به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مقتدایی رئیس هیئات امنای انجمن حامیان توسعه حوزه های علمیه قم امروز(16 شهریور)، در دومین نشت خبری با خبرنگاران در دیداربا روسای اتحادیه های اصناف قم با اشاره به اهمیت کسب روی حلال گفت: هدف ازبرگزاری چنین نشستهایی تعمیق رابطه بین حوزه های علمیه و بازاریان برای کسب روزی حلال است که اگر این سنت در حوزه رخ دهد سنت حسنه پیامبر (ص) احیا خواهد شد.
وی افزود: کمک به احداث حوزه های علمیه، بازسازی و تجهیز حوزه های فرسوده و تجدید بنای آنها در استان قم و مناطق مختلف کشور با کمک خیرین از جمله وظائف انجمن حامیان توسعه حورزه های علمیه می باشد .
دبیر شواری عالی سیاستگذاری حوزه های علمیه ادامه داد: در همین راستا برخی معتمدین بازار تهران که از افراد متدین و دلسوزانقلاب، دین و حوزه های علیمه هستند با توجه به دیانتی که بر طبق موازین شرعی دارند در این امر خداپسندانه سهیم شده اند.
قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علیمه قم تصریح کرد: در دوران گذشته رابطه تنگاتنگی بین بازار و روحانیت وجود داشته است به طوری که آنها پیاده نظام روحانیت بوده اند و روحانیت با عنایت ویژه ای که به برادران کاسب داشته توانسته است نقش مؤثری در کمک به حوزه و طلاب جوان ایفا کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: خدماتی که بازاران به حوزه های علمیه داشته اند در طول تاریخ سابقه طولانی داشته اما این روابط در برهه ای از زمان به جهت شرایط خاص کمرنگ شد که با شورع مبازارت امام خمینی(ره) در دوران ستم شاهی امام خیمنی(ه) بر تقویت روابط حوزه و کسبه و تحکیم ان تاکید ویژه ای داشتند .
رئیس شواری سیاستگذاری حوزه ای علمیه خواهران در ادامه اظهار داشت: یکی از مصادیقی که می تواند این روابط را محکم و پایدار کند یادگییری احکام کسب و کار توسط کسبه است تا بتوانند از ااین طریق کسب روزی حلال کنند و اگر کسی به این احکام وارد نباشند ممکن است ناخواسته وارد یک معامله حرام شوند و درآمدش درآمدی غیر حلال باشد.
وی خاطر نشان ساخت: کسبه و اصناف در حوزه کسب و کار خود باید نسبت به احکام و مسائل فقهی آن آگاهی داشته باشند که در این راستا حوزه های علمیه می توانند در مدارسی که نزدیک بازار قرار دارند کلاسهایی خاص را به منشور آشنایی بازاریان با احکام کسب و کار برگزار نمایند.
آیت الله مقتدایی عنوان کرد: در گذشته خود کسبه به نوعی وارد به احکام بودند و یا طلاب به صورت داوطلبانه وارد بازارمی شدند و احکام کسب و کار را برای بازاریان عنوان می کردند که خوشبختانه در پیشبرد این هدف در حال حاضر 6 مدرسه در استان تهران با حضور 120 نفر از برادران کاسب کلاس آموزش احکام کسب و کار را در مدارسی از جمله مدرسه شیخ عبدالحسین، مدرسه آیت الله فلسفی و ...برگزار می کند.
رئیس هیئات امنای انجمن حامیان توسعه حوزه های علمیه قم ادامه داد: شما بازاریان متصدی این امر در جامعه هستید که می توانید در احیای این سنت حسنه نقش مهمی را ایفا کنید و امیدواریم این طرح در استان قم نیز آغاز شده و در تمامی استانهای کشور اجرایی شود.
قائم مقام جامعه مدرسین حوزه علیمه قم ابراز داشت: بازاریان و اتحادیه های اصناف مختلف باید با همکاری دوستان خود در شهرهای دگر نسبت به ضرورت تحقق این امرصحبت کنند تا با مدیریت و برنامه ریزی این کلاسها در تمامی شهرها برگزارو بتوانیم احکام و مسائل فقهی کسب و کار و تحصیل روزی حلال را به درستی به جامعه کار و تلاش ارائه دهیم.
آیت الله مقتدایی اذعان کرد: آنچه ما امروز به دنبال آن هستیم تشکیل کلاس برای بیان احکام خاص کسب و کار در صنوف و مشاغل مختلف است که در روایات زیادی نسبت به یادگیری فقه احکام کسب سفارش ویژه ای شده است .
رئیس شواری سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران یاد آور شد: شما کسبه ها باید اول احکام و مسائل کسب و کاریادبگیرید و سپس وارد کار شوید تا مبادا به جهت عدم آگاهی از احکام مال حرام کسب نمایید.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: هدف ورسالت ما هدایت کمکهای مردمی و خیرین است و حوزه های علمیه باید بدانند وظیفه ای فراتر از تبلیغ دارند که باید انجام دهند .
نظر شما