ازدواج امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)الگوی موفقی برای جوانان

خبرگزاری شبستان:یک دکترای الهیات با اشاره به سالروز ازدواج امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) عنوان کرد: ازدواج و زندگی این دو بزرگوار الگوی یک زندگی موفق و کامل است که نسل جوان باید به آن توجه داشته باشند و سرمشق زندگی خود قرار دهند.

اکرم پورنهاوندی، استاد دانشگاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) با اشاره به ویژگی های ازدواج پایدار گفت: باید این فرهنگسازی را ایجاد کنیم که ازدواج پیوند 2 روح است و جسم به تبع آن کنار هم قرار می گیرد.

 

وی افزود: اکثر جوانان تصور می کنند در ازدواج دو جسم می خواهد با هم پیوند بخورد اما در واقع دو روح است که با هم پیوند برقرار می کنند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به شاخصه ها و مؤلفه های لازم برای پایداری پیوند و ازدواج ماندگار خاطرنشان کرد: جوانان در مرحله اول باید یک شناخت کافی از خود، سلایق، حیطه اجتماعی، اقتصادی و علمی داشته باشند و ببینند در وجود خودشان آن شخصیت ثابت و پایدار وجود دارد که بخواهند با فرد دیگری ازدواج کنند تا بتوانند ازدواج ثابت و ماندگاری داشته باشد.

 

این کارشناس روانشناسی ادامه داد: برای ایجاد ازدواج ماندگار و ثابت باید خود طرفین آرامش داشته باشند چون تا وقتی که خود فرد آرامش نداشته باشد نمی تواند آرامشگر فرد دیگری باشد یعنی خود فرد با وضعیت ثابت ویژگی های انسانی را باید داشته باشد تا بتواند با یک انسان دیگر پیوند بخورد و به آن انسان هم آرامش بدهد.

 

پورنهاوندی انتخاب همسر را شاخصه مهم دیگری در پایداری ازدواج عنوان کرد و افزود: خود این مرحله پروسه خیلی مهمی است.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افراد وقتی به شناخت کافی از خود برسند می توانند در انتخاب فردی که صلاحیت همسری شان را دارد درست عمل کنند، بنابراین این دو مولفه لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

 

دکترای الهیات با اشاره به سالروز ازدواج امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) عنوان کرد: ازدواج و زندگی این دو بزرگوار الگوی یک زندگی موفق و کامل است که نسل جوان باید به آن توجه داشته باشند و سرمشق زندگی خود قرار دهند.

 

پورنهاوندی با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) خواستگاران زیادی داشتند اما به حضرت علی (ع) جواب مثبت دادند چرا که به شناخت کامل از خود رسیده و ویژگی های شخصیتی خود را خوب درک کرده بودند بنابراین ایشان را به عنوان همسر برگزیدند.

 

وی با تأکید بر اهمیت تعامل و ارتباط با همسر پس از ازدواج تصریح کرد: اشکال زندگی مشترک بسیاری از جوانان این است که فنون ارتباط با همدیگر را یاد نگرفته اند که اشکال اصلی برمی گردد به والدین، آموزش و پرورش و جامعه چرا که ما فرزندانمان را برای زندگی مشترک آموزش نمی دهند.

 

این استاد دانشگاه افزود: ما فرزندانمان را همسر بار نمی آوریم و در مدارس به فرزندانمان نحوه رفتار و تعامل با افراد مختلف از جمله دوستان، اعضای خانواده، مادر، همسر و اقوام آموزش داده نمی شود.

 

جوانان باید فنون ارتباط با همسر را بیاموزند

 

کارشناس روانشناسی با بیان اینکه جوانان باید فنون ارتباط با همسر را بیاموزند، تصریح کرد: اگر به سیره زندگی امیرالمومنین و حضرت فاطمه (س) بپردازیم می بینیم این فنون را خیلی خوب بلد بودند و در زندگی به کار می بستند که این خود رمز پایداری ازدواج این بزرگواران بوده است.

 

پورنهاوندی با اشاره به اهمیت مشورت در تصمیم گیری های میان زوجین اذعان داشت: حضرت علی (ع) برای امور مختلف مربوط به زندگی مشترک شان با حضرت فاطمه مشورت می کردند که نکته بسیار زیبا در اینجاست که حضرت فاطمه (س) با ظرافت در این مشورت گیری پاسخ می دادند. در واقع نوع رفتار و فنون صحبت و ارتباط با همدیگر را بلد بودند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت انجام پیاده روی های دونفره به دور از فرزندان و مشغله های زندگی تاکید کرد: حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه(س) در پیاده روی هایی که با هم انجام می دادند برای یکدیگر شعر می خواندند و اوقات خوب و خوشی را در این مدت سپری می کردند. اقدام این بزرگواران به تعبیر پیک نیک های یک روزه که در آن محیط فضای شاد و آرامی ایجاد می شود و ارتباطات را خیلی محکم تر و پایدارتر می کند.

 

وی با بیان اینکه زوجین وقتی با یکدیگر خلوت می کنند به گله گزاری و بیان مشکلات شان می پردازند که این امر در ارتباط و تعامل میان آنها تأثیر منفی می گذارد، افزود: خانواده ها و زوج های جوان باید سیره و منش زندگی این دو بزرگوار را الگوی خود قرار دهند تا بتوانند زندگی پایداری داشته باشند.

 

این استاد دانشگاه تأکید کرد: جوانان برای اینکه بخواهند زندگی ثابت و پایداری داشته باشند در ابتدا باید مؤلفه های ثابتی برای خود ایجاد کنند تا بر اساس آن بتوانند در زندگی مشترک شان ثبات ایجاد کنند.

 

دکتر پورنهاوندی با بیان اینکه برای اینکه نسل جوان با شیوه های زندگی آشنا شود به یک بسیج همگانی نیاز است، اذعان داشت: رسانه ها، والدین، دولت، آموزش و پرورش و آموزش عالی هر کدام در این بسیج عمومی برای آموزش شیوه ها و سبک زندگی برای ایجاد ازدواج پایدار سهیم هستند.

 

وی با اشاره به اهمیت الگوسازی از زندگی ائمه به ویژه زندگی امام علی و حضرت فاطمه برای نسل جوان تصریح کرد: در حال حاضر بهترین راهکار تبیین شاخصه های زندگی این دو بزرگوار است و اینکه به صورت غیرمستقیم سیره این عزیزان را به نسل جوان معرفی کنیم تا جوانان به شناخت کافی در این زمینه دست یابند.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید برنامه هایی تهیه شود که در خصوص ویژگی های اخلاقی و روش زندگی این بزرگواران مباحثی مطرح شود و فرزندانمان در قالب این برنامه ها نکات نابی بشنوند که این خود می تواند در تربیت نسل جوان خیلی مؤثر باشد. 

 

دکتر پورنهاوندی با بیان اینکه باید از روش و سیره زندگی حضرت علی و حضرت فاطمه درس بیاموزیم و روش آنها را الگوسازی کنیم، خاطرنشان کرد: جوانان وقتی اطلاعات بیشتری در مورد روش و سیره زندگی این بزرگواران کسب کنند ناخودآگاه ارتباط روحی و معنوی با این بزرگواران برقرار می کنند و به سمت پیروی از زندگی آنان حرکت می کنند که این الگودهی را می توانیم در قالب فیلم، آموزش های روانشناسی در مدارس، آموزش عالی و سایر شیوه ها و ابزارهایی که می تواند در این زمینه موثر باشد، استفاده کنیم.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) برای جوانان ما جذاب هستند و لازم نیست خیلی تلاش کنیم که آنها را جذاب کنیم چرا که محبت اهل بیت در دل همه وجود دارد و همه جوانان این بزرگواران را دوست دارند، باید با شیوه های خیلی ظریف و غیرمستقیم این بزرگواران را معرفی کنیم تا جوانان بتوانند الگوسازی مناسبی از زندگی ایشان داشته باشند.

 

 

 

 

کد خبر 486215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha