کاهش نرخ باروری  بر سلامت جامعه تاثیر گذار است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس گفت: هم اکنون در کشور ۱۱ میلیون زوج دختر و پسر در آستانه ازدواج قرار دارند که بخش قابل توجهی از آنان در حال پشت سر گذاشتن سن باروری هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارومیه، محمد اسماعیل مطلق، مدیر کل سلامت، جمعیت ، خانواده و مدارس ظهر امروز(16 شهریور) در نخستین همایش تبیین سیاست های جمعیت که در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: بهترین سن باروری بین (18 تا 35 سال) است که 11 میلیون جوان در حال پشت سر گذاشتن این سن هستند که بالا رفتن سن ازدواج نیز یکی از مهم ترین عواملی است که منجر به این موضوعات می شود.

 

وی، با اشاره به اهداف سیاست های ابلاغی جمعیت، اظهار داشت: ارتقای پویایی و بالندگی جمعیت با افزایش نرخ باروری، رفع موانع ازدواج، افزایش فرزند آوری، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران در دوران بارداری و شیر دهی، تحکیم بنیان خانواده، اصلاح روش های فرزند آوری و ارتقای امید به زندگی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی از مهم ترین اهداف سیاست های ابلاغی جمعیت می باشند.

 

مطلق خاطر نشان کرد: وقتی صحبت از نرخ باروری می شود در واقع متوسط فرزندانی که یک مادر می تواند در سنین باروری خود به دنیا آورد گفته می شود که در حال حاضر 440 هزار فرصت فرزند آوری در کشور سالانه از بین می رود که 6 میلیون و 600 هزار زن (15 تا 49 ) ساله در کشور هنوز ازدواج نکردند.

 

این مسئول اضافه کرد: سن ازدواج خود عامل مهمی است که می تواند در رضایت از زندگی مشترک  نقش مهمی داشته باشد زیرا ازدواج در سلامت افراد تاثیر گذار است و افرادی که ازدواج می کنند از طول عمر بیشتری برخوردارند و سلامت روان بهتری دارند و از لحاظ جسمانی سالم هستند و احساس امنیت دارند.

 

مدیر کل سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس ادامه داد: اگر خانواده سلامت کافی نداشته باشد ورود افراد بیمار گونه به جامعه بیشتر می شود و این افراد بیماری خود را به سرعت در جامعه سرایت می دهند و رفتار های ناهنجار به خودی خود به یک رفتار هنجار در جامعه تبدیل می شود.

 

وی، با اشاره به موضوع تک فرزندی، عنوان کرد: 35 درصد از خانواده ها دارای یک فرزند هستند که داشتن اولین فرزند بعد از 30 سالگی خود یکی از دلایل این موضوع است و عوامل دیگری که بر روی این موضوع تاثیر دارند باید مورد بررسی قرار گیرند زیرا این موضوع  ریشه اجتماعی دارد و نیازمند اقدامات مهمی می باشد.

 

مطلق تصریح کرد: در یک بررسی انجام شده از زوج هایی که قبل از ازدواج برای آزمایش قبل ازدواج به مراکز بهداشتی مراجعه می کنند 65 درصد از این افراد اعلام کردند که از ابتدا مایل به فرزند اوری هستند و مایل اند که بین 2 تا سه فرزند داشته باشند که با آگاه سازی مردم و با فرهنگ سازی های انجام شده خواهیم توانست سیاست های ابلاغی جمعیت را به خوبی در جامعه پیاده سازیم.

 

کد خبر 484588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha