«کتاب سفر به قبله» سفرنامه ای شیرین و موجز، با روح و هوشمندانه

خبرگزاری شبستان:کتاب « سفر به قبله» سفرنامه ای با حس و حال زیارت و با دو نگاه سیاسی و معنوی  به  مراسم حج است که به" قلم هدایت الله بهبودی" به رشته ی تحریر در آمده است. 

به گزارش خبرگزاری شبستان: کتاب «سفر به قبله» نوشته هدایت الله بهبودی اثری است که بطور خلاصه می توان گفت در رابطه با یادداشت های یکی از سفرهای حج است بهبودی در این کتاب خاطرات روزانه ی خود را از این سفر نقل می کند.

 سال 70 اولین سالی است که بعد از حج خونین، زیارت بیت‌الله دوباره برقرار می‌شود. بهبودی دردفتر ادبیات مشغول کارش بوده و داشته متنی را ویراست می‌کرده که کسی وارد اتاق می‌شود و می‌پرسد: «حج می‌روی؟» به قول نویسنده وقتی خدا بخواهد، اتفاق می‌افتد.و  بهبودی به همین سادگی حاجی می‌شود.در ابتدا نویسنده کمال ناباوری خود را از تشرف به این سفر شرح می دهد و دریچه های امید را به قلب انسان می گشاید که وقتی او بخواهد می شود. جمله‌های کتاب سرراستند و اغلب ساده، توصیف‌ها همراه ایجاز و در عین حال کاملند. و نویسنده تعابیر و نگاه خودش را دارد. در این کتاب دو نوع نگاه سیاسی و معنوی به مراسم حج  وجود دارد.، نگاه سیاسی که اشاره به برخورد صعودی ها با ایرانی ها و سیاست های آنها در کمرنگ جلوه دادن جنبه های مذهبی و در عوض رونق دادن بازاریابی محصولات اروپایی و امریکایی و چینی و... دارد.  و نگاه مذهبی به توصیف لحظه های ناب عرفانی، رنگ باختن تعلقات دنیوی و برابری انسان ها اعم از فقیر و غنی و رئیس و مرئوس و زن و مرد، وعده ها و شروط با خدا، توصیف جز به جز لحظات احرام، برائت از شیطان و وسوسه هایش دارد که انسان را مشتاق سفر به آن دیار می کند.

این کتاب همچنین مزین به تقریظ مقام معظم رهبری است، بیست سال پیش و دقیقا بعد از مطالعه‌ی کتاب «سفر به قبله» ، حاشیه نوشته ایشان از جنس دیگری بود. رهبر انقلاب در این حاشیه که دل‌نوشته‌ای است در حال و هوای دلتنگی زیارت خانه خدا ، می نویسد:

«این کتاب مرا باز در شور و حال حسرت‌آلود زیارت خانه‌ی خدا و حرم رسول‌الله(ص) فرو برد. شور و حال و اشتیاقی که دیگر امیدی هم با آن نیست. تا به یاد دارم از سالهای دور جوانی هرگز دل خود را از آتش این اشتیاق، رها نیافته‌ام. اما حتی در دوران سیاه اختناق که هر روحانی بامعرفت و بی معرفتی، با رغبت و یا حتی از سر سیری، آسان می‌توانست در خط حج قرار بگیرد .. و من نمی‌توانستم! یا بهتر بگویم: هیچ حمله‌دار و رئیس کاروانی از ترس ساواک شاه، نمی‌توانست و جرأت نمی‌کرد نام مرا در فهرست حاجی‌های خود چه رسد به عنوان روحانی کاروان بگذارد. بله، حتی در آن دوران سخت هم دلم از امید زیارت کعبه و بوسه زدن بر جای پای پیامبر(ص) در مکه و مدینه، خالی نمانده بود .. و این امید، اگرچه با حج ده روزه‌ی سال 58 که به فضل شهید محلاتی قسمتم شد، برآورده گشت، اما آتش آن شوق سوزنده‌تر و مشتعل‌تر شد .. در سالهای ریاست جمهوری چشم امید به پس از آن دوران دوخته بودم .. اما امروز ..؟ شور و اشتیاقی بی‌سکون و امیدی تقریبا فرو مرده .. تنها تسلا به خواندن اینگونه سفرنامه‌ها یا شنیدن آنها است که خود بازافزاینده‌ی شوق نیز هست.
این کتاب، شیرین، موجز، با روح و هوشمندانه نوشته شده است. زیارت قبول؛ عزیز نویسنده!»

در قسمتی از این کتاب می خوانیم:

 «به عقل که درست نیست ، ولی گمان می کنم اینجا خدا دلش نرمتر است . دستت راحت تر می رسد به خدا . خیلی زود دامنش را می گیری و دسته دسته گلهای محبت و دوستی را می چینی ، بو می کنی و کیف . اشک مفت چنگت . دل شکسته هر وقت که بخواهی . دریچه قلبت باز باز . دلت سوهان می خورد ، صاف می شود .سختی قلبت فرار می کند ، نرم می شود . می دانی چرا ؟برای اینکه اینجا حوزه استحفاظی خداست . از دلها و قلبها حفاظت می کند .»

هدایت‌الله بهبودی کلهری، در سال 1339 در تبریز متولد شده و کارشناس تاریخ است.
مهم‌ترین فعاليت‌هاي وي تاكنون كارشناسي و نظارت بر آثار منتشر شده ی دفتر ادبيات انقلاب اسلامی حوزه هنري و مديريت اين دفتر، داوري در جشنواره‌هاي مطبوعات و انتخاب كتاب برتر دفاع مقدس، مسئوليت سرویس فرهنگی چند روزنامه و هفته‌نامه، صاحب امتيازي و مديرمسوولي 200 شماره  ی دوهفته نامه ی ادب و هنر پايداري "كمان" و سردبیری فصلنامه تخصصي "مطالعات تاریخی" بوده‌اند
 بهبودی  همچنین در جشنواره‌هاي‌ هشتم و نهم مطبوعات، جایزه شهید آوینی و جشنواره ربع قرن کتاب دفاع مقدس به خاطر تلاش صادقانه در حوزه‌هاي مطبوعات، پژوهش و نشر کتاب دفاع مقدس برگزيده و تجلیل شده است

گفتنی است که چاپ پنجم کتاب« سفر به قبله» در شهریور سال 1391 و با قیمت 23000 ریال توسط نشر سوره ی مهر منتشر و روانه ی بازار شده است.

کد خبر 485223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha