به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی کتابخانه های این استان، مراد جلیلیان در دیدار با نماینده ولی فقیه در ایستام و امام جمعه ایلام، گفت: زمینه و بستر مناسب برای گسترش کتابخانه های روستایی فراهم شده و در حال فراهم کردن امکانات لازم جهت افتتاح ده کتابخانه روستایی هستیم.
وی، افزود: با که با توجه به بافت گسترده روستایی در جمعیت استان، نیازمند همگرایی مسئولان فرهنگی در راستای ساخت و تجهیز کتابخانه های روستایی هستیم.
جلیلیان تصریح کرد: اداره کل کتابخانه های عمومی استان از سال 1384 از بدنه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جدا و به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی در خدمت فرهنگ و خدمات رسانی به علاقه مندان به کتاب خدمات ارائه میکند و میراث دار«میراث ارزشمتد انسانهای اندیشمند» می باشد که آثار خود در قالب کتاب انتشار و برای دانش افزایی در اختیار کتابخانه قرار می دهند.
وی، با اشاره به 37 باب کتابخانه عمومی موجود در استان افزود: از این تعداد، 28 باب کتابخانه نهادی، سه باب کتابخانه روستایی و 6 باب کتابخانه مشارکتی می باشند و اداره کل کتابخانه های عمومی استان در ستاد، ادارات شهرستانها و کتابخانه ها 87 نیرو نیز دارد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام، همچنین با اشاره به سهم اندک اداره کل کتابخانه ها از بودجه شهرداری های استان گفت: سهم نهاد از بودجه شهرداری های استان 5. درصد است که بسیار اندک است و نمیتواند راهگشا باشد، لذا اداره کل کتابخانه های عمومی استان همواره به نهاد کتابخانه های کشور به لحاظ بودجه ای وابسته است.
جلیلیان، با اشاره به فضای اندک کتابخانه های شهر ایلام گفت: در شهر ایلام 4 باب کتابخانه داریم که جوابگوی جمعیت شهر نیست و کتابخانه بزرگ شهر نیز هنوز پس از 14 سال افتتاح نشده است در نتیجه با توجه به بافت جمعیتی شهر نمیتوانیم پاسخگوی مخاطبان خود باشیم.
وی، گفت: البته در طول دوسال اخیر و با درایت استاندار و همراهی دولت تدبیر امید یک میلیارد در سال اول و دو میلیارد در سال دوم به این کتابخانه اختصاص یافته و امیدواریم کتابخانه بزرگ شهر امسال به بهره برداری برسد.
جلیلیان، با اشاره به اهمیت کتاب در میان ادیان، گفت: اهمیت کتاب بر هیچ کس پوشیده نیست و جایگاه کتاب در نزد انبیا و خدای تبارک و تعالی بسیار والا است و این اهمیت تا جایی است که پیامبران صاحب ادیان به ویژه پیامبر ختمی مرتبت(ص) معجزه خود را کتاب معرفی کرد و به برکت همین کتاب و جمع بندی عصاره رسول باطنی انسانهای بزرگ امروزه ما شاهد تحولات بزرگی در دنیا و بویژه در سرزمین اسلامی ایران می باشیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام، بیان کرد: به طور قطع کتاب بهترین ابزار برای توسعه ، عقلانیت و پیشرفت بشر است. هرچه افراد یک جامعه داناتر باشند قطعا ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی و .. کمتر می شود.
وی، در ادامه با اشاره به ارزشهای کتاب در ایران امروز گفت: مقام معظم رهبری بارها و بارها در مناسبت های مختلف به اهمیت و جایگاه کتاب و مطالعه اشاره و تاکید مکرر نموده اند و ضمن ابراز برخی گلایه ها، از آن به عنوان یک دغدغه نام برده اند و تاکید داشته اند تمام متولیان فرهنگی تلاش کنند تا مردم کتابخوان باشند.
جلیلیان، با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با هیات دولت در هفته دولت اضافه کرد: ایشان با خطاب به وزیر محترم ارشاد مباحث فرهنگی را مورد اشاره قرار دادند و مکررا نگرانی خود را اعلام نموده و درباره اهمیت کتاب به ایشان یاداوری نمودند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام، با اشاره به وضعیت حال حاضر اداره کل کتابخانه های استان گفت: باتوجه به وسع و توان مالی و امکانات و ابزارهای کنونی موجود نمیتوان این مسئولیت خطیر را آنطور که باید و شاید در خور شان و جایگاه مردم استان انجام دهیم.
وی، ابراز کرد: انتظار ما از حضرتعالی به عنوان امام جمعه و نماینده محترم ولی فقیه در استان این است که در راستای برطرف نمودن قسمتی از این دغدغه های مقام معظم رهبری از جمله توسعه و گسترش فرهنگ مطالعه مارا یاری فرمایید و یان فضا را ایجاد نمایید که در کنار دعوت به تقوی دعوت به مطالعه مفید و ارزشمند را در میان برنامه های خود و سایر ائمه محترم جمعه شهرستانها قرار دهید.
جلیلیان در پایان خاطرنشان کرد: به طور قطع اگر فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نهادینه شود شاهد رشد و شکوفایی انسانها و در نهایت شاهد توسعه همه جانبه در استان خواهیم بود.
نظر شما