به گزارش خبرگزاری شبستان، مهندس احمد میرزاخانی، معتقد است اگر به جوانان دارای معلولیت کشور ما نیز بها داده شود قطعا میتوانند خلاقیتها و تواناییهای خود را بسیار بیش از آنچه میبینیم بروز دهند. لذا وظیفهی ما این است که در جهت رشد تواناییهای بالقوه گام برداریم.
مهندس احمد میرزاخانی رییس هیات مدیره مجتمع رعد و پدر مریم میرزاخانی اظهار کرد: جوانان ایرانی دارای استعدادهای سرشاری هستند که شاید نخبگان خاموشی بهتر از دختر بنده حتی در روستاهای دورافتاده باشند که زمینهی فعالیت برایشان فراهم نشده است.
پدر مریم میرزاخانی ـ نابغه ریاضی و استاد دانشگاه استنفورد آمریکا ـ میگوید: اگر امکانات لازم برای دخترش فراهم نمیشد شاید استعداد او هم مثل بسیاری دیگر از جوانان این مرز و بوم، هیچگاه مجال بروز نمییافت.
وی افزود: در بین جوانان دارای معلولیت هم این مساله مصداق دارد. نمونهی بارز آن استیون هافکینگ، کیهانشناس برجستهای است که دچار معلولیت شدید و ابتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک بوده از هر گونه تحرک عاجز است؛ نه میتواند بنشیند، نه برخیزد، و نه راه برود. حتی قادر نیست دست و پایش را تکان بدهد یا بدنش را خم و راست کند و حتی توانایی سخن گفتن را نیز ندارد. با این وجود تحقیقات ارزندهای درخصوص سیاهچالهها، قانون ترمودینامیک و اثبات فرضیه نسبیت عام انیشتین صورت داده است.
رییس هیات مدیره مجتمع رعد با اشاره به آیه «بأی ذنب قتلت» گفت: قرآن برای تمام دورانها نازل شده است. لذا به اعتقاد من مفهوم این آیه تنها به زنده به گور کردن دختران در زمان پیش از اسلام محدود نمیشود بلکه خداوند با این آیه میخواهد به ما بگوید استعدادها را نکشیم و به آنها فرصت پرورش بدهیم.
وی همچنین درخصوص برگزاری جشنواره خودباوری در مجتمع رعد، به فعالیتهای 31 ساله این مجتمع در زمینه آموزش افراد دارای معلولیت اشاره و خاطرنشان کرد: از ابتدای تاسیس مجتمع رعد، علاوه بر آموزش، اشتغال افراد توانیاب هم مدنظر قرار داشت اما زمینههای آن چندان فراهم نبود. قدم اول بیرون کشاندن معلولان ازخانه بود، قدم دوم آموزش و قدم سوم اشتغال بود که چشمانداز مجتمع رعد محسوب میشد.
میرزاخانی گفت: خوشبختانه حدود سه سال است که با ایجاد زمینههای لازم، فعالیتها در جهت اشتغال توانیابان سوق یافته و امیدواریم بتوانیم با برگزاری چنین جشنوارههایی قدمهای کوچکی در راه اشتغال افراد دارای معلولیت برداریم.
براساس این گزارش، تندیس جشنواره خودباوری با همکاری شرکت آسوریک و توانیابان مجتمع رعد با هدف بررسی مسائل کارآفرینی و اشتغال افراد دارای معلولیت برگزار میشود، توسط شرکت آسوریک طراحی وبا همکاری توانیابان مجتمع رعد تولید شده است.
در طراحی این تندیس از پرنده به عنوان نماد خودباوری و تعالی و پرواز استفاده شده است.
ساخت این تندیس با تلاشهای بسیار و با نگاه خودباوری افراد دارای معلولیت از جمله فعالیتهای ارزندهای بود که توسط توانیابان مجتمع رعد صورت گرفت.
برپایه این گزارش در آینده نزدیک با همکاری شرکت آسوریک و دفتر کارآفرینی مجتمع رعد کارگاه تولید مجسمه های کوچک با بهره مندی از توانیابان مجتمع رعد راه اندازی می شود.
دومین «جشنواره ملی خودباوری» با هدف بررسی مسائل کارآفرینی و اشتغال افراد دارای معلولیت طی روزهای 18 و 19 شهریورماه از سوی مجتمع آموزشی - نیکوکاری «رعد» برگزار می شود. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت آخرین اخبار مربوط به این جشنواره می توانند به وب سایت مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد به نشانی www.raad-charity.org مراجعه کنند.
معرفي الگوهاي ايجاد اشتغال معلولان
الگوهايي که با خودباوري، شرايط ايجاد اشتغال را براي خود و افراد داراي معلوليت ايجاد کردند در جشنواره «خودباوري» معرفي ميشوند.
افراد داراي معلوليت يا افراد غيرمعلول که موفق شدند با تکيه بر اعتماد به نفس، پشتکار و تلاش، شرايط ايجاد اشتغال پايدار را براي خود و ديگر افراد داراي معلوليت ايجاد کنند از جمله کساني هستند که در جشنواره ملي خودباوري از آنها تقدير خواهد شد.
شاخص هايي همچون معلوليت شديد، نبود بسترهاي مناسب توانبخشي در سطح جامعه و دولت، معضلات آموزشي، فرهنگي، اقتصادي، ورزشي و سلامت از جمله مسائلي هستند که ميتوانند موانعي در جهت ايجاد اشتغال افراد داراي معلوليت محسوب شوند. لذا جشنواره خودباوري بر آن است تا الگوهايي را که موفق به عبور از چنين تنگناهايي شدند، به جامعه معرفي کند.
بنابراين گزارش، دومین جشنواره ملی خودباوری با هدف بررسی مسائل کارآفرینی و اشتغال افراد دارای معلولیت طی روزهای 18 و 19 شهریورماه از سوی مجتمع آموزشی - نیکوکاری «رعد» برگزار می شود. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت آخرین اخبار مربوط به این جشنواره می توانند به وب سایت مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد به نشانی www.raad-charity.org مراجعه کنند.
نظر شما