مشکل سینمای ایران درک نکردن مسائل اجتماعی است نه پول!

خبرگزاری شبستان: همایون اسعدیان دبیر هفدهمین جشن سینمای ایران تنها سخنران مراسم اختتامیه آن بود و در سخنانش سینمای ایران را دچار پیری و کهنگی منتج از محافظه کاری توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، همایون اسعدیان دبیر هفدهمین جشن سینمای ایران در مراسم اختتامیه این جشن که مقارن با روز ملی سینما شب گذشته در باغ عمارت مسعودیه، برگزار شد، سخنان خود را با یاد و خاطر ایرج کریمی آغاز کرد و گفت: یادی می کنم از ایرج کریمی عزیز که هفته پیش سینمای ایران را تنها گذاشت. همچنین تشکر می کنم از هیات مدیره و مدیرعامل خانه سینما که در طول چهارماه گذشته کنار من بودند و مسئولیت برگزاری جشن سینمای ایران را به دوش کشیدند. همچنین یک سپاس ویژه از مازیار میری دبیر اجرایی هفدهمین جشن سینمای ایران دارم که اگر نبود توان برگزاری چنین جشنی را نداشتم.

سپس وی به درج خبری در یکی از سایت های سینمایی عکس‌العمل نشان داد و گفت: درج خبر دست‌کاری در آرای هیات داورن جشن سینمای ایران به دلیل فشارهای بیرونی، بیش از اینکه توهین به دست اندرکاران برگزاری این جشن باشد، توهین به مسئولان است.

دبیر جشن سینمای ایران تصریح کرد: خوشبختانه باید بگویم نه تنها فشاری بر دست اندرکاران اجرایی هفدهمین جشن سینمای ایران نبوده است بلکه داوران با فراغ بال و آسودگی خیال کار کردند. از همین رو هم به سینماگران برگزیده و هم کسانی که در آرای داوری حضور نداشتند این اطمینان را می دهم که شورای صیانت از آرای داوران جمع بندی آرا را در اختیار دارد و هرکه بخواهد تهمتی مبنی بر دست‌کاری در آرای داوران بزند، مدارک را نشان خواهیم داد و اعاده حیثیت می کنیم.

در ادامه همایون اسعدیان اقدام به قرائت متنی که برای این شب آماده کرده بود پرداخت که متن کامل آن بدین شرح است:

" امروزه سینما یک ضرورت اجتناب ناپذیر در جهان امروز است.

سینمای ایران در سال‌های نه چندان دور با مشکلات بسیاری که منجر به تعطیلی خانه سینما شد و همچنین خروج عنوان روز ملی سیما از تقویم رسمی کشور مواجه بود، اما خوشبختانه سال‌های تلخ سینمای ایران گذشته است و به شکرانه استقامت سینماگران ایرانی هم در خانه سینما باز شد و هم نام روز ملی سینما به تقویم بازگشت.

سینما ابزاری برای بیان دیدگاه، تمجید و یا لاپوشانی ناکارآمدی حکومت‌ها نیست. سینما ابزاری برای بیان مشکلات مردم و خواست آنها هم نیست بلکه سینما توصیف هنرمندانه از جهان هستی است که در این راستا حفظ شان مسئولان و مردم نیز مهم است.

امروزه هر ایرانی به شکل بالقوه یک فیلمساز است و می تواند تنها با یک تلفن همراه برداشت خود از جهان اطراف را به نقاط مختلف دنیا مخابره کند. در واقع امروزه با مخاطب هایی مواجه هستیم که ارتباط تنگاتنگ با دنیا دارند. حال اینکه ما جا مانده ایم و دیگران پیشی گرفتند و افسوس که بسیاری از سینماگران این مهم را درک نکردند.

طرح مسائل مختلف در سینمای اجتماعی به نگاه سطحی و شعارگونه که در اندازه صفحه حوادث روزنامه ها است تنزل پیدا کرده است. کپی برداری و تقلید کورکورانه از شوخی های نخ نما شده دهه ۴۰ سینمای ایران سینمای مفرح ما را به موجودی ملول تبدیل کرده است و متاسفانه محافظه کار شده ایم و این محافظه کاری یعنی پیری و کهنگی.

سینما جسارت می خواهد و ما نیاز به بازپروری داریم. مشکل سینمای ایران نه پول است و نه نقدینگی بلکه مشکل درک نکردن مسائل اجتماعی است که حاصل آن بی اعتمادی است. بنابراین همه اهالی سینما نیاز به بازسازی خود داریم و برای این بازسازی نیاز به آرامش داریم. از همین رو درخواست می کنم که دعواها را به جای دیگر ببرید چراکه اینجا محله فرهنگ است.

روز ملی سینما بر شما مبارک."

کد خبر 485610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha