ستادعالی به دنبال ایجاد شبکه گسترده کتابخانه مساجد/۴۰ درصد کتابخانه ها در مساجد روستایی است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور با بیان اینکه کمبود اعتبارات موجب تعلیق برخی از برنامه‌ها شده است، گفت: ستادعالی به دنبال ایجاد شبکه گسترده کتابخانه مساجد است

 ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت به اشاره به پایش کتابخانه‌های مساجد اظهار کرد: در آمایش انجام شده از کتابخانه‌های مساجد بر طبق رتبه بندی به پنج درجه1 تا 5 تقسیم شده‌اند.

 

وی با بیان اینکه این درجه بندی به صورت هرمی طراحی شده است افزود: این طراحی موجب می شود تا کتابخانه‌های درجه پائین‌تر انگیزه بیشتری برای ارتقا درجه خود داشته باشند.

 

هاشمی ادامه داد: هرچقدر فعالیت‌های کتابخانه‌ها بیشتر باشد حمایت ستاد عالی در قالب نرم افزار و تجهیزات کتابخانه‌ایی بیشتر است.

 

فعالیت 6100 کتابخانه در مساجد کشور

وی با بیان اینکه هم اکنون بیش از 6 هزار و یکصد کتابخانه در مساجد سراسر کشور فعال هستند تصریح کرد: از این تعداد ۱۶۳ کتابخانه درجه یک، ۲۷۴ کتابخانه درجه 2، ۷۱۰ کتابخانه درجه سه و یک هزار و 673 کتابخانه درجه چهار و سه هزار و 288 کتابخانه درجه پنج هستند.

 

مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور با اشاره به سرانه کتابخانه‌ها اظهار کرد: سرانه کتابخانه ها برمبنای درجه بندی اختصاص می یابد و کتابخانه‌های درجه پنج فاقد هرگونه سرانه هستند تا شاخص‌ها را رعایت کنند اما حمایت می‍‌‌شوند.

 

وی اضافه کرد: سرانه کتابخانه‌های درجه یک سالی 300 هزار تومان، درجه 2 200 هزار تومان، درجه 3 یکصد هزار تومان و سرانه کتابخانه‌های درجه چهار، 70 هزار تومان است.

 

هاشمی  تاکید کرد: این اختلاف سرانه موجب می شود تا انگیزه کتابخانه‌ها برای فعالیت بیشتر و دریافت سرانه و تجهیزات افزایش یابد.

 

کتابخانه‌های مساجد بیش از یک میلون و یکصد هزار عضو ثابت دارد

وی با بیان اینکه 2 هزار و 176 کتابخانه در مساجد روستایی تاسیس شده اند ابراز کرد: پنج هزار و 819 کتابخانه باز( در شبستان)مساجد فعال است.

 

مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور در ادامه به عضویت در کتابخانه‌های مساجد اشاره کرد و گفت: هم اکنون یک میلیون و 132 هزار و 170 نفر دارای کارت عضویت کتابخانه‌های مساجد سراسر کشور هستند.

 

وی اعلام کرد: حدود دو میلیون نفر هم بدون کارت عضویت از خدمات کتابخانه‌های مساجد بهره می‌برند.

 

هاشمی با اشاره به اقبال مردمی از کتابخانه‌های مساجد تصریح کرد: منابع کمک آموزشی که طی سالیان گذشته به کتابخانه‌های مساجد تزریق شد و همچنین ساعات غیر اداری و مطابق با نیاز جوانان فعالیت کتابخانه‌های مساجد موجب جذب کتابخوانان شده است.

 

وی تاکید کرد: همچنین ارتباط دوستانه کتابدار و مراجعه کننده موجب استقبال از کتابخانه‌های مساجد شده است.

 

مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور با اشاره به رده سنی اعضای کتابخانه‌های مساجد اعلام کرد: بالغ بر 80 درصد اعضا زیر 25 سال و از اقشار دانش‌آموز و دانشجو هستند.

 

وجود 15 میلیون جلد کتاب در کتابخانه های مساجد

وی در ادامه به کتب موجود در کتابخانه‌های مساجد اشاره و اعلام کرد: در مجموع 15 میلیون و 998 هزار و 297 جلد کتاب در کتابخانه‌های مساجد  موجود است که سه هزار و 904 کتابدار از این کتب نگهداری می‌کنند.

 

کتب آموزشی در صورت تامین اعتبار خریداری می شود

هاشمی با اشاره به عدم ارسال کتب آموزشی طی چند سال اخیر به کتابخانه مساجد اذعان کرد: خرید کتب آموزشی از ناشران در آیین نامه خرید وزارت فرهنگ و ارشاد نبود اما طبق تاکیدات آیات عظام همچون مکارم شیرازی به منظور جذب بیشتر نوجوانان و جوانان به مساجد تهیه کتب آموزشی در دستور خرید وزارت قرار گرفت.

 

وی افزود: خرید این کتب از محل اعتبار عمومی انجام می‌گرفت که در سال‌های اخیر به جهت کمبود اعتبار عمومی از سبد خرید حذف شد.

 

مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور تاکید کرد: با این وجود خرید منابع کمک آموزشی درسی و دانشگاهی در برنامه‌های ستاد عالی قرار دارد و در صورت تامین اعتبار انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه خرید کتب طبق سقف خرید وزارتخانه انجام می شود اظهار کرد: سقف خرید کتاب سالانه چهار میلیارد تومان است که با توجه به افزایش قیمت کتاب و تعداد کانون‌های مساجد این سقف همچنان ثابت مانده است.

 

به گفته هاشمی، ثابت ماندن سقف خرید موجب کاهش تعداد کتاب و ارسال آن به سراسر کشور شده است.

 

ستاد عالی به دنبال ایجاد شبکه گسترده کتابخانه مساجد است

وی در ادامه با بیان اینکه ستاد عالی به دنبال ایجاد شبکه گسترده کتابخانه مساجد است اذعان کرد:  40 درصد کتابخانه‌ها در مساجد روستایی تشکیل شدند که قابلیت اتصال به اینترنت را ندارد.

 

 مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور ادامه داد: در صورت راه اندازی اینترنت در روستاها ستاد عالی برنامه‌هایش را به سمت فضای مجازی هدایت می‌کند.

 

هاشمی در ادامه به حمایت از ناشرین و مولفین استانی اشاره کرد و افزود: کتب مولفین مسجدی اعم از مدیران کانون‌ها، ائمه جماعات و کتابداران جهت حمایت در صورت تائید شورای خرید کتاب، خریداری می‌شود.

 

وی با بیان اینکه کمبود اعتبارات موجب تعلیق برخی از برنامه‌ها شده است، گفت: توسعه نرم افزار و مجهز کردک کتابخانه‌ها به سخت افزار نیز در دستور کار قرار دارد.

 

کد خبر 484543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha