجاد شده علیه تهران، طبیعتا همکاری دو کشور بیش از گذشته گسترش خواهد یافت.

وزیر امور خارجه ایران گفت: روابط ایران و چین بسیار گسترده و عمیق است و عرصه های مختلف را با اشتراکات فراوان در برمی گیرد. اقتصادهای دو کشور مکمل یکدیگر هستند و دو طرف می توانند از فرصت ها و شرایط موجود برای تقویت این روابط استفاده کنند.

وی با تقدیر از نقش سازنده چین در رسیدن به برنامه برنامه جامع اقدام مشترک گفت: چین در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک و بازطراحی راکتور آب سنگین اراک نقش سازنده ای دارد و ایران با توجه به نقش محوری چین از گسترش روابط با پکن استقبال می کند.

ظریف گفت: اعتقاد داریم با شروع اجرای برجام و لغو موانع غیرقانونی که علیه ایران ایجاد شده است، روابط دو کشور توسعه چشمگیرتری خواهد یافت.

وی ایران و چین را شرکای قابل اعتماد در بخش های انرژی، توسعه اقتصادی، منطقه ای و حمل و نقل دانست و تصریح کرد: می توانیم از این پس همکاری های خود را علاوه بر موارد یاد شده در سایر عرصه ها گسترش دهیم.

وزیر امور خارجه ایران به این نکته که دو کشور مواضع مشترکی در حل و فصل مسایل سیاسی و بین المللی دارند نیز اشاره ای کرد و گفت: این آمادگی از سوی دو طرف وجود دارد که نقش مهمی در پایان دادن به خشونت ها در عراق، یمن و همچنین برقراری صلح در افغانستان و سوریه ایفا کنند.

وی با بیان اینکه سفرش به چین سومین سفر و هفتمین دیدار رسمی با همتای چینی اش است، ابراز امیدواری کرد که این نشست ها و گفت و گوها زمینه ساز گسترش و تعمیق مناسبات دوجانبه باشد.

وزیر امور خارجه جمهوری خلق چین نیز در این گفت و گوی مطبوعاتی گفت: بدون حضور جمهوری اسلامی ایران حل بحران خاورمیانه غیرممکن است.

«وانگ یی» با اشاره به محورهای مذاکراتش با «محمدجواد ظریف»، نقش تهران را در حل بحران های منطقه ای بنیادین و بسیار سازنده و موثر توصیف کرد.

وی به نقش ایران در حل بحران های منطقه ای پس از توافق هسته ای اشاره کرد و گفت: بی تردید برنامه جامع اقدام مشترک بر جغرافیای سیاسی منطقه خاورمیانه و بسیاری حوزه های مرتبط آن تاثیر خواهد داشت

وزیر امور خارجه چین گفت: تردیدی نیست که اگر همه طرف های ذی ربط به تعهداتشان در برنامه جامع اقدام مشترک عمل کنند، فضا برای رسیدن به توافقات، بیشتر و حل و فصل مناقشات منطقه ای مثبت تر خواهد شد.

«وانگ» موضوع هسته ای ایران و توافقات صورت گرفته در این باره را مساله مهمی توصیف کرد که اوضاع منطقه را تحت تاثیر قرار خواهد داد و تاکید کرد: شکی نیست که این توافق به تثبیت اوضاع منطقه کمک خواهد کرد.

وی به نقش محوری ایران در تامین ثبات و امنیت منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت: ایران به عنوان یک کشور بزرگ و بازیگر تاثیرگذار در خاورمیانه مطرح است و اطمینان داریم که بدون حضور تهران مشکلات منطقه ای قابل حل و فصل نیست و ایران پس از توافق هسته ای نقش مثبت تر و سازنده تری در تحولات منطقه ایفا خواهد کرد.

وزیر امور خارجه چین دستیابی به توافق میان ایران و پنج به علاوه یک را دستاورد مهم و قابل توجه سیاسی دانست و گفت: این نشان می دهد مشکلات بین المللی هرچقدر هم سخت و بغرنج باشد، با پافشاری بر گفت و گو می توان راه حل سیاسی برای آنها یافت و اطمینان داریم این تجربه در آینده در موارد دیگر قابل استفاده خواهد بود.

«وانگ» گفت: پکن خواستار اجرای سریع برنامه جامع اقدام مشترک و پایبندی همه طرف ها به اجرای تعهداتشان است و در همین چارچوب به تعهدات سیاسی خود عمل خواهد کرد.

وی گفت: طبیعتا پس از دستیابی به توافق هسته ای، روابط تهران و پکن که پیشتر گسترده بوده است، رشدی چشمگیر تر خواهد داشت.

وزیر امور خارجه چین به سخنان همتای ایرانی اش اشاره کرد و گفت: اعتماد کامل چین به ایران در روابط سیاسی و اقتصادی آینده مناسبات را تضمین می کند.

«وانگ» با ابراز رضایت از شرایط بین المللی در دوران پس از لغو تحریم های ایران گفت: چین در زمان های سخت شریک قابل اعتماد ایران بوده است و امروز هم در کنار ایران خواهد بود.

وی نقش چین در بازطراحی راکتور آب سنگین اراک را مطرح کرد و گفت: چین بر تداوم نقش سازنده اش در ارتباط با برنامه هسته ای ایران ادامه می دهد.

رییس دستگاه دیپلماسی چین گفت: در مورد بحران های منطقه ای در خاورمیانه و شمال آفریقا با وزیر امور خارجه ایران رایزنی کرده و دو طرف تاکید دارند که نباید اوضاع رو به وخامت برود. باید راه حل جامعی برای همکاری در مبارزه با تروریسم تدوین و یافت شود.

وی به روابط پکن - تهران نیز اشاره ای کرد و گفت: دو طرف برای آغاز مذاکرات راهبردی به توافق رسیده اند و بر همین اساس سطح مذاکرات ارتقا یافته و محتوای همکاری ها در آینده غنی تر خواهد شد.

وزیر امور خارجه چین همکاری های دو کشور را تعاملاتی با سابقه دیرینه و مطلوب توصیف کرد و گفت: چین و ایران دو اقتصاد مکمل هستند و طرح های اقتصادی از جمله احیای جاده ابریشم از بسترهای همکاری پیش روی آنها است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در ضیافت نهار «وانگ یی» وزیر خارجه چین شرکت کرد.

در این مراسم، علاوه بر وزیران خارجه چین و ایران، شماری از مقامات بلندپایه و معاونان وزارت امور خارجه چین نیز حضور داشتند.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه سفر یک روزه خود به چین، عصر امروز دیدارهای جداگانه ای با «لی کچیانگ» نخست وزیر و «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی و رایزن عالی سیاسی و امنیتی چین انجام می دهد و با مقامات چینی در خصوص مهمترین مسائل بین الملل به گفت وگو می نشیند.

«ظریف» امشب پکن را به قصد داکا پایتخت بنگلادش ترک می کند.

 

کد خبر 486398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha