۳۰ درصد زنان تحصیلکرده بیکار هستند

خبرگزاری شبستان:وزیر صنعت، معدن و تجارت بر لزوم انجام اقدامات جدی در حوزه زنان تاکید کرد و گفت: ۳۰ درصد از زنان تحصیلکرده جامعه بیکار هستند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در افتتاح دومین نمایشگاه بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار گفت: در تعالیم عالیه اسلام هیچ تفاوتی بین زن، مرد، اقوام، قومیت ها و زبان های مختلف وجود ندارد تنها امتیاز انسان ها نسبت به یکدیگر در دین مبین اسلام تقوا و پرهیزگاری آنهاست که ملاک عمل می باشد و خدمت به خلق خداوند نیز یکی از بهترین کارهایی است که می توان انجام داد.

 

وی با اشاره به نقش زنان در توسعه پایدار کشور اظهار کرد: البته نقش اصلی تشکیل خانواده و پرورش دختران و پسران لایق برای خدمت گذاری به جامعه است ولی این کفایت نمی کند بلکه باید در توسعه و پیشرفت کشور نیز سهیم باشند.

 

نعمت زاده با بیان اینکه در دو قرن اخیر زنان نقش مهمی در توسعه کشورها در سطح دنیا داشتند، تصریح کرد: در کشور ما نیز نقش زنان در پیشرفت و توسعه کشور مؤثر بوده است به گونه ای که ما در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی شاهد رشد ورودی زنان در دانشگاه ها از زیر 30 درصد به بالای 60 درصد بودبم.

 

وی ادامه داد: این امر نشان می دهد که هم انقلاب و هم مردم ما توجه ویژه ای بر افزایش سطح دانش و توانمندی زنان خود دارد.

 

وزیر صنعت با اشاره به اینکه افرادی که مجهز به علوم و فنون مختلف هستند نقش آفرینی بیشتری نسبت به کسانی که از این مهم برخوردار نیستند در رشد و توسعه کشور دارند، خاطرنشان کرد: هرچند خروجی دبیرستان ها و دانشگاه های ما نسبت به گذشته به مراتب بیشتر شده است ولی از سوی دیگر زمینه رشد برای جذب آنها در بازار کار و ارایه خلاقیت ها و بروز توانمندی های زنان کاهش یافته است که به اعتقاد بنده این مسئله بزرگی در کشور ما می باشد.

 

وی ادامه داد: خود زنان نیز باید در راستای نقش آفرینی خود در توسعه و پیشرفت کشور تلاش کنند و ما مردان هم کمک می کنیم که زمینه های اشتغال را برای بروز خلاقیت های فکری، ذهنی و توانمندی های آنها در جامعه به منصه ظهور برسد.

 

نعمت زاده در ادامه افزود: ما آمدیم بعضی از مشاغل را به خاطر ماهیت شان به خانم ها اختصاص دادیم چون آقایان جایگاه و حضور بیشتری در این زمینه ها داشتند، مثلا آزمایشگاه ها، امور مالی، حقوقی و فنی را به زنان اختصاص دادیم و مردان را در قرار گرفتن این جایگاه ها تخلیه کردیم.

وی تصریح کرد: زنان در آموزش و پرورش به طور سنتی تا دبیرستان می توانند یکه تازی کنند.

 

وزیر صنعت با بیان اینکه حوزه های هنری یکی دیگر از مواردی است که ما مردان اجازه می دهیم زنان حضور بیشتری در آنجا داشته باشند، تصریح کرد: زنان فقط نباید خواستار بکارگیری آنها در بخش های دولتی شوند چون برای توسعه پایدار کشور نیازمند این هستیم که بخش های دولتی را کاهش دهیم و آنها می توانند در بخش های هنری و خصوصی فعالیت داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه بیکاری زنان 2 برابر نرخ بیکاری مردان گزارش شده است، اظهار کرد: می طلبد که مسئولان در این زمینه اقدامات مهمی انجام دهند که برگزاری دومین نمایشگاه بین المللی نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار می تواند زمینه فعالیت و ظهور زنان در توسعه کشور فراهم کند.

 

وی با بیان اینکه خانم مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان همیشه در جلسات دولت و کمیسیون ها پیگیر مشکلات حوزه زنان می باشد، خاطرنشان کرد: باز هم باید اقدامات جدی در راستای نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار کشور صورت گیرد.

 

وی با بیان اینکه برخی از مشکلات حوزه زنان به خود بانوان برمی گردد، تصریح کرد: با بعضی از بانوان کارآفرین صحبت می کردم که چرا در نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار شرکت نکرده اند گفتند ما در نمایشگاه های اختصاصی شرکت نمی کنیم چون زیاد دیده نمی شویم ولی در نمایشگاه های تخصصی که بازدیدکنندگان زیادی دارتد تمایل بیشتری به شرکت داریم بنابراین می توان گفت که بخشی از مشکلات حوزه زنان و نقش آفرینی آنها در جامعه به خود آنها برمی گردد.

 

وی با بیان اینکه زنان 50 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، اظهار کرد: امیدواریم حضور پربرکت شما کارآفرینان در این نمایشگاه موجب حمایت جدی تر از زنان باشد.

 

وی با بیان اینکه 23 میلیون جمعیت فعال در کشور وجود دارد که در این میان سهم زنان بسیار پایین است، گفت: اگر غیر شاغلان را نیز به این آمار اضافه کنیم 12 تا 15 درصد زنان فعال در کشور داریم.

 

وی با بیان اینکه 30 درصد از زنان تحصیلکرده کشور بیکار هستند، خاطرنشان کرد: زنان تحصیلکرده و کارآفرینان می توانند الگویی برای زنان جامعه باشند.

 

وی با اشاره به تشکیل کلاس های کوتاه مدت کارآفرینی زنان در مرکز آموزشی صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: با استفاده از تجربیات سایر کشورهای خارجی می توانیم اقدامات خوبی را در راستای نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار کشور انجام دهیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: درست است که کارآفرینی یک اقدام جمعی است ولی عزم و اراده تک تک شما مهم تر است که در صورت تجمیع اراده یکدیگر می توانید موثر واقع شوید.

 

کد خبر 486328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha