درس تعامل عزّتمندانه را باید از آیت الله طالقانی آموخت/ توافق هسته ای تعامل عزتمندانه است

خبرگزاری شبستان: رئیس دفتر رئیس جمهور عصر روزگذشته(۱۹ شهریور) در آیین سی و ششمین سالگرد رحلت آیت الله طالقانی با خواندن توافق هسته ای به عنوان تعامل عزّتمدانه اظهار کرد: درس تعامل عزتمندانه را باید از آیت الله طالقانی آموخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی استانداری البرز، « محمدرضا نهاوندیان» عصر پنجشنبه در آیین سی و ششمین سالگرد رحلت آیت الله طالقانی که سیدحمیدطهائی استاندار البرز، مقامات کشوری، فرماندهان انتظامی، روحانیت معزز و جمعی از مسئولان و مردم در روستای گیلرد طالقان برگزار شد، بخشی از سجایای اخلاقی آیت الله طالقانی را تشریح کرد و گفت: توفیق الهی است که بعد از 46 سال در زمان حیات و حبس آیت الله طالقانی بار دیگر به روستای گیلرد آمده ام.

 
وی با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله طالقانی افزود: کمتر کسی بود که تحت تأثیر معنویت بارز ایشان قرار نگیرد، زبان و بیان او و کلام و قلم او در خدمت دین خدا و حقوق مردم بود. آیت الله طالقانی به واقع زبان رسای اسلام و خدمت به حق و آزادی بود.
 
نهاوندیان ادامه داد:هر فردی با مرحوم طالقانی آشنایی داشته باشد شاید با من هم سخن باشد که دو ویژگی از شخصیت ایشان در همه یادها و خاطره ها مانده است."صلابت و استواری" که برای احقاق حقوق مردم، آزادی و پاک نگهداشتن نام دین بکار می گرفت.
 
وی با تأکید بر اینکه صلابت آیت الله طالقانی در دفاع از حق و دین مثال زدنی بود؛ روحیه پیوند و تعامل با مردم را از دیگر شاخصه های بارز وی برشمرد و افزود: جاذبه ایشان قوی تر از دافع شان بود.طالقانی صلابت در موضع و اصالت در مبانی و از طرفی تعامل، پیوند یافتن با گروه ها، جناح ها و اقشار مختلف مردم وهمچنین تلاش جذب مردم به سمت اصول، ارزشها و مبانی دینی را باید از شاخصه های بارز رفتاری آیت الله طالقانی دانست.
 
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: هنوزیادمان نرفته است وقتی آیت الله طالقانی مأموریت یافت اولین نماز جمعه کشور را بعد انقلاب شکوهمند اسلامی برگزار کند چه خیلی از جمعیت به راه افتاد، طیف های متنوعی از مردم که دل و جان خود را که به کلام رسا و قاطع او سپردند. 

نهاوندیان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری و تأکید بر اینکه تجلیل از شخصیت های انقلاب و بزرگداشت آنها وظیفه ما است؛ تصریح کرد: نگه داشتن مشی آیت الله طالقانی نیاز امروز جامعه ما است.درس تعامل عزتمندانه را باید ازمرحوم آیت الله طالقانی بزرگ بیاموزیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور این ویژگی را به موضوع احقاق حقوق کشور در مجامع بین المللی بسط داد و تصریح کرد:  این قدرت که ما می توانیم با جهان تعامل داشته باشیم و بر مبنای پیوند و جذب حداکثری عمل کنیم عین تعامل عزتمندانه است و باید درس روز و سرمشق معاشرت ها و مناسبات قرار گیرد.
 

وی با بیان اینکه تحمیل تحریم های دانشجویان ما در سایر دانشگاه ها، جلوگیری از تحصیل تکنولوژی های روز و ممانعت از ارائه مقاله ها تحمیل انزوا بوده است؛ افزود: ایران با مذاکرات عزتمندانه قول و زنجیرهای تحریم را شکست و توانست از کشورهایی خواستار حقوق هسته ای پیشی بگیرد.

نهاوندیان ادامه داد: تعامل با فرهنگ ایران ادامه راه عزتمندانه ای است که امامان به ما آموختند.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: این تاریکی است که از روشنایی می ترسد، روشنایی و نور از تاریکی هراس ندارد، این خصایص از سیره مرحوم آیت الله طالقانی بود که باید آن را باز آموخت.

وی افزود: مرحوم آیت الله طالقانی آزاد اندیشی را سیره  و منش خود قرار داده بود و همواره طرفدار آزادی فکر بود.  دینداری را با آزاد اندیشی در تعارض نمی دید؛ لازمه دین داری را آزاد اندیشی می شمرد.

نهاوندیان گفت: ایشان از نشست با روشنفکران ابا نداشت و رویکرد تعاملی در حوزه فرهنگ این است که ما با روشنفکرانی که مثل ما نمی اندیشند گفتگو کنیم و جذب حداکثری داشته باشیم.

وی افزود: جوانان از تعامل عملی و فرهنگی با دیگران استقبال کنند و زمینه ساز گفتگوهای برهانی باشند.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: آیت الله طالقانی در تعامل اجتماعی  هم پیشگام بود، نهله های مختلف، اندیشه ها و جمع های متعدد، همه دوست داشتند آیت الله را درجمع خود داشته باشند؛ منش ایشان نه حذفی که جذبی بود؛ اما در عین حال کلام خود را فراموش نمی کرد و در همه جمع ها حاضر می شد.

وی افزود: طول عمر مبارزاتی وی مملو از مبارزه با استبداد بود.

نهاوندیان ادامه داد:پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز توصیه او به مردم تعامل اجتماعی و پیوند درون خانواده انقلاب بود و تعمیق در کار شوراها را توصیه می کرد و تأکید داشت هر چه مردم بیشتر در امور دخیل شوند سرمنشاء مطلوب تری خواهد داشت.

وی افزود: به شهادت بزرگانی همانند شهید مطهری باید اذعان داشت که آیت الله طالقانی نقش اساسی در پیوند دانشگاه  و روحانیت ایجاد کرد.

رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: جوان گرایی، استقبال از جوانان و ایجاد رویکرد جوانگرایانه در سیاست، اقتصاد و مسائل اجتماعی همواره مورد توجه آیت الله طالقانی بوده است.

وی با بیان اینکه رویکرد اغنایی در ارائه دین و تلاش جدی و خرد ورزانه در ارائه مطالب دینی بر مبنای حکم دین و تحلیل فقهی آن به زبان دلنشین که استدال های ذهنی را قانع سازد دیگر شاخصه های آیت الله طالقانی بود، گفت:  به عقیده ایشان پیش از ایجاد یک نظام حقوقی باید عقیده و ایمان در جوانان ایجاد شود. در بدو امر نباید با بایدها و نبایدهای فقهی این نسل را رو برو کرد بلکه اول باید عقیده و ایمان دینی را به دل های آنها عرضه کنیم، به میزانی که دین را بعنوان مسیر حیات بپذیرند و ارزشهای دینی را با عمق جان پذیرش کنند. آن زمان است که حکم خدا را با اجر و واجبات آن اجرایی خواهند ساخت.

نهاوندیان با تأکید بر اینکه نباید راه را معکوس رفت، افزود: اخلاق دین و عقاید دینی، مقدم بر احکام عرضه شده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور  تصریح کرد: تلاش همیشگی برای تقویت انجسام، وحدت و یگانگی جامعه دیگر رویکرد آیت الله طالقانی بود به عقیده ایشان گر چه اختلاف نظرها را باید دید و دیدگاه ها را شنید، اما در لحظه عمل این اختلاف نظرها نباید موضع گیری ایجاد کند.

وی با بیان اینکه از حقانیت تحمیل برنمی خیزد؛ افزود: با پیش شرط "بردباری و صبر "باید تلاش شود تا به افرادی که قصد تحمیل عقیده را دارند؛ میدان ندهیم.

 

کد خبر 485401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha