جعفر بای، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با یادآوری سالروز ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه که بهترین معیار برای الگوی ازدواج جوانان هستند درباره مهمترین دلایل بی ثباتی خانواده ها بیان کرد: تغییر شاخص ها و معیارهای انتخاب همسر بر اساس نظام ارزشی نسل جدید دستخوش تغییرات شگرفی شده است.
وی افزود: معیار انتخاب با شاخص های جوان امروزی نقص هایی اساسی دارد و آنان به مادیات تا مسایل اخلاقی و معنوی بیشتر بها می دهند.
بای ادامه داد: جوانان امروز به زیبایی ظاهری، موقعیت اجتماعی بیشتر از هنر و توانمندی و ظرفیت، اندیشه و افکار، باورهای اعتقادی و مذهبی بها می دهند.
این جامعه شناس تاکید کرد: جوانان امروزه تحت تاثیر هجوم فرهنگی جنگ امروز، شاخص های کوتاه مدت و گذرا را مدنظر می گیرند. قطعا بر اساس این شاخص ها زندگی ناپایدار شکل خواهد گرفت و قوام و دوامی نخواهد داشت.
وی بیان کرد: جوان امروزی علاقه مند است تجربه اندوزی کند تا تجربه بیاموزد و میل استفاده از تجارب دیگران را ندارد. در نتیجه والدین در انتخاب همسر به حاشیه رانده می شوند و این بزرگترین اشکال است که متاسفانه در فرآیند انتخاب نهاد خانواده دستخوش مشکل جدی شده است.
وی با بیان اینکه انتخاب همسر امروزه به یک نهاد غیرمسئول همسرگزینی سپرده شده است، تصریح کرد: این کار از عهده مراکز برنمی آید و نمی تواند انتخاب شایسته و مطلوب انجام دهد و هیچگاه دلسوزتر از پدر و مادر به فرزندان نداریم.
وی با بیان اینکه حاکمیت فرزندسالاری نیز بنیان خانواده را دچار مشکل کرده است، خاطرنشان کرد: خانواده ها محبت های افراطی به فرزندانشان می کنند و آستانه تحمل آنان در مقابل سختی ها بسیار پایین می آید.
این جامعه شناس تصریح کرد: جوانان به دلیل محبت های افراطی در طول زندگی تمرین زندگی نمی کنند و در خانه هیچگاه مجالی برای تمرین سختی و دشواری پیدا نمی کنند.
وی تاکید کرد: مهارت های حل مسئله را یاد نگرفته اند و مدیریت بحران را نمی دانند و لذا وقتی وارد عرصه زندگی می شوند و با مشکلی روبرو می شوند نمی توانند آن را حل کنند و راه حل را طلاق می دانند.
نظر شما