احیای حمام «گودی» و زورخانه حسینی به عنوان موزه در طرح توسعه آستان مقدس حسینی

خبرگزاری شبستان: رئیس هیئت امنای آستان مقدس حضرت سید علاالدین حسین (ع) گفت: زورخانه حسینی، حمام «گودی» و منازل تاریخی در محدوده توسعه این حرم مطهر احیا می شوند و از روزخانه و حمام به عنوان موزه استفاده خواهد شد.

حجت الاسلام سید محی الدین طاهری، رئیس هیئت امنای آستان مقدس حضرت سید علاالدین حسین (علیه السلام) شیراز با اشاره به اینکه این آستان مقدس در نزد مردم فارس و شیراز در جایگاه خوبی دارد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیراز گفت: این حرم مطهر در نزد علما از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه تمام تلاش ما بر این بوده است که این مجموعه گسترش یابد، افزود: امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند که این امامزادگان محل آرامش مردم و قطب فرهنگی باشد.

 

حجت الاسلام طاهری با یادآوری این مطلب که در این حرم ها باید زمینه آرامش مردم فراهم شود، اضافه کرد: با برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی و دعوت از سخنرانان مطرح کشوری زمینه حضور بیشتر مردم را فراهم می کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه در قالب طرح 57 هکتاری مصوب شد تا این مجموعه از سه هکتار به پنج هکتار افزایش پیدا کند، افزود: این طرح در کمسیون ماده پنج استان و شورای اسلامی شهر شیراز نیز تصویب شده است.

 

حجت الاسلام طاهری با تاکید بر اینکه طراحی این مجموعه به مهندسین طرح واگذار شده است، اظهار داشت: قرار بود کلنگ آغاز این ابتدای سال 94 زده شود اما اکنون طراحان در حال طراحی جزییات هستند.

 

وی با اشاره به اینکه قرار بر این بود بودجه ای برای طرح توسعه ارائه شود اما تاکنون بودجه ای برای طرح توسعه از بودجه 94 چیزی به ما ارائه نشده است، افزود: صورت جلسه ای شد درصدی از بودجه طرح 57 هکتاری به ما ارائه شود تا سریعتر مسئله اتصال 2 حرم با یکدیگر اتفاق بیفتد اما هنوز اقدامی نشده است.

 

حجت السلام طاهری در خصوص رصدخانه این حرم مطهر نیز گفت: به آموزش و پرورش رسما اعلام شده تا با هماهنگی دانش آموزان مدارس را برای بازدید اعزام کنند اما به دلیل آنکه فضا و ابزاری برای آموزش نداریم نمی توانیم آموزشی ارائه کنیم.

 

دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز با یادآوری این مطلب که برای خرید دستگاه های رصدخانه هزینه کلانی تامین شده است، افزود: نمی توانیم زمینه را برای آموزش فراهم کنیم اما در مناسبت های مختلف برای بازدید و رصد برنامه ریزی شده است چرا که این کار مافوق و ورای روال عادی حرم مطهر است.

 

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه این مجموعه برای رویت هلال پیشرفته ترین ابزار را در جنوب کشور در اختیار دارد، افزود: مجموعه رصدخانه آستان مقدس حضرت سیدعلاالدین حسین (علیه السلام) تاکنون موفقیت های زیادی را کسب کرده است.

 

حجت الاسلام طاهری با اشاره به وضعیت کتابخانه و موزه حرم مطهر نیز گفت: کتابخانه این آستان مقدس با داشتن 50 هزار جلد کتاب مکانی مناسب برای استفاده از کتاب مختلف به حساب می آید و این کتابخانه هر روز برای استفاده عموم باز است.

 

وی اضافه کرد: تاکنون افراد زیادی در این کتابخانه عضویت یافته اند و از کتب آن استفاده کرده اند، همچنین از کتب خطی این کتابخانه نیز عکس برداری شده و در اختیار اداراتی که برای تحقیق به آن احتیاج دارند، گذاشته می شود.

 

رئیس هیئت امنای آستان مقدس حضرت سید علاالدین حسین (ع) با اشاره به اینکه موزه حرم مطهر یک موزه کوچک است که برای توسعه آن نیازمند فضای مناسب هستیم، افزود: ما قصد توسعه این موزه را داریم و اگر طرح توسعه اجرا شود بسیاری از مشکلات ما حل می شود.

 

وی در خصوص مدرسه علمیه محمودیه و زورخانه حسینی نیز گفت: در طرح توسعه مدرسه علمیه محمودیه پاجا خواهد بود اما  زورخانه از اینجا نقل مکان می کند و چون مالکیت آن مربوط به حرم است.

 

حجت الاسلام طاهری ادامه داد: زورخانه و حمام «گودی» به عنوان موزه و میراث فرهنگی در طرح توسعه حرم مطهر حضرت سید علاالدین حسین (علیه السلام) خواهد ماند و منازل تاریخی که در محدوده حرم مطهر باشد نیز احیا و به عنوان مراکز فرهنگی از آنها استفاده می شود.

 

 

 

کد خبر 485521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha