به گزارش خبرگزاری شبستان؛ پایگاه خبری العهد در مقاله ای به قلم "علی حسن" نوشت: "همانطور که ملت سوریه به اجبار، طی سال های جنگ به واسطه گلوله، انفجار، خمپاره و تروریسم مرکب مرگ سوار شدند، امروز نیز به اجبار، بر قایق های مرگ سوار شده اند و راهی آب های شوری شده اند که هیچگاه بر چشنده خود شیرین نمی شوند.
جنگ ظالمانه علیه سوریه و تروریسم مرگبار در خاک آن، برخی از سوری ها را به لقمه چرب و نرمی برای شبکه های قاچاق انسان و تاجران جان آن تبدیل کرده است.
برای مافیای قاچاق در ترکیه نه موضع سیاسی به عنوان یک شهروند سوری مهم است و نه اینکه تو تروریست باشی یا شهروند مظلوم سوری که از توحش گروه های تروریست به تنگ آمده است؛ تنها برای آنها مهم این است که تو پیش از سوار شدن بر قایق مرگ از سواحل "ازمیر" و "بودرو" ترکیه به مقصد جزیره "کیوس" و "متالینی" یونان، پول آن را پرداخت کرده باشی؛ حتی برای آنان مهم نیست که تو سالم به ساحل برسی و یا اینکه دریای متلاطم، تو را بلعیده باشد.
یکی از مهاجران سوری که اخیرا به سوریه بازگشته اند می گوید: "کافی است که فقط پایت به شهر "ازمیر" ترکیه –مقر قاچاقچیان و دلالان- برسد؛ در آنجا قاچاقچی ترک، در قبال کمک به تو برای طی مسافتی ۹ کیلومتری از این شهر تا جزیره "کوس"، آن هم با قایقی کوچک که تنها ظرفیت حمل چهار مهاجر را دارد، ۱۲۰۰ دلار دریافت می کند.
این مهاجر اهل "حلب" سوریه فاش ساخت که قاچاقچی ترک، جان خود را با سورا شدن بر این قایق به خطر نمی اندازد؛ بلکه یکی از مهاجران که جرئت بیشتری دارد را بر هدایت قایق می گمارد و برای آنکه این فرد به انجام این کار بیشتر تشویق شود، مبلغی را که به عنوان هزینه پرداخت کرده است به او برمی گردانند.
این موضوع و به خاطر آنکه قایقران (مهاجر) تجربه ای در هدایت آن ندارد، به محض بروز حادثه ای اعم از طوفان، مشکل فنی و یا هر مشکلی که در سفر پیش می آید، قایق واژگون می شود و تعداد بسیار زیادی از مهاجران، جان خود را از دست می دهند.
این فرد در ادامه می افزاید: "چنانچه یکی از مهاجران اعتراض کند و از سوار شدن براین قایق کوچک خطرناک امتناع ورزد، فرد قاچاق کننده، سلاحش را مسلح می کند و او را با توسل به زور بر قایق سوار می کند؛ چراکه سوار نشدن مهاجران به مفهوم از دست رفتن مبلغی است که برای او پرداخت می شود.
براین اساس، هرقدر هم که سفر خطرناک باشد، فرد مهاجر هیچ راهی جز سوار شدن بر قایق یا مرگ با گلوله قاچاقچی ندارد؛ چراکه مکان بسیار از ساحل و گارد ساحلی ترکیه دور است که این خود نوعی همدستی مقامات ترکیه با شبکه های قاچاق را نشان می دهد.
علاوه براین گفته می شود، گروهی از مهاجران سوری خود با هدف سفری ایمن تر و مطمئن تر، قایقی مجهز را خریداری کرده بوند که یکی از قاچاقچیان، با اطلاع از این موضوع نیروهای گارد ساحلی ترکیه را در جریان قرار داد و به دنبال آن تمامی مهاجرانی که در فرآیند خرید قایق مشارکت داشتند بازداشت شدند.
این خلاصه ای از فرآیند سفر مهاجران بود؛ فرآیندی که مافیای قاچاق ترکیه به احتکار خود درآورده و به لطف همدستی گارد ساحلی ترکیه هیچ راه دیگری برای مهاجرت وجود ندارد.
نظر شما