به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، «نشست توجیهی مربیان چهارمین کنگره ملی روستا و عشایر» یکشنبه، 15 شهریورماه در محل ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.
سعید سعادتی، معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: در عصر حاضر با عصر حاکمیت رسانه بر فضای تنفسی جامعه و تاثیرگذاری آن بر فکر، روح، رفتار و سبک زندگی مردم و همچنین بحران هویت خاصه در دو قشر جوان و زن مواجه شده ایم.
وی ادامه داد: رسانه های بیگانه، خانواده ها به ویژه دو قشر جوان و زنان را نشانه رفته است، چراکه هر دو آنها تاثیرگذار، تاثیرپذیر و آینده ساز هستند، ضمن اینکه بخشی از آینده جامعه بستگی به بروز و ظهور استعدادها و تربیت نسل جوان دارد، فارغ از این نوع شکل گیری مبانی اعتقادی بستگی به آموزه های رفتاری و سبک زندگی آنان دارد و بخشی از آینده جامعه متاثر از نوع نگرش و رفتار زنان است که نسل آینده در دامن آنان تربیت شده وعمود خیمه خانواده را تشکیل می دهد.
معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تصریح کرد: شکل گیری خانواده، استحکام و تداوم آن و همچنین ثمردهی و تربیت فرزندان به زن بستگی دارد، دو قشر جوان و زن در فساد یا اصلاح جامعه بسیار تاثیر گذار هستند، قشر جوان، موتور محرکه کار تلاش، خلاقیت و نوآوری در جامعه هستند، سلامت جسمی و فکری قشر جوان زمینه ساز سلامت روح و جسم هر جامعه است و در عین حال می تواند اثر عکس داشته باشد.
سعادتی با بیان اینکه نقش قشر زن در جامعه به عنوان یک عنصر انسان ساز اهمیت بسیاری دارد، گفت: زن مربی نسل آینده است و فساد و اصلاح جامعه به فساد و اصلاح او بسته است، امروز صاحبان قدرت از طریق رسانه هویت و سبک زندگی این قشر تاثیر گذار یعنی جوان و زن را نشانه رفته است.
وی با اشاره به نقش و تاثیر رسانه ها بر اقشار مختلف جامعه ادامه داد: البته درست است که تمامی هویت جوانان و زنان ما برگرفته از رسانه نیست ولی امروز رسانه توانسته است بخش عظمیی از روح و روان جوانان و زنان ما را تسخیر کند و نمود این تسخیر درونی در رفتارهای فردی و اجتماعی می کند و موجب تغییر جایگاه ارزش ها و ضد ارزش ها در جامعه خواهد شد.
سعادتی افزود: این دگرگونی هویت ناشی از نقش رسانه سبب دگرگونی در معروف و منکر می شود به طوری که معروف ها فراموش می شوند و یا حتی در برخی مواقع به منکر اجتماعی تبدیل می شوند و منکرها نیز قبح شان برداشته می شود و تبدیل به یک هنجار اجتماعی می شوند.
وی با بیان اینکه رسانه در کنار عوامل دیگری چون خانواده، محیط جغرافیایی، حافظه تاریخی، گروه همسالان و.. سازنده هویت قشر جوان یک جامعه است، تصریح کرد: گسترش روزافزون کمی و کیفی رسانه ها در جامعه با توجه به خاستگاه فرهنگی رسانه و تفاوت جدی آن با بستر فرهنگی جامعه ما، جوان را دچار حیرت و تعارض در شکل گیری هویت، حس نارضایتی از خود و در مواردی دچار بحران هویت کرده است به طوری که بخشی از آنچه که از رسانه ها مدرن دریافت می کند با نظام شخصیتی اش که در بافت سنتی جامعه تعریف و شکل گرفته است سازگار نیست، از سوی دیگر او برایندی از یک ایدئولوژی را می نگرد که در فکر و رفتارش ته نشین شده است.
معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشو در این راستا خاطر نشان کرد: اگر رسانه خود پیام باشد یا نباشد و آن را حامل نوعی ایدئولوژی بدانیم یا ندانیم یا اگر نظریه جبر فناوری را بپذیریم با نپذیریم تفاوتی نمی کند، آنچه مسلم است این که امروز رسانه ها عاملی برای به جوش آمدن دیگر فرهنگی جوامع به شمار می آیند و هر لحظه تحول و هر آن دگرگونی را به نظاره می نشینند. بنابراین در این فضا اقدام انفعالی، غیر کارشناسانه و غیر تحول خواه فرهنگی، نمی تواند کاری از پیش ببرد.
سعادتی گفت: ما باید در رسانه و شبکه های اجتماعی حضور فعال و تاثیرگذار داشته باشیم تا به جای اینکه رسانه ما را تسخیر و مدیریت کند ما بتوانیم رسانه را تسخیر و مدیریت کنیم، به دیگر بیان با حاکم کردن دین، اخلاق و فضیلت در مدیریت رسانه و با نگاه تخصصی و کارشناسی و فنی و حرفه ای در حوزه برنامه ریزی رسانه و با تکیه بر مفاهیم واقعی انسان و در نظر گرفتن فطرت پاک بشری، ضمن فراهم کردن مزیت های رقابتی با رسانه های غربی، می توان زمینه ارتقا کمیت و کیفیت و جلب اعتماد مردمی را فراهم سازیم چراکه پشتوانه هر رسانه و قدرت نفوذ آن به کیفیت و کمیت مخاطبین و میزان اثربخشی آن بستگی دارد.
نظر شما