به گزارش خبرنگار شبستان، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در همایش تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت در دولت تدبیر و امید که در تالار اندیشه در حال برگزاری است، بیان کرد: رهبری آموزشی باید جایگزینی مدیریت آموزشی شود.
وی افزود: در رهبری آموزشی مدیر یک مدیر اداری نیست بلکه شخصیتی است که در دانش آموزان، اولیای دانش آموزان، همکاران فرهنگی نفوذ می کند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: برای اینکه در مدرسه ارزیابی صحیح داشته باشیم باید بدانیم چقدر قدرت نفوذ داریم و دوران مدیریت آموزشی سپری شده و باید به مرحله جدید تحت عنوان رهبری آموزشی توجه کنیم.
وی لازمه قدرت نفوذ را جلب اعتماد دانست و گفت: کار بسیار سختی است که به عنوان رهبر آموزشی در مدارس اعتماد دانش آموزان، اولیای دانش آموزان و همکاران را به خود جلب کنیم.
فانی بیان کرد: مدیر مدرسه نباید همانند یک کارمند فقط فرم پر کند و آموزه های نادرست ارایه دهد به جای اینکه مدیران را پاسخگوی بخشنامه ها کنیم باید به سمت جلب اعتماد و قدرت نفوذ پیش رود.
وی تصریح کرد: هنگامی که اعتماد باشد مشارکت نیز انجام می گیرد وقتی مردم احساس کنند خدمات خوبی مدرسه ارایه می دهد بیش از اندازه کمک خواهند کرد اما پول گرفتن از مردم با هر روشی به هیچ وجه پذیرفته نیست.
وی با اشاره به مدرسه محوری گفت: جایی که تربیت در آن شکل می گیرد، مدرسه است و باید مشارکت جویی و مشارکت پذیری با حاکمیت اخلاق و روابط انسانی انسجام یابد.
فانی به توانمندسازی مدیران اشاره کرد و گفت: در توانمندسازی منتظر آموزش و پرورش نباشیم بلکه باید مدیران و معلمان به دنبال افزایش توانمندی باشند و در رأس توانمندی ها افزایش تقوای الهی مورد توجه قرار گیرد.
فانی پژوهش محوری را یکی دیگر از برنامه های خود دانست و بیان کرد: در طراز کانون و تربیت باید پژوهش محوری هم در نظر گرفته شود و مدرسه ای که کانون تربیت قرار گیرد باید پژوهش محور باشد.
وی مسئولیت پذیری را خلایی در سبک زندگی دانش آموزان دانست و گفت: امروزه دانش آموزان به حرف پدر و مادر خود همانند خرید یک نان گوش نمی کنند و مسئولیت پذیری آنان نسبت به گذشته کم شده است.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه شورای معلمان جان ندارد، بیان کرد: معلمان به بهانه های مختلف در این شورا شرکت نمی کنند چون این شورا کم محتوا است و معلمان به کم محتوا بودن آن پی برده اند.
فانی تاکید کرد: مدارس باید کانون تربیتی محله شود و بعدازظهرها در مدارس برای دانش آموزان برای بازی کردن باز باشد.
وی افزود: ممکن است این پیشنهاد دردسر نیز داشته باشد اما باید تدبیر کرد چرا که همه باید از امکانات ملی استفاده کنند.
وی با اشاره به تجمعات معلمان بیان کرد: از قبل از انقلاب تجمعات معلمان به دلیل اختلاف حقوق آنان با سایر کارمندان بوده است اما در دولت تدبیر و امید فضا برای اعتراض باز شده و فضای امنیتی حاکم نیست باید این فضا را قدر بشناسیم و دولت هم برای بهبود وضعیت معیشتی معلمان تلاش می کنند.
به گفته وی، 100 میلیارد تومان برای تجهیز مدارس برای سال تحصیلی جدید اختصاص یافته است.
نظر شما