به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، هنر شیعی را می توان در جای جای سرزمین اسلامی به عینه دید. هر جا که عشق به معصومین به گونه ای خارق العاده تجلی می کند هنر شیعی نمود می یابد. نمودی عاشقانه در رنگهایی زیبا و جذاب که مخاطب را به غایت روحانی خود می برد و مانع استغراق او در عالم ماده میشود.
این هنر نقش برجستهای به لحاظ انگیزش شور قدسی، تقویت خیال، تطهیر روح و تزکیه نفس، توجه به اولیا و نفرت از اشقیا شیعه در طول تاریخ است. این نوشتار، معنای هنر شیعه را در عرصه معماری، حجاری، خاتمکاری، گرهچینی، سفالگری، خوشنویسی، تذهیب، نگارگری، قلمکاری و نقوش و مهرها و شعر و داستان و موسیقی، تعزیه، قالیبافی و پارچهبافی بررسی و معرفی میکند.
هنر مجموعهای از آثار یا فرآیندهای ساخت انسان است که در جهت اثرگذاری بر عواطف، احساسات و هوش انسانی و یا به منظور انتقال یک معنا یا مفهوم خلق میشوند.به تناسب نوع حکومتهای اسلامی، اعم از شیعی و غیر شیعی در دورههای گوناگون تاریخی شیوه نمایش عناصر شیعی در هنر تغییر کرده است. هنگامی که شیعیان دچار محدودیت بودند این عناصر کمتر بوده و هنگامی که خود حکومت را به دست گرفتهاند، این عناصر افزایش داشتهاند.
هنرمندان شیعه در گذشته و امروز نقش بسیار چشم گیری در خلق آثار ارزشمند هنری در رشته ها و زمینه های گوناگون به ویژه در زمینه های معماری، نقاشی،خطاطی،کتیبه نگاری،تعزیه و نمایش و ... و رشد و اعتلای هنر در جهان داشته اند.
کتاب «معنای هنر شیعی» در 220 صفحه و به بهای 115 هزار ریال توسط انتشارات بوستان کتاب عرضه شده است.
نظر شما