عشق، راهکار صعود انسان در مراتب معنوی است/ اهتمام به تحقیق عامل موفقیت شهید مطهری بود

خبرگزاری شبستان: آیت الله نجفی تهرانی گفت: عشق بهترین و آسان ترین راهکار نیل انسان به مراتب عالی معنوی است زیرا بیش از هر چیزی موانع را هموار می کند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله ضیاءالدین نجفی تهرانی، تولیت مدرسه علمیه نبی اکرم (ص) تهران در جمع اساتید، معاونین و طلاب این مدرسه با بیان اینکه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: کسی که حرفی را به من آموخت مرا بنده خود کرد، گفت: علم و علم آموزی از تاکیدات موکد قرآن و روایات است.

 

پیامبر (ص)، معلم و هدایتگر مردم بودند

وی افزود: قرآن کریم پیامبر (ص) را معلم و هدایتگر مردم که آیات الهی را می خوانند تا آنها به تزکیه نفس و تعلیم کتاب و حکمت رهنمون شوند، معرفی کرده است.

امام جماعت مسجد جامع نبی اکرم (ص) ادامه داد: قرآن می فرماید «یزکیهم ویعلم الکتاب والحکمه». از این آیه چنین برداشت می شود که انسان ابتدا باید مداومت به تزکیه و تهذیب نفس داشته باشد.

 

عشق راهکار صعود انسان در مراتب معنوی است

وی با بیان اینکه عشق بهترین راهکار نیل انسان به مراتب عالی معنوی است زیرا با آن موانع هموار می شود، گفت: خداوند انسان را به فراگیری حکمت دعوت می کند زیرا انسان حکیم هیچ عملی را بدون هدف انجام نمی دهد

آیت الله نجفی تهران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سفره ای که شما دور آن نشسته اید همان سفره علم انبیا و اولیا است، افزود: باید در کنار تهذیب نفس آنگونه رفتار کرد و سخن بر زبان آورد که مبادا فردی در نتیجه رفتار یا گفتار ما مرتکب خطا شود.

 

طلبه باید بصیر باشد

تولیت مدرسه علمیه نبی اکرم (ص) ادامه داد: همانطور که در ابتدای کتاب جامع المقدمات آمده است "اول العلم معرفته الجبار و آخر العلم تفویض امر الیه"، یک طلبه باید تمام امورش را به خدا که بهترین وکیل و حامی است، تفویض کند همچنان که حضرت ابراهیم و حضرت موسی (ع) در مسیر انجام رسالت شان به خدا توکل کردند و از آتش نمرود و حشمت ظاهری فرعون نترسیدند.

 

وی گفت: بصیرت یکی دیگر از ویژگی های ضروری طلاب و روحانیت است زیرا انسان بصیر، مواضع مناسبی در برابر دوست و دشمن اتخاذ می کند و به این شکل از انحرافات به دور می ماند.

 

اهتمام به تحقیق عامل موفقیت شهید مطهری بود

آیت الله نجفی تهرانی در ادامه طلاب را به مستحکم تر کردن اسکلت علمی خود توصیه کرد و افزود: تحقیق یکی از راهکارهای تقویت بنیان علمی است. اگر امروزه دهها کتاب و صدها مقاله از شهید آیت الله مطهری بر جای مانده است به دلیل اهتمام ایشان به تحقیق در دوران طلبگی بود.

 

وی با بیان اینکه همه طلاب می توانند با فعلیت درآوردن استعدادهای بالقوه شان، شهید مطهری دیگری شوند، ادامه داد: تقویت بنیان علمی موجب می شود طلبه در دوران فعالیت به عنوان یک محقق یا یک مسئول یا یک مدیر و یا یک خطیب، راهنمای دهها، صدها و بلکه هزاران نفر شود و یا اینکه مانند امام خمینی (ره) جهانی را تحت تاثیر قرار دهد.

 

امام جماعت مسجد نبی اکرم (ص) در پایان گفت: طلاب باید سه نکته توکل بر خدا، تقویت بنیان های علمی و توجه به تحقیق را همواره مدنظر داشته باشند.

 

کد خبر 485173

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha